Вносител на "дупета": Не вкарваме стока с изтекъл срок

Държавата ще бъде осъдена за акцията с месните изрезки
1 сеп 2010 11:24,
155
Вносител на "дупета": Не вкарваме стока с изтекъл срок
Георги Костадинов. Снимка: БГНЕС

Държавата ще бъде осъдена за операция "Дупетата", която удари по фирмите, които внасят и пускат на пазара препакетирани крайчета от месо. Това обяви бизнесменът Георги Костадинов, собственик на фирми, които попаднаха под ударите на акция „Дупетата“.

Междувременно от Националната ветеринарномедицинска служба съобщиха, че 441 кг агнешки бутчета, внос от Англия, са изчезнали от склада на плевенската фирма „Анона”, чиито собственик е Костадинов. Част от стоката вътре е под възбрана заради изтекъл срок на годност и неизрядна документация.
 

Инспекторите ще установяват дали агнешките бутчета наистина са изчезнали, както се смята, или са били преместени на друго място в склада.

Във вторник пък ветеринарните власти обявиха, че са установили опит за подмяна на партидните номера на месни продукти под възбрана в склад на плевенското предприятие „Анона”.

"Вече сме се консултирали с европейски органи и те казват, че сме производствено предприятие. Ние не влизаме в толкова тежък спор, без да сме подготвени. Те казват, че ние сме производствено предприятие, нашето задължение е да не вкарваме в търговската мрежа продукт, който не е годен за употреба, спазили сме тези изисквания и нямаме никакви проблеми", заяви вносителят пред bTV.

Предприятието ни в Плевен е производително, а не преетикитиращо или превакуумиращо. Което ще рече, че има право по закон да слага срок на годност, след като направи необходимите лабораторни изследвания, каза още той.

Костадинов обясни и механизмите при определянето на срокове на годност на колбасите. Когато продуктите се внесат в невакуумирана опаковка, трайността им била 30-40 дни. В предприятията му преопаковали във вакуум крайчетата и така срокът им на годност ставал три-четири месеца.

Още по темата

"Невъзможно е да внасяме стока с изтекъл срок на годност. Ако в Европа една стока има изтекъл срок на годност, тя не може да бъде търгувана като хранителен продукт. А ние сме търгували винаги хранителни стоки", потвърди той.

Вносителят на "дупета" влезе и в директен спор с шефа на ДВСК д-р Любомир Кулински, който заяви, че предприятието на Костадинов не е производствено и няма право да слага срок на годност. Според Кулински при нарушението, разкрито вчера в Плевен, ставало дума за преместена партида месо, но проверката там продължавала и щяло тепърва да се установи за какво става дума.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още по темата: Георги Костадинов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хайде почна се с увъртанията, да докараме адвокатите който да докажат че сме света вода ненапитаШибан народ
91
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За пръв път държавата се опитва да въведе ред при хранителните продукти, това трябва да се оцени, защото досега тарикатчета като това на снимката внасяха и ни продаваха ***, под зоркя поглед на серГеи.
90
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
a tozi naxalniq dali si ede dopetata
89
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всички в хранителният бранш препакетират и удължават срока на хранителните стоки, ама друго си е да има една черна овца, а близките да нам по партийна принадлежност да си продължат да ни продават ***
88
4
 
6
 
! Отговори
др.Румен Петков преди 13 години
Не закайчайте моя другар по пикаене из плевенските фонтани. Гошко е мой човек по всички параметри.
87
4
 
