Вносител на "дупета": Не вкарваме стока с изтекъл срок

Държавата ще бъде осъдена за акцията с месните изрезки
1 сеп 2010 11:24,
155
Вносител на "дупета": Не вкарваме стока с изтекъл срок
Георги Костадинов. Снимка: БГНЕС

Държавата ще бъде осъдена за операция "Дупетата", която удари по фирмите, които внасят и пускат на пазара препакетирани крайчета от месо. Това обяви бизнесменът Георги Костадинов, собственик на фирми, които попаднаха под ударите на акция „Дупетата“.

Междувременно от Националната ветеринарномедицинска служба съобщиха, че 441 кг агнешки бутчета, внос от Англия, са изчезнали от склада на плевенската фирма „Анона”, чиито собственик е Костадинов. Част от стоката вътре е под възбрана заради изтекъл срок на годност и неизрядна документация.
 

Инспекторите ще установяват дали агнешките бутчета наистина са изчезнали, както се смята, или са били преместени на друго място в склада.

Във вторник пък ветеринарните власти обявиха, че са установили опит за подмяна на партидните номера на месни продукти под възбрана в склад на плевенското предприятие „Анона”.

"Вече сме се консултирали с европейски органи и те казват, че сме производствено предприятие. Ние не влизаме в толкова тежък спор, без да сме подготвени. Те казват, че ние сме производствено предприятие, нашето задължение е да не вкарваме в търговската мрежа продукт, който не е годен за употреба, спазили сме тези изисквания и нямаме никакви проблеми", заяви вносителят пред bTV.

Предприятието ни в Плевен е производително, а не преетикитиращо или превакуумиращо. Което ще рече, че има право по закон да слага срок на годност, след като направи необходимите лабораторни изследвания, каза още той.

Костадинов обясни и механизмите при определянето на срокове на годност на колбасите. Когато продуктите се внесат в невакуумирана опаковка, трайността им била 30-40 дни. В предприятията му преопаковали във вакуум крайчетата и така срокът им на годност ставал три-четири месеца.

Още по темата

"Невъзможно е да внасяме стока с изтекъл срок на годност. Ако в Европа една стока има изтекъл срок на годност, тя не може да бъде търгувана като хранителен продукт. А ние сме търгували винаги хранителни стоки", потвърди той.

Вносителят на "дупета" влезе и в директен спор с шефа на ДВСК д-р Любомир Кулински, който заяви, че предприятието на Костадинов не е производствено и няма право да слага срок на годност. Според Кулински при нарушението, разкрито вчера в Плевен, ставало дума за преместена партида месо, но проверката там продължавала и щяло тепърва да се установи за какво става дума.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още по темата: Георги Костадинов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
3
 
9
 
! Отговори
ВГЗ преди 13 години
И нашето семейство яде само Камарко - поне се вижда какво ядем, а не смлени рога, кости и копита - българските салами РО-КО-КО!
131
4
 
6
 
! Отговори
анонименс преди 13 години
ей изучиха се преди вкарваха тоалетна хартия в саламите ама вече по ларш го дават-ади от тях да мине-изрезки от колбаси от каменната ера...ей туй е широка душа...
130
6
 
10
 
! Отговори
RGB преди 13 години
Правителството работи за монополистите и защитава високите цени!Колбасите на Камарко са супер!Долу Тандем!
129
5
 
14
 
! Отговори
Хер Мамут преди 13 години
Гледах те по БТВ - няма толкова нагло същество - като му зададат неудобен въпрос мълчи и гледа страшно.
128
4
 
19
 
! Отговори
купувач преди 13 години
За жалост европейските "дупета" са много по- качествени от българските "деликатеси"! ДВСК и РИОКОЗ не си мърдат пръста за нищо, освен да си броят рушветите! А ние ще ядем ***, щото сме патриоти! Ай сиктир!
127
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя наглец бих го оставил на заточение на някой самотен острав , да си зоба тоновете дупета с изтекал срок на годност и така 10-15 години , докато ги изоба всичките.
126
2
 
