Бъдещето е в ел.автомобилите, твърди Джей Лено

Той похвали Tesla
10 авг 2019 21:40, Нели Христова
21
Бъдещето е в ел.автомобилите, твърди Джей Лено
Снимка: Reuters

Според популярният американски тв-водещ Джей Лено, съдбата, която чака двигателя с вътрешно горене е същата, която застигна механичната скоростна кутия. В интервю за NBC той беше категоричен, че бъдещето на автомобилната индустрия е в електричеството, а двигателят с вътрешно горене ще се превърне в рядкост, но няма да изчезне напълно.

Колекционерът на автомобили е на мнение, че единствените превозни средства, които още дълго време ще разчитат на петролните двигатели, са големите камиони. Като ползи от електрическите автомобили, Лено посочи тяхната бързина и почти никакви разходи по поддръжката като основен плюс. Той не пропусна да похвали Tesla, като според него, компанията донякъде е намерила най-доброто решение на проблема с батериите.

Колецкционерът на автомобили заключи, че в крайна сметка двигателят с вътрешно горене ще има същата съдба, каквато и парният. "За да са успешни новите технологии, те не могат да бъдат наравно със старите", категоричен е Лено.

Още интересни новини около автомобилите четете на сайта на Аутомедия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Гoшу преди 4 години
До ГлупостиНе се притеснявай. Хора с твоето ретроградно мислене ми е ясно какво им е обкръжението. А от твоето обкръжение и да искаш, няма кой да ти подари кола на ток :)))
19
0
 
1
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До Анонимен 18 Майтапчия. Не си от маалата, имаш чувство за хумор.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Животинска тяга,всичко друго е отрова,не може да се диша от газовете на колите
17
0
 
0
 
! Отговори
до 14 преди 4 години
Потърси малко, първият кораб, изцяло на батерии, е китайски и превозва ... въглища.
16
3
 
4
 
! Отговори
Глупости преди 4 години
ТИЯ ЕЛЕКРОКАРИ НЕМАТ БЪДЕЩЕ.ИСТИНАТА Е ВЪВ ВОДОРОДНИТЕ КЛЕТКИ.... КОЛА НА ТОК, И ДА МИ Я ПОДАРЯВАТ НЕ Я ИСКАМ!!!!!
15
1
 
5
 
! Отговори
До пецата преди 4 години
Пеца Пеца. Тесла Моторс както и Нисан, БМВ, Хюндай правят разработки за нови батерии. 2020 Тесла Моторс като лидер ще започне производство на Литееви батерии комбинирани с Ултра кондензатори разработвани от Maxwell Technology. Въй Въй Въй къде ли ще си го пъхат олигарси те този кобалт не ми е ясно. Потреблението на газ и петрол намаляват на запад и сега и това. Не им върви на тия. Апък да не говорим за Рускосмос или както се викаше там.
14
3
 
7
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
Много ще ми е интересно, да видя първия трактор на ток, първата комбайна на ток, първия челен товарач, първия грейдер, първия багер.Също така, първия кораб,с акумулатори само.Или тези машини трябва да влачат 1 ремарке батерии подир себе си, или да имат вграден ядрен реактор. До ден днешен, по съотношение маса/мощнос/цена дригателите на Ото, Даймлер и Дизел са ненадминати. А американците, които карат 6-8 цилиндрови 3 тонни коли, и то до магазина само,как ги виждате в сапунерка с батерии?
13
2
 
9
 
! Отговори
пецата преди 4 години
Няколко олигарха държат мините за кобалт в конго и натискат за тея електрически автомобили , под влиянието на рекламата ще продадът няколко стотин хиляди на балъците но хората които мислят никога няма да заменят двг поне докато капацитета и възможностите на батериите е такова каквото е сега
12
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато има петрол или нещо еквивалентно и не прекалено скъпо, ДВГ няма да бъдат изместени. Електричките са хубаво нещо но не и с технологиите коит имаме сега.За 3 мин. се зарежда резервоар на лек автомобил и след тия мин. може да изминеш минимум 600 км. За колко време се зарежда един акумулатор на електричка и колко км. може да минеш след това?Няма да говорим колко се замърсява Земята при производството на батерии както и от отработените в последствие батерии.Модни писъци на ***-вегани.
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малко късно. Това трябваше да започне още през 70-те. Пуста лакомия. Океаните вече са полимерни бульони, а въглерода изкопан от фосилните горива няма как да се върне обратно. Индустриалната революция вече ни излиза през носа. Еко технологиите замърсяват още повече местата за първична обработка. Няма връщане назад.
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 8Напротив има и много хора ги карат ежеднвено на много по-големи разтояния от тези които ползваме в България.
9
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То това е повече от ясно няма нужда да ни го казва Лено...
8
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вярно е ,че електрическия двигател е по хубав но за да бъде използван в автомобила му трябва батерия. А батерии с нужните качества все още няма.
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
всяко начало е трудно започна се от създаването на еликтрически вибратор в началото хората както от мъжки така и от женски пол бяха скептични но после им хареса така е със следващата стъпка на прогреса електрческите коли същата работа ще стане
6
0
 
4
 
! Отговори
Накратко преди 4 години
До Brunei sultan habibЛелеле ....си работата вече е за отчаяние.Абе вие какво сте учили в училище и коя година е било.
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога пускат първия ел трактор?
4
1
 
8
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
Е както се пазиш и до сега, караш си Голф тройката и си свиркаш. Балъците нека да карат тесли .
3
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бъдещето е на водородните клетки бързо зареждане/смяна, евтина поддръжка, дълъг пробег
2
20
 
11
 
! Отговори
Brunei sultan habib преди 4 години
А как ще се предпазим от вредното излъчване на батериите им?????Някой разбирач да ми подшушне.Сума ти народ се разболя и някои умряха от тумор в мозъка заради тия батерии.Тесла сменя на 6 месеца смените на работниците в халетата с батерии. Случайно ли е .
1
10
 
22
 
! Отговори
Здравко, Люлин 2 преди 4 години
Тоя па много разбира от коли, какъв е тоя? Ел. колите нямат никакво бъдеще и тва цял Люлин го знае.