Путин на среща с Нетаняху за сирийската криза

Израелският премиер ще посети Русия следващата седмица
17 сеп 2015 08:02,
129
Путин на среща с Нетаняху за сирийската криза
Снимка: архив, Reuters

Израелският премиер Бенямин Нетаняху ще посети следващата седмица Русия, за да разговаря с руския президент Владимир Путин за разширяващото се руско военно присъствие в Сирия, предаде Ройтерс, като се позова на високопоставен израелски представител.

"Израелският премиер ще изложи заплахите за Израел, които произтичат от увеличения поток от модерно въоръжение към Сирия и от попадането на смъртоносно оръжие в ръцете на Хизбула и други терористични групировки", посочи цитираният източник.

Москва е подложена на засилващ се международен натиск да обясни ходовете си в Сирия, чийто президент Башар Асад е подкрепян от Кремъл в продължаващата четири години и половина война.

Още по темата

В понеделник американски представители съобщиха, че Русия е разположила няколко танка във военна сграда в Сирия, като намеренията на Москва са неясни. Миналата седмица западни представители казаха, че Русия изпраща високотехнологична система за противовъздушна отбрана в Сирия, в подкрепа на Асад. Според тях зенитните ракети Панцир (SА-22 по красификацията на НАТО) ще се обслужва от руски войници. Американски представител, който потвърди информацията, каза, че системата е част от руските усилия за укрепване на отбраната на летище близо до Латакия - крепост на Асад.

Дори с ракетите да работят руснаци и да ги държат далеч от сирийската армия, доставката на такава авангардна система може да притесни Израел, който в миналото бомбардираше сложни оръжия, за които подозираше, че са предадени на ливанските съюзници на Асад - Хизбула.

Опасяващи се от случаен сблъсък с руските подкрепления в Сирия, израелски представители миналата седмица съобщиха, че са в контакт с Москва. Наред с това обаче израелците дадоха да се разбере, че ще продължат да работят да не се допусне модерно оръжие да попадне в ръцете на Хизбула.

Вчера Белия дом съобщи, че президентът на САЩ Барак Обама ще приеме Нетаняху на 9 ноември. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
13 Стани ти медиен диктатор , за това се иска акъл представи си
11
6
 
22
 
! Отговори
НАЙДЕНОВ преди 8 години
ПУТИН Е ВЕЛИК БЕ, СПРЕТЕ С ПОМИИТЕ, НИЩО НЯМА ДА ПРОМЕНИТЕ.
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
15.Нали имаше статия ,че членовете на И.Д ,Летят със самолети , няма да използват надуваеми лодки за Европа .Та си задай въпроса , кой ги снабдява със самолети , Израел ли ?
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да , и аз забелязах грешното заглавие ??Защо ? Натаняху отива на посещение в Москва , да разговаря с Путин !
8
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ИД не летят на самолети, защо руснака слага ПВО и срещу кого мисли да стреля?
7
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо ви е толкова манипулативно заглавието, а? Евреинът отива на крака при Путин, а не обратното! Вещата юдейска ръка пипа навсякъде в медиите ни! Докога с тия натрапници?
6
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Освен че, списъкът на враговете им с ИД съвпада, сега вдигат истерия че, Русия може да се включи срещу ислямистите! Значи Асад бил по-лош от тези които режат, ядат и продават в робство хора. Той е светски управник! Да не говориме че, религията му е по-стара от исляма, от християнството и не допуска жените да се забулват, иска да са образовани наравно с мъжете... А това че, трябва твърда ръка, за да не избуява религиозния екстремизъм по онези ширини и децата го разбраха!
5
2
 
25
 
! Отговори
?? преди 8 години
Брей , как Нетаняху , не се притесни че И.Д в Ирак , се снабди с модерна американска артилерия и избиваше християни и всички неудобни уж за тях И защо И.Д не нападна тогава Израел ??Интересно притеснение .Какво правят Израелски самолети в Сирия , та щели да се сблъскат с руските ??
4
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази сутрин в Донбас беше отправен 38-я бял хуманитарен конвой на МЧС на Русия.
3
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да, интересно се получава как Израел и САЩ имат за врагове всички които са врагове и на ИД: Иран, Хизбула в Ливан, Сирия. Списъкът напълно съвпада! Не е лошо да си приоретизират целите - да решат кой е по-големия "враг" и да започнат с него. Иначе излиза че, са съюзници с ислямистите и нищо странно че, не са ефективни срещу тях!
2
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Израел не е ли разтревожен за, модерно оръжие да не попадне и в ръцете на ИД?! Защо само Хизбула се спряга? Та те ефективно се борят с ИД? Бяха признати от ООН като легитимна партия, бяха спечелили законни избори в Ливан, където са изключително популярни... Каква е тази обсесия с тях точно в този момент? Или Израел е приятел със суните и враг на шиитите, ами да си го каже! То в Европа само сунита бягат май.
1
1
 
24
 
! Отговори
Ястреб Велики преди 8 години
Не нарочно са казали че една снимка е равна на хиляди думи!!! Снимката на статията е невероятно красноречива!!!!! :-)))