Путин на среща с Нетаняху за сирийската криза

Израелският премиер ще посети Русия следващата седмица
17 сеп 2015 08:02,
129
Путин на среща с Нетаняху за сирийската криза
Снимка: архив, Reuters

Израелският премиер Бенямин Нетаняху ще посети следващата седмица Русия, за да разговаря с руския президент Владимир Путин за разширяващото се руско военно присъствие в Сирия, предаде Ройтерс, като се позова на високопоставен израелски представител.

"Израелският премиер ще изложи заплахите за Израел, които произтичат от увеличения поток от модерно въоръжение към Сирия и от попадането на смъртоносно оръжие в ръцете на Хизбула и други терористични групировки", посочи цитираният източник.

Москва е подложена на засилващ се международен натиск да обясни ходовете си в Сирия, чийто президент Башар Асад е подкрепян от Кремъл в продължаващата четири години и половина война.

Още по темата

В понеделник американски представители съобщиха, че Русия е разположила няколко танка във военна сграда в Сирия, като намеренията на Москва са неясни. Миналата седмица западни представители казаха, че Русия изпраща високотехнологична система за противовъздушна отбрана в Сирия, в подкрепа на Асад. Според тях зенитните ракети Панцир (SА-22 по красификацията на НАТО) ще се обслужва от руски войници. Американски представител, който потвърди информацията, каза, че системата е част от руските усилия за укрепване на отбраната на летище близо до Латакия - крепост на Асад.

Дори с ракетите да работят руснаци и да ги държат далеч от сирийската армия, доставката на такава авангардна система може да притесни Израел, който в миналото бомбардираше сложни оръжия, за които подозираше, че са предадени на ливанските съюзници на Асад - Хизбула.

Опасяващи се от случаен сблъсък с руските подкрепления в Сирия, израелски представители миналата седмица съобщиха, че са в контакт с Москва. Наред с това обаче израелците дадоха да се разбере, че ще продължат да работят да не се допусне модерно оръжие да попадне в ръцете на Хизбула.

Вчера Белия дом съобщи, че президентът на САЩ Барак Обама ще приеме Нетаняху на 9 ноември. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
8
 
3
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
Руското общество е преимуществено воинска каста------------------------ХАХАХАХАХАХААХАХАХ руското общество са предимно алкохолици
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
46, има, ама не са по-модерни, там е работата. Много пропаганден зоб си поел, ама виждам, че във военщината си трап.
30
2
 
11
 
! Отговори
Хо преди 8 години
Отношенията между Русия и Израел са меко казано особени. В Израел живеят над 1 милион руски евреи дошли от бившия СССР!В този смисъл за конфликт между тези две държави трудно може да се говори.Иницирането на такава среща е по-скоро опит да се избегнат нежелани военни ситуации в бъдеще,на фона на ескалацията в региона. Вие си вършета вашата работа,а ние нашата без да си пречим......:)
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
35.Руснаците отдавна имат база там и знаят какво става също . Израелски самолети, ливански и ирански кръжаха над Сирия ,да не споменавам още , кои бомбандираха там. Хаус !И сега руско по модерно оръжия , не би попаднало в мюсолманите ( те също имат опит с фанатизирани ).Едини отгледаните такъва в САЩ ,направиха атентат в Бостън !Само че бяха врагове на Русия , не значи че същите обичат САЩ ?
28
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
43, Простолюдието не значи всички. Харесват я немислещите и разни диваци, които манипулативно са насочвани към Европа. Европа е дърта вещица и умира. Какво има да й се харесва, като тя сама си кове ковчега? Лошо нещо е да не се уважаваш сам, бидейки слуга на чужд геополитически интерес. Това е баба Европа и Меркел я олицетворява 1:1.
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
39, а не е ли така? Може ли Изсраел да излезе срещу най-модерните оръжия на планетата? Може само да прави подлости, ала рицарското им липсва, защото реално евреите никога не са били воини, руснаците ги научиха на военщина. Търговецът е каста, нямаща нищо общо с воините (кшатриите). Така го пише в законите на Ману. Търговците могат да мамят само шудрите (простолюдието). Не и воините. Руското общество е преимуществено воинска каста. Къде си тръгнал да се перчиш на воини, търговецо?
26
2
 
14
 
! Отговори
сона преди 8 години
Защо пишещите братя не пишат че янките , евреите и турците непрекъснато доставят оръжие на бунтовниците в Сирия. Кой въоръжи ИД пак те.
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо тоя сирийски народ не бяга тогава при ИЩИЛ или при саудитите и катарците, които са приказно богати. Нима в СА има дори зрънце западна демокрация, как изобщо сравняваш светската власт в Сирия с примитивния ищилски ислям, който Щатите и Израел налагат с война на сирийците?
24
6
 
3
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
37 Щом ти казваш спеце , сигурно ще да е така
23
6
 
2
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
32, ти ли си лИгитиматора на властта в Сирия? А що не вземеш да изчезнеш оттука?!-------------------------34 Не , сирийският народ който е по границата ти . ТОЙ НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ПРИЕМЕ АСАД лЕгитимността е концепция за основите на политическия режим и неговите представители, които карат гражданите да приемат действията и заповедите им като законни и истинни. Легитимността произтича не от официалните закони и актове, а от общественото одобрение и приемливост, които държавното управление
22
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хизбулла не би закачала Изсраел, ако евреите не ръшкаха радикалните сунити срещу шиитския просветски фактор в Близкия Изток. Шиитите са мирни хора, светски настроени, не такива диваци като типичните турци и араби.
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
32, ти ли си лИгитиматора на властта в Сирия? А що не вземеш да изчезнеш оттука?!
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 26, няма как Божието да е дяволово. Който разпна Господа, той си знае...
19
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
25.Значи И.Д не е заплаха за Израел !Русия е заплаха , че ще срине И.Д ?
18
2
 
18
 
! Отговори
до 15 и 17 преди 8 години
Преди всичко да си спомним, че Сирия е суверенна държава с легитимно избран президент и в сирийското въздушно пространство имат право да летят само сирийски летателни апарати и чужди такива, които са поканени или допуснати от официален Дамаск. Руските ПВО-системи ще затворят сирийското небе за всички неканени навлеци.
17
6
 
5
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
23 ох този пък , кой е син дяволов , Иисус ли или може би 12-те апостола , кой , изпий си хапчетата
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
19, акъл дал Господ, от жидово робство няма отървия! Лесно се руши в тоя свят (лесно се лъже), трудно се гради, сине дяволов!
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
12.Защо не прочетеш статията , а гледаш снимка сглобена !Нетаняху ще лети следващата седмица за Москва !Много примитивно мислене на някои хора , подведени от заглавието , че събитието вече се е случило !
14
11
 
5
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
18 Колко велик и какво по точно печелиш ти от неговото величие , критерии за какво е Москва , примерно :тържество на справедливостта върховенство на закона равенство пред закона социална справедливост хуманност благотворителност какво кое от изброеното приляга на влстта в Кремъл
13
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Накрая юдейската пропаганда така ще извърти нещата, че ще започне да ни уверява как САЩ най-после са разрешили на Русия и тя да се включи в коалицията срещу ИЩИЛ. демек от голямо благоволение накрая ще я приемат за партньор. А всъщност всичко е един голям страх от руската военна мощ. Русия е единствената държава, която не само може да затрие САЩ за броени минути, но може да си позволи и да ги пече на бавен огън и да ги разкоства елегантно.