Христо Мутафчиев е новият председател на Съюза на артистите в България

Мутафчиев обеща, че първото, с което ще се заеме, е да промени начина за оценка на спектаклите за наградите "Икар"
20 юни 2005 16:28,
Христо Мутафчиев е новият председател на Съюза на артистите в България
Христо Мутафчиев Снимка: Булфото

Актьорът Христо Мутафчиев е новият председател на Съюза на артистите в България (САБ). Той получи 60 гласа "за" при тайното гласуване днес от общото събрание на САБ в Народния театър "Иван Вазов".

Другият претендент за поста беше актьорът Веселин Ранков, който събра 40 гласа. Досега повече от 10 години начело на САБ беше Стефан Илиев.

Мутафчиев обеща, че първото, с което ще се заеме като председател на САБ, е да промени начина за оценка на спектаклите за наградите "Икар", които връчва съюзът. По-рано днес в отчета си Стефан Илиев изтъкна големия му принос за финансовото осигуряване на наградите тази година.

Основната ми цел ще бъде САБ да се утвърди като представителна организация - само такъв статут ще й помогне при преговорите с Министерството на културата и туризма, Министерството на труда и социалната политика, с общините“, заяви намеренията си Христо Мутафчиев, цитиран от БТА.

Според него специално внимание трябва да се отделя на актьорите на свободна практика.

Мутафчиев ще работи за изграждане на система на вариететния театър и на цирк-"майка" в София. Създаването на здравен фонд към САБ също е сред неговите намерения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание