Столичани ще имат топло, колкото да не им замръзнат радиаторите

Изцепи се столичният кмет Бойко Борисов и увери, че столицата ще издържи без газ до месец
7 яну 2009 10:29,
87
Столичани ще имат топло, колкото да не им замръзнат радиаторите
Снимка: БГНЕС

В момента топлоподаването е такова, че само топли радиаторите, отбеляза столичният кмет.

По думите му се взимат всички необходими мерки ТЕЦ-овете да заработят изцяло на мазут.

"София може да издържи без газ през следващите 25-30 дни", увери Бойко Борисов.

"Въпреки че не сме в условията на бедствие, ако тази ситуация продължи, то бедствието вече го има", коментира Борисов пред журналисти.

Кметът успокои софиянци, че "ще имат топло, колкото да не им замръзнат радиаторите", като при всички случаи нормално ще остане топлоснабдяването в социалните домове и болниците.

Борисов допълни, че 60 училища и 60 детски градини, които са на централно отопление, са потенциално застрашени от дървена ваканция, но това ще стане ясно по-късно днес.

"Трябва да дадем под съд и двете държави, които си играят с нас", закани се още столичният кмет.

Според него ситуацията може да бъде разрешена бързо при авторитетна намеса от страна на ЕС, но "спорът между Украйна и Русия е толкова голям, а и Украйна има в нейните газохранилища големи количества за два-три месеца, така че този спор може да продължи още дни", подчерта той.

Всичко за кризата с газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
1
 
! Отговори
КоренякСофиянец преди 15 години
...ние не претендираме, че сме по-културни от вас, а просто се тревожим, че София е залята от ОГРОМНА селска вълна. Ударението е на ОГРОМНА, не на селска. Развитието на инфраструктурата не може да ви смогне, като скакалци сте...
85
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Bravo prednia,taka si e,"koreniaci sofianci" se kapiat vednaj sedmi4no
84
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
че са сюриите селяни, та да замяза София на град, че софийската ви "аристокрация" още продава сланина и зелева чорба по "Графа". прочети малко Елин Пелин, да понаучиш нещо за "великия" ти град.
83
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
каква е тази врява около руската газ? Тяхна си е и ще я продават и употребяват както им харесва най-вече за политически шантажи и манипулации. Колко хубаво, че им е хрумнало точно през зимата на -20С!!! Софиянци да ми ядат *та.
82
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
emi to ne samo v sofiq e taka i vav drugite gradove...
81
0
 
1
 
! Отговори
----- преди 15 години
Искам пари от топлофикация че като Русия през моят апартамент отоплява съседите! Аз служа за транзитна зона-след като нямам парно и ме задължава да имам тръби за да си върти бизнеса с другите! Да ми плаща токава за търговийката си! Иначе си е добре измислила! Ние плащаме най-скъпото парно ЕС. Проверил съм го от мои познати! Така че....който има пари да го скубят ама ние дето не искаме да ни плащат като на Украйна! Така де и тръбите на Русия минават през украйна и топлят почвата ама Украйна получава пари за това а ние нищо!!!
80
0
 
1
 
! Отговори
Sergej Stani6ev преди 15 години
Dnes sutrinta ustanovih 4e 4lena mi se e sdyrvil i ne mojah da se predstava po dostojnstvo pred Elenka...Ne go e sram bat Bojko za vsichko toj e vinoven
79
0
 
