"Дизелгейт" настигна и Lamborghini

Полицията в Италия обискира щаб-квартирата на марката
16 окт 2015 14:27, Красимир Ангелов
5
"Дизелгейт" настигна и Lamborghini
Aventador LP 750-4 SV при премиерата си в Женева. Снимка: Automedia.bg

Финансовата полиция на Италия започна обиски в щаб-квартирата на Lamborghini в Болоня, съобщава Reuters.  Според агенцията акцията е част от разследването срещу концерна Volkswagen AG по отношение на манипулираните дизелови мотори.

През септември концернът призна, че е поставил софтуер на свои модели с дизелови двигатели, който значително снижава данните за изхвърлените вредни емисии. Това предизвика мащабно разследване в редица държави, като то засяга и дъщерните компании на германския производител.

Прокуратурата във Верона е издала заповедта за обиск на офиса на Lamborghini в Болоня. Едновременно с това се провеждат претърсвания и в италианската щаб-квартира на Volkswagen, като се търсят документи, уличаващи германския концерн в мошеничество.

Заради скандала, наречен "Дизелгейт", от Volkswagen си тръгна още един от топ мениджърите. Това е директорът на предприятието в Баунатал (Гер) Фалко Рудолф. Именно той е един от създателите на проблемния мотор EA 189, като от 2006 до 2010 г. отговаря за подразделението на концерна за разработка на дизелови двигатели.

Преди Рудолф от Volkswagen бяха отстранени водещите инженери Улрих Хакенберг и Волфганг Хатц, ръководили отделите за техническо развитие съответно на Audi и Porsche. Тръгна си и техният колега Хайнц-Якоб Нойсер, който заемаше същия пост във Volkswagen.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: ИталияLamborghiniДизелгейт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ламборджини монтират и 4 цилиндров дизелов двигател от голф, за моделито до половин милион :)
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ламборджини правят и трактори а и прототипите им на кросоувъри със сигурност имат и физелови версии
1
3
 
11
 
! Отговори
трактор преди 8 години
Lamborgini не произвеждат само луксозни автомобили !!!!!