Путин на среща с Нетаняху за сирийската криза

Израелският премиер ще посети Русия следващата седмица
17 сеп 2015 08:02,
129
Путин на среща с Нетаняху за сирийската криза
Снимка: архив, Reuters

Израелският премиер Бенямин Нетаняху ще посети следващата седмица Русия, за да разговаря с руския президент Владимир Путин за разширяващото се руско военно присъствие в Сирия, предаде Ройтерс, като се позова на високопоставен израелски представител.

"Израелският премиер ще изложи заплахите за Израел, които произтичат от увеличения поток от модерно въоръжение към Сирия и от попадането на смъртоносно оръжие в ръцете на Хизбула и други терористични групировки", посочи цитираният източник.

Москва е подложена на засилващ се международен натиск да обясни ходовете си в Сирия, чийто президент Башар Асад е подкрепян от Кремъл в продължаващата четири години и половина война.

Още по темата

В понеделник американски представители съобщиха, че Русия е разположила няколко танка във военна сграда в Сирия, като намеренията на Москва са неясни. Миналата седмица западни представители казаха, че Русия изпраща високотехнологична система за противовъздушна отбрана в Сирия, в подкрепа на Асад. Според тях зенитните ракети Панцир (SА-22 по красификацията на НАТО) ще се обслужва от руски войници. Американски представител, който потвърди информацията, каза, че системата е част от руските усилия за укрепване на отбраната на летище близо до Латакия - крепост на Асад.

Дори с ракетите да работят руснаци и да ги държат далеч от сирийската армия, доставката на такава авангардна система може да притесни Израел, който в миналото бомбардираше сложни оръжия, за които подозираше, че са предадени на ливанските съюзници на Асад - Хизбула.

Опасяващи се от случаен сблъсък с руските подкрепления в Сирия, израелски представители миналата седмица съобщиха, че са в контакт с Москва. Наред с това обаче израелците дадоха да се разбере, че ще продължат да работят да не се допусне модерно оръжие да попадне в ръцете на Хизбула.

Вчера Белия дом съобщи, че президентът на САЩ Барак Обама ще приеме Нетаняху на 9 ноември. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
3
 
3
 
! Отговори
До 58 преди 8 години
Действието се развива в САЩ- Knob Creek Machine Gun Shoot - Night Shoot Highlights"2015A "Новое русское оружие в Сирии" е M134 Minigun скорострелна картечница построена по системата "Гатлинг" от виетнамската война.....:)*За справка виж yotube
51
1
 
15
 
! Отговори
до 62 преди 8 години
Най-много, Путин да уволни Натаняху а не обратното :)
50
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точно пък евроеите имат най-голяма полза от войни и бежански кризи. Да се избиват враговете им и да бягат, че има там една спорна терирория между Израел и Сирия, която евреите отдавна са се наточили да окупират.
49
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Основните спонсори на ИД излизат от дупките си...
48
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е Путин на среща с Нетаняху, а Нетаняху е на среща с Путин. Дет се вика, отива му на крака.
47
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Израелският премиер Бенямин Нетаняху ще посети следващата седмица Русия, за да уволни руския президент Владимир Путин.
46
2
 
5
 
! Отговори
Tina преди 8 години
До ОдисейКой призна Хизбула за терористична организация?Навремето и ВМРО някои са я смятали за такава. Теория на вероятностите: Днешното ВМРО има топки /а не се оказва еврог.ейска ***/ и си създава военно крило. От него изпращат доброволни патрули да пазят хората по селата, да пазят хората покрай "бежанците", да помагат при охрана на границата. И всичко е съгласувано с българските власти. Народът ги приема за пазители, други - за терористи. Значи ли, че са лоши?...
45
1
 