1
 
! Отговори
cv преди 15 години
ДЕЗИНФОРМАЦИЯТА по нашите медии е пълна..., а и различните "-фили" и "-фоби", възприемат само това което им се иска...1. Украинците не отказват пазарната цена на газа, но искат със същия каефициент, да се увеличи и транзитната такса! Вярно е, че са два различни договора, но връзката им е очевидна! Браво на Украинците..., и ще го постигнат, въпроса е ЗАЩО НИЕ НЕ ИСКАХМЕ СЪЩОТО!!!2. Съдебното решение, на Украйнския съд ЗА ТРАНЗИТА, ще е интересно, но ОЩЕ ПО-ИНТЕРЕСНИ СА МОТИВИТЕ..., ТРАНЗИТА СЕ СПИРА ЗАРАДИ НЕАДЕКВАТНО НИСКАТА МУ ЦЕНА!!! БРАВО НА УКРАИНСКИТЕ СЪДИИ..., НЕ ДОПУСКАТ НАЦИОНАЛНО, ЕНЕРГИЙНО ПРЕДАТЕЛСТВО!!!3. ДЛЪЖНИ СМЕ ДА СМЕ КОРЕКТНИ, газа беше спрян не на Руско-Украинската, а на Молдовско-Украинската граница, защото Молдовците си вземат от травнитния газ, 100% от договора с Газпром, а следващите по тръбата да духат супата... Спрения износ на газ е тежък финансов удар срещу Русия, но порастването цената на петрола и спирането на значителни по обем производства в Югоизточна Европа ги компенсира пребогато..., а в условията на световната криза, от това са предоволни както Стара Европа, така и Американците...!4. ВРЕМЕ Е ДА ПРОУМЕЕМ, а опозицията Е ДЛЪЖНА да заяви ДО 14.ЯНУАРИ, че Премиера от правителството на Ахмед Доганов,- Лично е отговорен за спрените Евромилиарди!- Лично излъга Българската нация, че финансово-икономическата криза няма да ни засегне..., не предприе адекватни мерки, чрез създаване на Кризисен щаб, който да осигури финансово, ЕНЕРГИЙНО, суровинно и социално, Нацията и Държавата!! - Лично и УМИШЛЕНО, въпреки редупреждението от Газпром още от 18.дек.08г. за газовата криза..., СЪЗНАТЕЛНО НЕ ПРЕДПРИЕ ИЗПРЕВАРВАЩИ ДЕЙСТВИЯ !!!ПИТАМ,КАКЪВИ ПО-СТРАШНИ, ЗА НАЦИЯТА НИ ПОВОДИ..., ЗА СЪДЕНЕ НА ДЪРЖАВЕН ПРЕСТЪПНИК... ПО-ТЕЖКО ОТ ТЕЗИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ Е САМО, АКО ДОПУСНЕ ДА НИ ОКУПИРА ЧУЖДА АРМИЯ......НО ЗАЩО ПЪК НЕ..., АКО СИ ПЛАТЯТ КОЛКОТО ТРЯБВА... С всичко това Премиера и Министрите от правителството на А. Доганов, нарушиха грубо държавните си Конституционни задължения съгласно:..."Чл. 108. (2) Министър-председателят ръководи и координира общата политика на правителството И НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА НЕЯ..." (3) Министрите ръководят отделни министерства, освен ако Народното събрание реши друго. ТЕ НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ ЗА СВОИТЕ ДЕЙСТВИЯ.( В КОНСТИТУЦИЯТА СЕ ГОВОРИ САМО ЗА СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ...)...КЪДЕ Е ОБАЧЕ НАШЕТО ПРАВОСЪДИЕ ИЛИ ПАК НЯМА ПОВОД ДА СЕ НАМЕСИ..., ДА НЕ БИ ДА ЧАКАТ ЧУЖДАТА АРМИЯ...???
78
0
 
1
 
! Отговори
Интегриран сибиряк - преди 15 години
сме станали чрез някой и друг таен договор !
77
0
 
1
 
! Отговори
Някой преди 15 години
Ами проекта Набуко се замрази защото от Москва искат да са монополисти. Затова беше и войната в Грузия. Току що гледах в youtube видео репортаж от протестен митинг, май в Москва беше не съм сигурен. И там руснаците са се разделили на "за" и "против" войната в Грузия. Не сме само ние разединени.
76
0
 
1
 
! Отговори
Чукундур преди 15 години
за колко ли население са строени? Стига сте се карали- за кеф на тия, дето пият кръвта на всички ни.!. Ако София иска да е ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА дори е малка в момента- една от най-малките. 2. Столицата затова е столица- защото там се съсредоточава всичко.3. Родени сме там, където са ни родили родителите ни. Но можем да живеем там, където ни харесва. Така че няма смисъл да се карате за неща, които не зависят от вас.4. Докато се цепим на леви-десни, комунисти-фашисти, столичани-провинциалисти ще ни управляват ето такива като тези. Ако искаме да променим нещата трябва да сме единни. Обаче това е много трудно да го разберат простаците, които се раждат както "на Вотошка", така и из цялата страна и все някой друг им е виновен.
75
0
 
