Върху Борисов се оказва чудовищен натиск срещу „Турски поток“

България трябва да се откаже от тръбата, настояват САЩ
27 яну 2020 12:04,
123

Две велики страни и една средно велика страна - България, са на кръстопът. В Русия обществото трябва да усети промяна в социално-икономическия си климат. Путин е в изключително деликатно положение. Тръмп е длъжен да изпълни своето обещание - да извади американските военни от Близкия изток. От Иран ще му помогнат, директно и брутално гонят САЩ от Ирак. Тръмп би следвало да напусне и Сирия. Той ще победи на изборите, ако успее да се измъкне от всички клопки и да не влезе в нито една сериозна война.“, това заяви международният анализатор Валентин Вацев в студиото на "България сутрин". Той очерта и възможните сценарии за страната ни, в контекста на кризите с водата, боклука и предстоящото гласуване на вота на недоверие към правителството.
Още по темата

"Перничани идват в София с празни дамаджани, събират се майки на деца с белодробни заболявания, до май всяка седмица ДАНС и прокуратурата гонят по двама руски дипломати. Ако този вот на недоверие не успее, ще има следващ вот на недоверие. Истинският сюжет е ще се откаже ли Борисов от строителството на тръбата от "Турски поток". Американската позиция е твърда - руският газ за Европа и България е нещо крайно опасно", обясни Вацев.

ГЕРБ – към края си. Но иска ли БСП властта?

Пред Bulgaria ON AIR международният анализатор подчерта, че върху Борисов се оказва чудовищен натиск да се откаже от новостроящата се тръба. По думите му въпросът е дали премиерът има силите да удържи правилната си в момента позиция. На Тръмп не точно това му е главната грижа, отбеляза Вацев.

Кризата с водата и боклука

"Наистина има криза с водата и боклука. Всичко ще бъде простено на Борисов, ако се откаже от тръбата. Животът ще се успокои. Борисов има още една година. Пред него има козя пътечка. Не съм сигурен дали ще има енергията да скача по скалите. Как се лавира между Москва и Вашингтон в ситуация, когато всеки момент ще започне нова Студена война", каза още Вацев.

Виждам едно надпартийно и експертно правителство на националното спасение или съгласие. Правителство от нов тип, което не иска парламентарни избори. Всички политически сили предлагат по двама души, Борисов и Нинова отиват на заден план, но си запазват партийните позиции. Коалицията е ненужна. Всички парламентарни сили да подкрепят нещо, което привидно е извън тях.

България лидер на Балканите

Вацев е на мнение, че правителството трябва да се закрепи на ръба на бръснача до март месец. Ако това се случи, то правителството ще изкара мандата си, смята той. И очаква България да реагира на големите промени в света.

Балканите се оказват крайно неопределено място. На Балканите трябваше да има уравновесяваща сила, от Бога е дадено това да е България. Засега не успяваме. Бихме могли да поискаме от Европа да помогне в нашата стабилизация. Да изградим спешна стабилизационна програма между България и Европейската комисия. За тази цел Борисов трябва да забрави грижите за Перник и майките на болни деца. Имаме задача да стабилизираме България, за да може България да стабилизира Балканите. Липсва ни инициатива, гледаме от днес за утре и хитруваме на дребно, коментира още Вацев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
15
 
5
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До баба мара: Разбира се, че всеки има право на коментар ( и баба Мара включително). Но за да се пише статия по интервю с някого, той трябва да казва нещо, което и има що годе някаква стойност поне за част от аудиторията на медията. Този човек (Вацев) приказва неща, които нямат връзка със здравия смисъл. Чудовищен натиск - какво означава това? Някой му е опрял на Бойко пистолет на челото? Хайде де Трябва ли да се облъчват хората с подобни приказки?А за коментарите, нека всеки пише каквото мисли
79
3
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
всеки има право на коментар както вижда нещата не е необходимо да даватеквалификации защото се излагате
78
3
 
32
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
Г'лупости приказва Вацев. Къде е отклонението от Турски поток, къде е вотът на недоверие за водната и екологична криза. Като се откажел Бойко от тръбата всичко щяло да се успокои, т.е. перничани ще са доволни (и без вода), а БСП ще изтегли вота за недоверие.И за да се стабилизираме, представете си, трабвало да стане следното " За тази цел Борисов трябва да забрави грижите за Перник и майките на болни деца."Както казват,"а'къл море, глава- шамандура".За какво го публикувате изобщо?
77
3
 