5
 
! Отговори
BG преди 13 години
A kъде са българските "дупета"? Да купуваме от тях!
125
2
 
13
 
! Отговори
Пътник преди 13 години
И тоя хитрец покрай дупета с в срок на годност внася и такива с изтекълИ другите хитреци тъпчат в колбасите черва и ***. Изобщо изберете българското да им целувате дупетата.
124
2
 
8
 
! Отговори
Iwan преди 13 години
не се карайте, истината е, че иде реч за един много мазен бизнес и той е мазен не само в Бг, а във всака странам която е туристическа дестинация включваща в туристическите пакети изхранване на туристите в т.ч. и в Турция и Испания и т.н., не случайно спора се разгоря по средата на туристическия сезон :))) и няма нищо общо с годноста на стоката :)))
123
3
 
8
 
! Отговори
Какъв е срокът преди 13 години
При всяко биологично същество, веднага след смърта му, започват биологичните процеси на разлагане. Така че има значение, какъв е срокът от момента на заколване на животното до момента на вакуумирането на изрезките. Не е все едно, да е в същия ден на умъртвяването или цяла седмица след това, независимо че месото е било в хладилна камера. Биологичното разлагане се забавя, но никога не престава. В този смисъл, тези изрезки са съмнителни и опасни.
122
4
 
6
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
Дали този тарикат ще излезе сух от водата, както стана и май месец? Май нещата вървят натам.
121
4
 
9
 
! Отговори
до119 преди 13 години
в Германия такива изрезки ги продават амо че за кучешка храна:)та на този ''бизнесмен '' това му е проблема -спряха му далаверата да продава *** и да печели от тях.от него да започнат и д апродължат с другите ''бизнесмени''ти какво искаш- да оставят всички ***-бизнесмени да продават *** само и само д аима с какво да напълниш търбуха.щом н ети пречи да ядеш кучешка храна ,купувай си такава има и по95 ст 500 гр -1 кутия:) нали е храна няма да умреш от нея,кво ти пука че била кучешка
120
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
gledaite kak mafiqta sadi darjavata rezil
119
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ми вкарайте си Х и П че да мирясате(сега обаче няма никакви нарушение на правилата на сайта!!)
118
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
То на стотиците други честни родни производители колбасите им са много хубави,или са само от месо направени ,та сме тръгнали срещу изрезките от ЕС!Ами който не иска да ги яде или го е страх, да не си купува!То ако погледнете в тази държава,кое ли не е отровно!Дай сега да не ядем и пием!Ми купувайте си само Биопродукти/и те толкова БИО/!Ама с тези заплати и пенсии и този висок стандарт на живот ,не знам как ще стане!
117
5
 
15
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
Слогънът на БГ: "Да се живее в България е вълшебство". Ами вълшебство е. Превърнаха ни в скотове, а ние траем. Превърнаха ни държавата във втора употреба. Станахме и хора втора употреба.
116
2
 
9
 
! Отговори
до 116 преди 13 години
Защото другарите ги научиха, че закони тук няма.
115
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе защо са толкова нагли нашите престъпници? Хванали са го хубаво - трябва да бъде по-нисък от тревата, няма ли съвест, да ни пробутва разни развалени, вкиснати неща... а накрая щял да осъди държавата! Така е, той сега трябваше да е зад решетките, заради гаврата с здравето на народа... Мамаму стара!
114
4
 
13
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
И като си познаваме държавата, няма да се учудя наистина да я осъди. По-точно да осъди всички нас, че ни е хранил с отпадъци.
113
9
 
5
 
! Отговори
yann преди 13 години
Откровено казано, по-добре е 40-годишно дълбоко замразено, отколкото тези *** крайчета.Като бях в казармата през 1993, приехме телешко от държавния резерв с печат от 1962г. Месото е по-безвкусно, но не е развалено и т.н. защото е МЕСО, а колбаса е вече смляно, смесено и подправено месо с добавена сланина. И този микс е преседял достатъчно къде ли не.