Гръцкият финансов министър Варуфакис подаде оставка

Връчил я е на премиера Алексис Ципрас
Обновена: 6 юли 2015 09:50 | 6 юли 2015 09:03, Бойчо Попов
263
Гръцкият финансов министър Варуфакис подаде оставка
Яник Варуфакис. Снимка: БТА

Гръцкият министър на финансите Янис Варуфакис е подал оставката си.

"Minister no more". С този туит в социалната мрежа Twitter Варуфакис обяви, че вече не е министър.  

Още по темата
„Подобно на всички борби за демократични права, така и това историческо отхвърляне на ултиматума от 25-ти юни на еврогрупата бе свързано с висока цена. Поради това от съществено значение е големият капитал, който нашето правителство получи от гласуването с „Не“ да бъде инвестирано непосредствено в „Да“ за правилното решение – в споразумение, което да включва преструктуриране на дълга, по-малко строги икономии, преразпределение в полза на нуждаещите се и реални реформи“, пише в своя блог Варуфакис.

По думите му скоро след обявяването на резултатите от референдума е бил осведомен „за определени предпочитания на някои участници от Еврогрупата и "партньори" за неговото ... "отсъствие" от заседанията - идея, по която министър-председателят Алексис Ципрас е преценил, че е полезно да се постигне съгласие. Ето защо Варуфакис напуска поста си на финансов министър.

Още новини за икономиката четете в Investor.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още по темата: ГърцияЯнис Варуфакис
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
3
 
16
 
! Отговори
ЕКСКЛУЗИВНО!! преди 8 години
Ципрас е поканил Станишев за финансов министър. Той е приел при условие че заплатата ще я получава по сметка в Швейцарска банка. Ципрас се е съгласил. Идва краят на Гръцката трагедия. Където пипне Станишев растат люляци и рози! Ципрас го знае и гръцкият народ го знае.
95
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Леле който направи грешката да иде на море в Гърция да си заключва резервоара на колата !
94
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами какво да прави? Те така си го забиха, че ако избяга ще е най-добре, че следва ОХИИИИ.
93
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Икономиката не наука , а ционистка религия за грабеж.. А ВаруФакис е математик .. Щетите за ЕС и САЩ ще се двойно тройно по големи от напускането на Гърция от еврозоната , отколкото да и опростят дълга..
92
6
 
17
 
! Отговори
тия мангали преди 8 години
обещаваха че няма да плащат нищо, докараха народа си до лимит 60 евро на ден, и продължават да правят сцени, много работа стана
91
13
 
13
 
! Отговори
Притестнена преди 8 години
Сина ми искаше да ходи на море в Гърция ама направо ме е страх да го пусна сега. Вече си представям безредиците по улиците и тарашенето на магазините !
90
1
 
9
 
! Отговори
и какво преди 8 години
му остава,щом даващите пари не го искат на преговорите.Свърши си работата.
89
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гръцкият финансов министър Варуфакис подаде оставка, но аз лично очаквам тя да не е последната, а да бъде последвана от оставката на Кристин Лагард. МВФ е главният виновник за допуснатия с Гърция прецедент.
88
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Слава на ВароФакис един математик , разби цялата ционистка банкерска *** икономисти на капитализма..
87
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
дано да фалират ама яко да фалират. Много мразя дето не си връщат заемите. Сигурно и всеки има по някой такъв познат дето ви цака с пари ?
86
8
 
20
 
! Отговори
ван дам преди 8 години
урок по демокрация,философия и политика,от ципрас и варуфакис..хората в гърция обедняват но танцуват по улиците,западните кратуни не могат да го разберат това...да живее истинската демокрация и свобода
85
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази новина е стара, за трезвомислещите. Сега следва направеното вече споразумение да бъде фризирано и поднесено от Ципрас на ликуващият гръцки народ като тяхна победа, за да си измие ръцете за предстоящата мизерия. Друг референдум при Ципрас няма да има след който и тй ще излити.
84
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отменяйте си ваканциите в Гърция докато не е станало късно и не сте си изгубили парите. Може да капарирате хотел ама "гордите гърци" нали заеми не връщат. Значи и капаро няма да връщат !
83
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А що никъде няма написано, че снощи след разултата от референдума си подаде и оставката бившия премиер и лидер на Нова демокрация Андонис Самарас!?
82
1
 
9
 
! Отговори
Жежо преди 8 години
До 109...и ..ще се оправят стой и гледай ама ние няма никога да се оправим..крадът ни банки ограбват пред очите ни заеми взимат тайно и си ги разпределят по джобовете и един ден и на нас ще ни кажат я да видим сметката..ама ние ще изригнем ли щато гърците..естествено че не..
81
6
 
9
 
! Отговори
Берлин преди 8 години
Разбирам го човечеца - много по-сигурно е да се скрие в Москва, отколкото озверелите от глад гърци да го обесят на първото дърво. :)))
80
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименМного комунистическа *** тук!Някой да взема пари и да не иска да ги връща, това е НАГЛОСТ!...Милен Велчев, министър при Царо взе 1 млрд $ заем при високи лихви а изобщо нямахма нужда. Милиардът потъна, народа не видя нищо от него, а Велчев сигурно е получил поне 5 милиона $ комисионна. Сега ще бъде голяма комунистическа наглост ако българите кажат няма да го връщаме, бъгарите са послушни евроатланцити и отличници, не сме комунистическа ***, ще затягаме колани и ще го върнем.
79
2
 
5
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Нормално,кредитора очаква работа и вноски по дължимото,а не покана за танц
78
7
 
8
 
! Отговори
да преди 8 години
каквото и да стане с Гърция...трябва да им е ясно,че стандарта,който имаха беше до тук...просто защото цялото това богатство им беше подарено..може да станат по-зле от нас,може да станат като нас, но това,което беше..свърши..а като се има предвид,че гърка не става за работа..бедността им е гарантирана..!!!!
77
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До SharkА сега, подал си оставката. И защо??...Прочети текста на статията.