В Сирия се готви сухопътна офанзива

Ще я проведат правителствени сили и съюзниците им, твърдят от Хизбула
Обновена: 6 окт 2015 09:37 | 6 окт 2015 09:27, Елка Василева
47
В Сирия се готви сухопътна офанзива
Снимка: архив, Reuters

Сирийските правителствени сили и техните съюзници се готвят за сухопътна офанзива в контролиран от бунтовниците район, който бе мишена на руските въздушни удари през последните дни, заяви източник, близък до ливанското шиитско движение Хизбула, цитиран от ДПА.

Още по темата

Хиляди бойци от Хизбула, иранската елитна военна част Корпус на гвардейците на Ислямската революция, сирийската армия и милиции са мобилизирани за щурмуване на зоната северно от централния град Хомс.

Една сухопътна операция вероятно ще разгневи още повече западните и арабските поддръжници на сирийските бунтовници, които вече разкритикуваха Русия, че е нанесла въздушни удари в района по цели, които не са на джихадистката групировка "Ислямска държава" - официално прокламираната цел на кампанията на Москва, отбелязва ДПА.

Въпросната зона, която е бастион на сирийската опозиция почти от самото начало на конфликта в страната преди повече от четири и половина години, е контролирана от няколко групировки, сред които местният клон на Ал Кайда Джебхат ан Нусра (Фронт на победата). Смята се обаче, че "Ислямска държава" няма присъствие в района.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
28
 
! Отговори
Новината преди 8 години
Време е да започнете да се ориентирате в марките руски самолети и въртолети. Показаният на снимката Ту-22М3 няма никакво отношение към зоната на бойните действия. По-добре кажете за РЕБ-комплекса "Красуха-4", който вчера беше разположен от руснаците край Латакия. Фактът е от особен интерес, тъй като тази нямаща аналог в света електронна система много лесно може да изключи Ауакс-а и да предизвика абсолютен хаос в бойните редици и на най-прехваления и "изключителен" враг.
10
2
 
21
 
! Отговори
до 18 преди 8 години
А вие кого подкрепяте?. "Демократични терористи от ал кайда".
9
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скоро Сирия ще бъде прочистена от цялата умерена и не умерена терористична ***.
8
1
 
32
 
! Отговори
от Сандански преди 8 години
позицията на запада е жалка работа. ... Добре, че е Русия!
7
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цялата стаийка е копирана до запетайката от същата такава в ДНЕС + от преди час.Викам си ще прочета нещо ново .... Иначе съм за руснаците естествено . Кефят ме как пръскат лиги и *** и турци и араби , че и нашите ***.
6
1
 
26
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
"Умерени",радикални-всички в коша!Време е за мир в Сирия,който е против-Аллах ще го приеме!(с руска помощ)
5
1
 
49
 
! Отговори
Кой му тури знака? преди 8 години
Да разбираме ли, че местният клон на Ал Кайда, Джебхат ан Нусра се е превърнал в умерена демократична опозиция?
4
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ИД нямала присъствие ... ама имало Ал Кайда ... и да ги оставят мирно и кротко ..... Тези не се чуват какво говорят а уж трябва да им са сърдити за 11.09(освен ако не са си го спретнали самите те)...Значи какво викат на руснаците бийте по тези терористи другите не ги бийте ........... Не е лесно когато създаваш много деца да избереш от тях ..... кое да изяде боя
3
0
 
41
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Не стъпи ли крака на...кашика там,победа няма.Покрай сирийските сили ще има и доста руски тюлени;пленници едва ли ще има.
2
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Без сухопътни операции срещу "Ислямска държава" няма да стане! Това е ясно на всички. С безпилотни самолетчета и всякакви такива подобни това ще продължи завинаги. Трябва една мощна сухоземна офанзива и да им се слага край на тея ***.
1
1
 
53
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
То е ясно,кой какво подкрепя.Има ли смисъл от коментар?Запада е аут от световната политика.Последни вопли пред Дракона и Мечката.Скимтят като наритани кутрета!!