5
 
! Отговори
до 75 преди 8 години
или пък вижте тук същото - budnaera/201503/1506021613.html
44
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Потърсете на youtube:Новое русское оружие в Сирии / New Russian weapons in Syria и ще разберете защо се е притеснил Нетаняху. Ако това оръжие насмете ислямистите, трудно ще свалят "режима на Асад" а мечтите по новооткритите залежи на петрол в сирийската част на морето или за тръба от Катар през Сирия отиват на кино.
43
2
 
8
 
! Отговори
до 67 преди 8 години
Абсолютно точно. Наскоро имаше подобен случай със сър Елтън, който изяви желание да се срещне с Путин и след два дни се похвали, че Путин му се обадил по телефона и го поканил на среща. На следващият ден Кремъл отрече тази информация, а след още един ден се разбра, че на Елтън са се обадили по телефона двама руски зевзеци Вован и Лексус като единият се е представил за Путин, а другият-за Песков. Сър Елтън казал, че това е най-великия ден в неговия живот. Бг-медийте представиха само половината от
42
3
 
7
 
! Отговори
до 66 преди 8 години
Желязна логика....ако я следваме излиза, че Путин е бил напрегнат и за това пристигна на крака пред нашия вожд Боко?! Това се нарича просто дипломация.
41
14
 
3
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
68 Признато е военното крило на Хизбула както и на Хамас ,а колкото до решенията на ЕС особено във външната политика , нали всички днес ревете че в контекста на бежанската криза европейските институции са прекалено мекошави . Значи когато ви отърва се опирате на решенията на ЕК а когато не ги заклеймявате , така ли Това се наича двоен стандарт . Смърдиш на руски хибрид отдалече
40
13
 
4
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
66 Ми напечено е , ситуацията започва да прилича на Виетнам и Афганистан , постепенно руснаците вкарват все повече войска , конфликта се задълбочава без да му се вижда крайният изход , никой не иска до границата си подобно нещо .Запомнете едно мир в Сирия руснаците не могат да установят подържайки Асад . Мир може да настъпи само ако Асад си отиде и се развържат ръцете на всички да се справят с ИД
39
2
 
15
 
! Отговори
До Одисей 1 ot 55 преди 8 години
Започна с обида и свърши с поредната простотия. Какво безсилие!Да те изненадам: светът не е Америка и американското законодателство не е световно. Хизбула НЕ Е призната за терористична организация в ЕС. Това е шиитска организация, каквито са иранците. Те смятат ИД за циониско творение.А за това че ИД е в списъка на "враговете" май само там ще си остане - в "списъка".
38
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе тоя Евреин щом отива на крака при Путин значи им е напечено.
37
5
 
5
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
62 Е и , винаги има загуби , какво от това Израел е загубил колко написа 27 танка СССР губи във Зимната война непосредствено преди ВСВ във Финландия 3500 танка за два месеца . Това не пречи да обявавате Червената армия за непобедима , нали
36
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Войната 2006 на Изсраел срещу Хизбулла. 27 повредени танка и всъщност колосален резил за изсраелската армия. Преди това еврейската държава с бомби изби три хиляди цивини около и в Бейрут и съсипа ливанска инфраструктура за 15 милиарда евро. Изсраелски крайцер бе ударен от противокорабна ракета в Средиземно море, както и 2 по-малки катера на израелските ВМС. Светът за първи път разбра, че изсраелската армия можела да губи. кото следи събитията знае, медиите услужливо мълчат.
35
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
54, най-много след това едно цунами да залее Тел Афиф. Не ги имай за балами руснаците, тоя четвъртия път стомната за водичка ще ви се счупи.
34
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
43, Простолюдието не значи всички.-----------------------------------------------------47 добре , добре азиатецо , хващай като ентелегент по бързо Сибирския експрес докато все още Сибир не е населен с китайци .
33
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ви ли смущава че, списъкът на враговете на Израел и САЩ съвпада с този на ИСИЛ? Имам предвид Хизбула, Иран, Сирия. Не е ли време евреите и американците да се определят на чия страна са? Сега са се притеснили че, Русия може да се включи и Нетаняху тича в Москва...