Стачката на Lufthansa пак удари и София

Отменят се 929 полета и ще бъдат засегнати 113 хил. пътници
9 ное 2015 14:07, Бойчо Попов
2
Стачката на Lufthansa пак удари и София
Снимка: Ройтерс
Стачката на стюардите и стюардесите на германската авиокомпания Lufthansa днес продължава и вече ще обхване летищата във Франкфурт, Мюнхен и Дюселдорф, съобщи синдикатът UFO, цитиран от DPA.

В неделя стачни действия нямаше, тъй като много хора пътуват по лични причини, обяви още преди дни профсъюзът.  Членовете му днес стачкуват от 03:30 часа до 22:00 часа по Гринуич (05:30 - 24:00 часа българско време) във Франкфурт и Дюселдорф и до 23:00 часа по Гринуич (01:00 часа на 10 ноември българско време) в Мюнхен. 
 
Очаква се да бъдат отменени 929 полета и да бъдат засегнати 113 хил. пътници.

Във връзка със стачните действия на стюардите и стюардесите от авиокомпания Луфтханза, полетите на летище София днес търпят промени, съобщи аеропортът. Анулирани са полети от и до Франкфурт и Мюнхен.

Полетът, който трябва да кацне на летище "София" от Мюнхен, Германия, в 18.20 ч., и този, който трябва да излети за Мюнхен в 19.20 ч., ще бъдат изпълнени, съобщи летище "София".

Стачката на стюардите и стюардесите започна в петък (6 ноември) и се планира да продължи една седмица. Заради протестните действия през първите два стачни дни (петък и събота) са били отменени общо над 800 полета и засегнати над 95 хил. души.

Синдикатът иска да осигури преходни плащания за своите 19 хил. членове, ако те се пенсионират по-рано като част от спор по трудовите договори с Lufthansa, която иска от своя страна да свие разходите си. 

Протестът не засяга подразделенията на Lufthansa като Eurowings, Germanwings, Swiss и Austrian Airlines.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Lufthansa
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
10
 
20
 
! Отговори
Сини дънки и ризка преди 8 години
Понеже ползвам градски транспорт като основно средство за придвижване няма да бъда засегнат от протеста. Но все пак може с метрото да отида до Летище София, и да издигна плакат в знак на подкрепа на хилядите стюардеси засегнати от спирането на плащанията. Така ще направим нещо за красотата на въздухоплаването.