4 жертви след въздушни удари срещу сирийската армия

За първи път силите на режима на Асад дават жертви
7 дек 2015 11:07,
100
4 жертви след въздушни удари срещу сирийската армия
Снимка: архив Reuters

Четирима войници са убити и 13 ранени при безпрецедентна бомбардировка на международната коалиция, начело със САЩ, срещу лагер на сирийската армия.

Това съобщи днес Сирийският център за наблюдение на правата на човека, предаде Франс прес. Според неправителствената организация улучени са защитен пункт и войнишки лагер, пише БТА. 

Въздушният удар е бил нанесен в западната част на провинция Дейр аз Зур, на около два километра от градчето Аяш, превзето от терористичната групировка "Ислямска държава", каза директорът на центъра Рами Абдел Рахман.

"Силите на режима за пръв път дават жертви при въздушен удар на коалицията", уточни той. "До момента силите на режима никога не бяха бомбардирани от международната коалиция - техни мишени в Дейр аз Зур са базите на джихадистите и техните камиони цистерни с петрол", добави правозащитникът.

Провинция Дейр аз Зур свързва Ракка - фактическата столица на джихадистите, с територията, която те контролират в Ирак и със завзетите от тях петролни находища, които са основният им източник на приходи, отбелязва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
20
 
! Отговори
трета световна преди 8 години
Ако това е вярно, а то така изглежда, означава, че коалицията се намесва на страната на ИД!Т. е. очаква се ново още по-ужасно действие и равитие на войната, която става световна!
56
4
 
19
 
! Отговори
Има разлика преди 8 години
До 60рРуснаците, за разлика от турци, американци и англичани не са военопрестъпници, не убиват съюзници. Затова С 400 не е стрелял.
55
2
 
22
 
! Отговори
Суворов преди 8 години
Защо избързаха тези "мизерници" англичаните и германцитеда се прикачат към французите, от страх да не се "обърне тоягата"в Близкия Изток, след намесата на Русия в защита на суверенотосирийско правителство там . . !?
54
2
 
26
 
! Отговори
до 80 преди 8 години
В Америка няма петрол,всичко е изпомпено,затова и се занимават с шистови революции и арабски революции.В Канада има суровини,но те не са Американски и не са безплатни,нито евтини.В Китай има хора които могат да работят и да се организират,за разлика от Европа която е пълна с мързеливи тарикати,които гледат само да прецакат другия,свобода на пазара му викат.В Америка и Европа има криза,затова и сме във война,иначе щяхме да си стоим и да си гледаме кефа.
53
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поместената тук снимка е с дата 07.10.2015 г и няма нищо общо с днешната новина. Изстреляните крилати ракети са "Калибр-НК".
52
8
 
18
 
! Отговори
kokospa преди 8 години
До бировAбе пликоумник икономиката на Европа дава 34% от световния БВП!На любимата ти Росия-1,2%.САЩ от нетен вносител на газ и петрол за 5 години се превърна в нетен износител!Добивъ на петрол в Северно море захранва 8 европейски държави бе!Само 34 % от Европа е зависима от руски газ.Спри да четеш руски вестници и се ограмоти.Не боли!!!
51
2
 
17
 
! Отговори
биров преди 8 години
В Европа и Америка няма суровини,а Китай е най големия производител на стоки и най големия пазар.Това е.
50
3
 
17
 
! Отговори
биров преди 8 години
Путин трябва да се спре малко,вижда се че,Американците и Европа са отчаяни за петрол.Икономиките им са в колапс.В Европа повечето държави са фалирали,дори великата Франция,втората икономика в Европа е на ръба.ЕС се разпада бързо и сигурно,след този край Америка ще е следващата.Германците са единствените които искаха да попречат на войната и избраха пътя на икономийте,защото пари няма.Затова и пъснаха бежанците,а не ги стрелят в морето като ***.
49
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви трети световни ви гонят бе, за нищо не стават руснаците, пълен въздух. Те на разпад ще отидат, тука некви психопати трета световна сънуват.
48
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 72,Избягаха и направиха грешка, сега радикалния ислям е навсякъде!
47
6
 
14
 
! Отговори
kokospa преди 8 години
Не забравяйте че богатите арабски държави Кувейт,ОАЕ,Катар,СА са сунити и НИКОГА не биха допуснали шиитски Иран да има ключови позиции в региона.Израел и Ливан 40 години страдат от проиранските милиции на Хамаз и Хизбула(съюзници на Русия)и днес.Ще оставят Русия бавно да затъва в сирииските пясъци и конфликти!
46
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 69Отговорът на Русия ще е само един, позорно бягство от Сирия както преди 27 години руските плъхове бягаха от Афганистан.
45
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-сетне подпукаха истинските терористи в Сирия. Унищожаването на Асад и прогонването на руските и иранските терористи от Сирия е единствения път за достигане на мир в Близкия изток. Когато международната коалиция унищожи Асад, това ще е огромен удар и върху ИД, която ще остане без доходи от петрола и сама ще сложи край на дейността си.
44
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
очаквайте отговор от Русия / явно поговорката врага на моя враг е мой приятел соросоидчетата не я знаят , затова Путин да ги почва наред , опозоция , умерени , американчета бой по каските
43
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
целта на сащ е да защити ислямска държава и да направи трета световна война , скоро ще започне , бъдете сигурни в това , сащ са агресор на чужда територия и нямат право да са там без покана
42
3
 
16
 
! Отговори
коко преди 8 години
Шиитски Иран с благословията на Асад иска да превърне тази територия в иранска провинция.За Русия ще останат трите военни бази контролиращи стратегическия път на газта и петрола.Новите газови находища в Израел,Египет и край Кипър не дават мира на Путин.Затова Сърия е пожертвана и дните на сатрапа са преброени!Големият въпрос е доколко може да се вярва на аятоласите?
41
6
 
16
 
! Отговори
Съгласен преди 8 години
До кокоМного точен коментар. Браво. Не обръщай внимание на минусите на руските ***.
40
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 59 - ти пък си спомни самолета с холандците над Украйна за който дори не си признаха и отивай да си лягаш. А на китайците посолството в Белград си го целнаха съвсем умишлено, жълтите си знаят защо!
39
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руска пропаганда на руски в руски форуми! Аре у лево...
38
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хах, американците отричат обаче. На същото основание могат и да са руски. Стават грешки, при рашките особено чести. Обаче Сирийският център за наблюдение правата на човека /егати парадокса предвид че е на касапина Асад/ очевидно разполага с някаква марсианска технология и знае кой е бомбил от 6000 м. височина.