На училище в Гърция – всички с маски, осигурява ги правителството

Учители и родители се съмняват, че мярката е приложима
Обновена: 31 авг 2020 14:17 | 31 авг 2020 14:17, Елка Василева
13
На училище в Гърция – всички с маски, осигурява ги правителството
Снимка: архив, БГНЕС

Напрежение възникна в Гърция преди началото на новата учебна година, в която маските са задължителни за всички ученици.

Правителството е взело решение да поеме разходите по снабдяване на учениците и учителите с маски.

Учебната година в Гърция ще започне със седмица по-късно при нови условия и мерки, съобщават от министерството на образованието.

Правителството прикани родителите да се завърнат от отпуск в края на август, но засега стартът на учебната година остава за 14 септември поради динамичната епидемологична обстановка, предаде БНР.

Още по темата

Паралелките се разделят на две с различно време за междучасия, за да не се събират много деца на едно място. Маските са задължителни за всички деца от първи клас, а препоръчителни за по-малките.

Министърът на образованието Ники Карамео обясни решението за маските като „важно за сигурността на децата“.

„Решението за задължително носене на предпазна маска по време на пандемия е със същото значение, както задължението децата ни да слагат предпазни колани в колата, както задължението да имунизираме децата си. Маската е предпазен щит, както за децата, така и за всички нас“, каза Карамео.

В същото време част от преподавателите в началното училище, както и родителите на децата, изказват съмнение, че тази мярка е приложима при малките деца. Учителите обаче са задължени да контролират носенето на маски, както и спазването на дистанция.

При регистриране на евентуален случай на носител на коронавируса сред учениците под карантина ще се поставя само паралелката, а не цялото училище, уточняват от образователното министерство.

Според анкета родителите имат доверие в строгия контрол в училище и желаят децата да присъстват на уроците.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Откачалки.От месеци децата са навън заедно. Възрастните - също.По курортите дори в аптека се влиза без маска.Има ли още нормален, който да не е схванал, че ви се подиграват?
8
1
 
9
 
! Отговори
За маските преди 3 години
На два часа тия маски трябва да се сменят! Не са безвредни... Иначе засмърдяват и събират всякакви микроорганизми и влага от издишания въздух.
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Деца, да присъстват с маски?Пълна глупост, по колко маски на ден на ученик смята да осигури правителството? Един първокласник стои цял ден в училище и има нужда от поне 4 маски.
6
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма нужда Ердоган да затрива етиопските фарисеи наречени гърци. Те ще се самоунищожат от пренатягане и вродена глупост
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Притеснително е, че с една подарена маска тя ще се носи *** с дни и ще се оставя навсякъде, особено от деца. Не само, де. Аз видях един, който се напазарува, сгъна си маската и си я прибра в портфейла при парите.Да, имунизациите за определени заболявания са задължителни. Където нямаше такива закони, бяха приети, след като училища в Западна Европа последните години пламнаха от морбили.
4
3
 
11
 
! Отговори
1244 преди 3 години
Щом маската е такъв мощен "щит", защо гърците бяха затворени N-месеца и излизаха с разрешение?!Опитват се всячески да избират нещата до зимата, докато дойде грипът, за да затворят всички ни отново. А после "Астра Зенека"ще пусне "спасителната" ваксина.
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ни стаа така...Противогази трябва да им натепат на византийчетата!
2
14
 
8
 
! Отговори
Славянско селяче, преди 3 години
Имунизация е задължителна, правни неграмотнико. Друг е въпросът,че разни духовно-извисени хомеопатици не слагат задължителните ваксини на децата си защото щели да прихванат аутизъм и няма кой да ги глобява, а е залегнало в закона
1
6
 
17
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Решението за задължително носене на предпазна маска по време на пандемия е със същото значение, както задължението децата ни да слагат предпазни колани в колата, както задължението да имунизираме децата си. Маската е предпазен щит, както за децата, така и за всички нас, каза Карамео.''Имунизацията е право, не задължение, онези там както и навсякъде пак се пробват да ни излъжат разчитайки на правното ни невежество!