1
 
! Отговори
Go6o преди 15 години
Avstria ima rezervi za 3 meseca na palna moshnost
74
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Договорът с Газпром е подписан 1998 година.А Овчаров подписва анекс,ако теи стига пипето да го разбереш,каква е разликата между тези два документа.Това е първо.Какво плашите руснаците с тези простотии по адрес на ръководството на РФ.Кой ни бръсне за слива вече от 20 години,нали сме една трета от Москва.Като не Ви харесва идете при г-н Пардю да Ви напълни канчетата.Нали и след него търчахте.А кмета си го запазете за Столицата.Направете му и телевизия.Той обича да напътстваот екрана.
73
0
 
1
 
! Отговори
.. преди 15 години
Политиците, тези които ни управляват в момента, а и тези преди тях, сега се видяха колко са прости и безпомощни. Сега се видя, че БГ е опоскана и на практика няма нищо. Само черни пари, сив сектор и гепене на кинтите от ЕС за коли и къщи. БГ е ликвидирана, нещастна и обезличена държава. Определено сега се видя, че сме стъпили здраво на дъното :о)) От всички Балкански и Европейски страни ние ядем най-голямото дърво от този спор.
72
0
 
1
 
! Отговори
Anonimno преди 15 години
02/999 99 99 д-р Петров - психиатър
71
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Берон беше казал за такива случаи: "дрън дрън ярина"!
70
0
 
1
 
! Отговори
от Варна преди 15 години
Във Варна положението е същото.Тъкмо вдигнаха цените на парното, а то взе че спря да топли.Пак ще си го платим - няма накъде...
69
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Я си...Кой ти е казал, че е роден на Графа? Може да ти е казал, че живее и цял живот е живял на Графа(за разлика от теб).Най обаче "родените" в центъра на София са точно селяни. Забележете в Лозенец примерно кво става. Аз коят *** познавам, все си отваря офис, или живее в Лозенец, или около НДК(иендика-ту).Имат наглостта и от екрана да ни облъчват с наглостта си. Например Цветанка Ризова (някаква *** от Благоевград), с кво самочувствие заяви, че живеела В ЦЕНТЪРА на София (друго е да кажеш на съселяните, че си в Лозенец или около Иендикату), а че и било кошмарно придвижването в града... Тя дошла със сюриите селяни като нея и се оплакват, че имало задръствания! Кметът може би трябваше да я гледа виновно?!
68
0
 
1
 
! Отговори
РУМЕН ОВЧАРОВ преди 15 години
СКЪПИ ДРУГАРИ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ДОГОВОРА ПОДПИСАН ОТ МЕН ПРЕЗ 2006Г. ЩЕ СПЕСТИТЕ ЗНАЧИТЕЛНИ СРЕДСТВА ОТ ПАРНО ЗА ЯНУАРИ И ФЕВРУАРИ 2009, ПРЕЗ МАРТ ВЕЧЕ ЩЕ СТЕ КАЛЕНИ И НЯМА ДА ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ НАДЯВАМ СЕ ДА НЕ ВЛОЖИТЕ СПЕСТЕНОТО В АНТИБИОТИЦИ И ЛЕКАРСТВА. СКЛЮЧИХ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ИЗГОДЕН ДОГОВОР СПРЕТЕ ДА ЛАЕТЕ, ВИЕ САМИ ЩЕ ГО РАЗБЕРЕТЕ ПРЕЗ 2874 Г. НЕКА ЧЕРВЕНАТА ИДЕЯ СТОПЛИ ВАС И ДОМОВЕТЕ, ИНАЧЕ ФИНАНСОВАТА КРИЗАТА СИ ЗНАЕ НЕЙНОТО ЩЕ ВИ ДОВЪРШИ БАВНО И НАДЯВАМ СЕ НЕ-МЪЧИТЕЛНОИСКРЕННО ВАШ:БИВШ МИНИСТЪР НА ЕНЕРГЕТИКАТА Р.ОВЧАРА-ТОПЛОТО
67
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
da pusnat u4ili6tata durvena vakanciq nqkolko dni... :)