17
 
! Отговори
БДЖ София преди 4 години
Короната на ЦАРЯ тежи ГЕРБ не управляват сами нали са по власта на САЩ,трябва да се съобразяват.Демокрация АМА ако мрърнал на ляво айде санкций ЦИРКА Е ГОЛЯМ.Да видим ББ дали ще дигне кръвно налягане сега ДРЪЖ КУЧЕ.
76
18
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Това ли е най-висиката цел, която може да си постави България? Южен поток и Белене? Защото със Северен поток ги удариха през ръцете и сега натискат тука да си прокарат газта?
75
3
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
До Анонимен 69ТОЙ ХУБАВО ЩЕ ГО ПУСНЕ АМА ДАЛИ НЯМА ДА ГЪРМЯТ БУШОНИ В БЪЛГАРИЯ. ЩЕ ЛЪСНЕ КОЙ КОЛКО Е КРАЛ ОТ КТБ . НАВРЕМЕТО БОЙКО НАРЕДИ ВСИЧКИ ГОЛЕМИ ДАНЪКОПЛАТЦИ ДА СИ ПРЕХВЪРЛЯТ СРЕДСТВАТА В КТБ КАТО ЕДИНСТВЕНА БАНКА КОЯТО ЩЕ ГИ ОБСЛУЖВА. ЗНАЧИ ОЩЕ ТОГАВА Е ЗАМИСЛЕНА ЧУДОВИЩНАТА КРАЖБА. И ТОЙ ВЪТРЕ В КЮПА.
74
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали за това имат хубави заплати, хранят се богато и карат луксозни джипове дадени от нас, за да носят на натиск. Ако беше малко по-умен отдавна да сме построили Белене и Южен Поток. Но, все още не е късно всички партии да се обединят около тази цел. За другите работи нека да си спорят колкото искат.
73
9
 
16
 
! Отговори
Вуду жрец преди 4 години
Вацев е международен експерт на нивото на племенен шаман от амазонската джунгла. Нискостеблен комунист от девети ешелон.
72
14
 
13
 
! Отговори
Московската гнида преди 4 години
Вацев иска назначено, а не избран0 правителство ?!Съставено от експерти...И начело с експерта по безплатни екскурзииРумен ***....Деса ше го играе министър на отбраната или на външните работиВенсеремос!
71
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв натиск, какво чудо. Жив да го оплачеш премиера Лойко.
70
22
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Никакъв натиск няма, Бойко се е разбрал с Тръмп и тръбата се строи по европейските правила. Разбира се, руснаците пак няма да са доволни и пак ще си кзмислят причина да ритнат менчето. Тия хибридни бури в чаша вода са, за да кажат после, че някой друг, а не те, са виновни.
69
21
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Вацевчетата усетиха, че Бойко постигна много и сега искат да седнат на мястото му и да си присвоят успехите. Не говори вече стандартните руски глупости, че Сърбия била вся и всьо, а ние сме предателите. Вацев, марш в обора, гни до московска!
68
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЧУДОВИЩНИЯ НАТИСК е срещу българите и българската държава! Турският поток се строи без да се спазва българското законодателство! Турският поток се стри БЕЗ ПРОЕКТ!!!ползва се проекта на Южен поток.Ползвани са карти на военните, като във ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ, а не кадастрални карти, Строи се без да си съобразява със собствеността и БЕЗ ДА СА ОБЕЗЩЕТЯВАНИ СОБСТВЕНИЦИТЕ!!!Освен това се строи при пълно незачитане на екологичното законодателство и предписанията на РИОСВ!
67
3
 
20
 
! Отговори
Бай Ви Ганя преди 4 години
Не всичко се върти около тръбата и ние не въртим около нея. Върти се само желанието на някои всичко да се върти около тръбата за газ. Но тръбата не е само една и не всичко е тръби, приятели.
66
5
 
30
 
! Отговори
С нетърпение чакам! преди 4 години
Сега да видим какви ще ги брещовели, сам Боко каза, че американците са съгласни тръбата да се строи. Сега ще трябва да я вади от земята, иначе отива при Цв. Цв.
65
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Газопровода Путин-Вучич ще ни излезе през носа, отменят валутния борд, защото наште русофили очакват САЩ като главен световен финансист да ни отреже кредитирането заради Турски поток. Като ни спрат кредитите тогава единствения източник на пари остава печатния стан в монетния двор в София а за да работи стана на пълни обороти трябва да отпадне закона за валутния борд. Колко лева ще стане 1 евро само Господ знае.
64
4
 
36
 
! Отговори
тъй де преди 4 години
Щом го натискат, да се оттегли! Не е задължително да си Премиер, друг ще дойде.
63
1
 
4
 
! Отговори
До Зозо преди 4 години
По-полека го казвай, моето момиче. Знаем те каква си.
62
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вучич да пусне Цветан Василев... - иначе няма газ...Докато не го върнат няма ЕС за Сърбия!
61
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баце вързвай здраво каиша и върти умело държавният "геврек".