Въоръжени със сопи и прътове роми отново бесняха посред нощ

Ден след първите сблъсъци, късно във вторник имаше нови инциденти край Виетнамските общежития в София
15 авг 2007 08:24,
246
Въоръжени със сопи и прътове роми отново бесняха посред нощ
Един от ромите се е въоръжил с вила. Снимка: БГНЕС

Боят в картинки

Ден след първите сблъсъци, късно във вторник имаше нови инциденти в столичния квартал „Красна поляна“.

Големи групи роми са се събрали до Виетнамските общежития към 21.30 ч. Ромите са били въоръжени с прътове и са хвърляли камъни. Имало е сблъсъци на няколко места в квартала.

Най-сериозно е било положението пред бл.7. Група от около 150 роми с брадви и прътове е преследвала три коли, в които се предполага, че е имало скинари.

Пристигналата на мястото на безредиците полиция е успяла да предотврати по-тежки последици.

Кварталът е бил блокиран от всички страни от силите на реда, за да няма разрастване на напрежението. Малко преди 23.00 ч. ситуацията се е нормализирала.

При сблъсъците няма тежко пострадали, съобщава се за един ранен 28-годишен младеж от ромски произход, който е откаран в болница.

На мястото на инцидента е пристигнало ръководството на полицията. По първоначална информация в инцидента са участвали и скинари, но заместник-вътрешният министър Камен Пенков заяви, че за размириците са отговорни местни ромски банди, които създават напрежение и отрече в квартала да е имало скинари.

„В квартала не е имало скинари нито вчера, нито днеска , а става въпрос за инсценировка“, каза той.

Министърът на вътрешните работи Румен Петков е изпратил служители на жандармерията, които трябва да осигурят спокойствието в квартал „Красна поляна“.

Те ще останат в квартала, за да предотвратят бъдещи размирици.

В понеделник вечерта четирима души пострадаха при сбиване в кафене недалеч от виетнамските общежития. По последна информация четиримата пострадали са били клиенти на кафенето и са били с бръснати глави, но не са били скинари.

Те са били нападнати от около 150 роми, които са ги взели за скинари. След избухването на инцидента на място пристигна лидерът на Евророма Цветелин Кънчев и заместник-министърът на вътрешните работи Камен Пенков. 

Боят в картинки

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Немезис преди 16 години
Защо по времето на комунизма никой не гонеше скинарите, защо в първо РПУ нямаше отдел за борба с расизма? Защо *** си траеха? Не съм скин не съм расист, но *** прекалиха, всеки потдал се на размирици *** трябва да бъде затворен. Не може да ги наричаме роми те са *** думи като ром са пълна измислица. Стига с простотиите пуснете полицията и скинарите да си свършат работата, не искам да ме е страх да си пусна детето навън заради побеснели *** чудещи се каква мизерия да направят! Размирици не трябва да има. Ако не ние имаме оържие също, не може за един бит *** да излизат всички, а за един убит Българин ние да седим мирни... да ви припомня случая в Захарна фабрика с убития собственик на заведение, до кога ще търпим... до кога?!
4
0
 
0
 
! Отговори
vankata79 преди 16 години
Според мен всичко е режисирана постановка. Манговците са глупави и лесно се манипулират, някой просто се опитва да дискредитира Бат Бойко на предстоящите кметски избори, а някой *** лидер е прибрал някой лев да го организира
3
0
 
0
 
! Отговори
циганин преди 16 години
ами така е...на ***/ те сами се гордеят 4е са ***, а не роми/ им трябват о6те" пари за безработни", о6те "права на 4овека" и о6те ...глезене от разни полити4ески партии , с цел ...полу4аване на гласове ! Да сте видели *** да работи ...за 10 лв. на ден ??? Аз не съм и ...няма и да видя :(((((( Сега границите са отворени и ...вси4ки " недоволни" *** да се хва6тат за ръка и....да вървят ...където им видят о4ите !!!
2
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 16 години
И като не си против тях що искаш да ги ликвидираш? И КОИ роми? Който се е бил, подстрекавал към безредици причинил телесни повреди или повреди на имущество, трябва да бъде съден и да влезе в затвора (ром, ***, българин, турчин, няма значение), но да искаш да ликвидираш ТЕА РОМИ.... ето от такъв начин на мислене стават войните. Според хората участвали в събитияата и изказванияата им пред камерата, ромите от Факултета не са участвали в сбиването а то е предизвикано от група *** дошли наскоро
1
0
 
0
 
! Отговори
Lert преди 16 години
Според мен тези роми трябва да се ликвидират...принципно не съм против тях, но мисля че вече стават прекалено нагли...Не им е мястото в България