17
 
! Отговори
Байчо преди 13 години
Този си е за нобелова награда ! Научи ни как се правят чудеса от продукти с изтекъл срок! Сега отивам в мазта да вадя старите консерви,слагам ги в нови буркани и вместо на *** ги изяждам! Браво на ченгето Костадинов умно и учено :)
86
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Що за народ сме ?Вчера плюхте Войнов,оня ден плюхте Найденов,днес този,плюем Бойко,царя,ДПС,СДС!Ами защо купуваме продуктите им и гласуваме за тях тогава?Или пак трябва да дойде някой отвън и да ни оправи кашата,която самите ние от 20 г. сме си забъркали!А този ще осъди държавата,и пак ние ще плащаме за дяволиите на някой!
85
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хубаво е че негласните истини станах гласни. Така вече и народа има думата. Такива като тези един по един ще си заминат. ГЛАСНОСТ ЗА ВСИЧКО. При другарите от БКП всичко беше потайно и нищо не се казваше. Защо ли?!
84
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо си купувате изрезки от европейски салами, купувайте си български качествени луканки,пълни с 30 годишно арежентинско месо, соя, рога и копита - ето това е качествена храна, а не тези западноевропейски ***.
83
3
 
16
 
! Отговори
Иво преди 13 години
Ето още малко от сайта на "прозводителя" на дупета:"Ние можем да открием, превозим, складираме и пакетираме всеки хранителен продукт" Това ли ти е производството, престъпник такъв! Да препакетираш дупетата от Европа и да ги продаваш за храна в България!!! Дано по скоро го затворят този и всичките подобни структури!!!
82
1
 
12
 
! Отговори
мисли преди 13 години
Че единсвенното спасение за да я има нашата любима Родина България е да се възстанови икономиката - фабрики,заводи,земеделие,животновъдство - стратегическите отрасли да си минат към държавата - така както е по цял свят - ще има работа,ще имаме качествена храна ще има прогрес държавата - но ако робовладелците разрешат това и ако всички 20 годишни управления повече не се занимават с управлението на държавата - каквото се краде,краде се - то и без тва вече няма кой знае кво за крадене
81
3
 
10
 
! Отговори
ДАКТИЛОСКОПИЯ преди 13 години
Тоя на снимката ми мяза на комунист . . .
80
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Брато ти си болен .... Ходи се лекуваи
79
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този ще съди Държавата?! Че нали държаната сме ние?! Е , питам, ако с отровите си е изпотровил държавата, то от кой ще чака да му плати за тровенето?!
78
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Къде е това предприятие Анона? Няма ли кой да му метне един нощен 20 литров коктейл ***?
77
13
 
8
 
! Отговори
123 преди 13 години
ИДЕЯТА НА НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО С АКЦИЯ "ДУПЕТАТА" Е НА НАМЕСТИ В ТАЗИ НИСША СВОИТЕ "ГАЗЕТА". ТОВА НА ВСИЧКИ Е ЯСНО.КОНСУМИРАЛ СЪМ НЕ ЕДИН И ДВА ПЪТИ ТАКИВА ПРОДУКТИ И КАЧЕСТВОТО ИМ НА МНОГО ПО ВИСОКО НИВО ДОРИ ОТ НАШАТА "КАРЛОВСКА" ЛУКАНКА.
76
1
 
11
 
! Отговори
Чичо от село преди 13 години
Вносител на "дупета" не означава ли "активист на ДПС"?
75
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Купувал съм такива САЛАМИ -дупета С "ПРОДЪЛЖЕН СРОК НА ГОДНОСТ "- Случвало се е след ,като ти отворя и опитам -ДИРЕКТНО ДА ГИ ИЗХВЪРЛЯМ... !!! Затвор за мръсника и Кушлев с проверка на "ЧИСТИТЕ" МУ ИМОТИ И ПАРИ...!!!!
74
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
""Във вторник пък ветеринарните власти обявиха, че са установили опит за подмяна на партидните номера на месни продукти под възбрана в склад на плевенското предприятие Анона.""ама че нагъл тип.
73
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре де. Мнения от рода на: "правете си само колбаси от месо" няма как да са реални. Питам аз: Майките които са хранили децата си с такива продукти години наред, как ще ги лекуват занапред? Този господин на снимката е отровил хиляди български деца във фазата им на развитие. За това как ще ги обезщети?