Намерено е предсмъртно писмо от Ахмед Емин

От МВР твърдят, че са разпитани всички присъствали на мястото на инцидента
19 окт 2008 18:57,
95
Намерено е предсмъртно писмо от Ахмед Емин
На прощаването с починалия Емин се събраха над 1000 души. Снимка: БГНЕС

Намерено е предсмъртно писмо от Ахмед Емин, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Във връзка със засиления обществен и медиен интерес по разследването на инцидента от петък на улица “Беловодски път” в столичния квартал Бояна и смъртта на началника на кабинета на председателя на ДПС, от МВР информираха, че са разпитани всички присъствали на мястото на инцидента.

В съобщението от пресцентъра на вътрешното министерство се посочва още:

Извършени са редица процесуални действия, включващи назначаването на съдебномедицинска експертиза, балистична експертиза, химическа експертиза, биологична експертиза и графологическа експертиза на намереното предсмъртно писмо.

"В момента не мога да говоря". Това бе единственият коментар на лидера на ДПС Ахмед Доган по повод мистериозната смърт на началника на кабинета му Ахмед Емин.

Лидерът на ДПС отказа да отиде на погребението на Емин в село Козица.

Почти всички представители на ДПС в изпълнителната, законодателната и местната власт са в Козица, за да отдадат последна почит на трагично загиналия началник на политическия кабинет на Доган.

Заместник-председателят на движението Юнал Лютфи заяви пред журналисти: “Да не правим от трагедията новина“.

От церемонията по погребението на Ахмед Емин отсъства и вицепремиерът и министър на бедствията Емел Етем.

На прощаването с починалия се събраха над 1000 души.

Чорапът „ДПС“ започва да се разплита. Така бившият заместник-председател и депутат от движението Гюнер Тахир коментира пред агенция БГНЕС мистериозната смърт на Ахмед Емин.

Тахир е категоричен, че най-довереният човек на Доган не се е самоубил.

Причината за смъртта на Емин трябва да се търси в започналите разследвания на имотите на Доган, смята бившият заместник-председател на ДПС.

Доган се е притеснил, че Емин може да проговори по време на започналите проверки на имотите, каза Тахир.

Според него след оставката на бившия вътрешен министър Румен Петков и уволнението на заместник-председателя на Държавна агенция „Национална сигурност“ Иван Драшков обръчът около Доган се е стегнал много.

И съответно изгаря човекът, който имаше най-много информация и е най-близо до него – Ахмед Емин, смята Тахир.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
71 го е казал най-добре.
77
0
 
1
 
! Отговори
BG преди 15 години
Аз съм против ДПС. Хората са си хора и не знам защо толкова ви пречат.
76
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Колкото повече българите псуваме ДПС, толкова повече турците ще я подкрепят. Всъщност това е целта на Доган - разединение и делене на турци и българи.
75
0
 
1
 
! Отговори
duner kebap преди 15 години
Убийството потвърждава че ДПС е криминална групировка прикрита като политическа партия, ако някой още не е разбрал...
74
0
 
1
 
! Отговори
опаааа...,малко оста преди 15 години
Вземи ни върно всичко кво си взел, щотот може пак да те върнат в затворчето , па може и директно на столчето да седнеш.Ахмед Доган е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово.1981 г. завършва философия в СУ Климент Охридски. Редовен аспирант в Института по философия към Българската академия на науките (БАН).1985 г. завършва Академията за обществени науки и социално управление (АОНСУ) на ЦК на БКП.1985 г. Твърди, че се включва в организиране на съпротивата срещу т. нар. възродителен процес. Всъщност Касим Дал го кани едва на следващата година!1986 г. поема ръководството на нелегалната организация Турско националноосвободително движение в България, за което е арестуван и изпратен в Главно следствено управление за 6 месеца и 15 дни.1986 г. кандидат на философските науки и научен сътрудник в Института по философия към БАН.1987 г. лежи в Пазарджишкия затвор в килия за смъртници.1989 г. осъден при закрити врати от Варненския окръжен съд на 10 г. лишаване от свобода като създател на противодържавна организация. Амнистиран след отмяната на чл. 233 от Наказателния кодекс.
73
0
 
1
 
! Отговори
bg преди 15 години
А за човека - жалко
72
0
 
1
 
! Отговори
bg преди 15 години
Ще ти падне феса ага .....Как са дошли турците по тези земи и с каква цел - знаеш НАЛИ ? Питам се с каква ли цел все ощте са тук? Не сьм чул да сме спечелили нещо от сьжителството ни с вас. Много нагло си тьрсите правата и свободите ;не вярвам че в ислямска дьржава ще се позволи толкова врява и далавери от неправоверни. Кротувайте ейй.........
71
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
докато погребвали "човечеца"- етем -метем-крадем както метяла сарая намерила предсмъртното писмо ....нема за чудене тук.... доган така и е заръчал....доган не може да говори ...не е още изтрезнял а полуизтрезнял , почакайте още малко ...ще изфъфли някоя велика мисъл след някой ден или ще поръча на некой слуга от дпс да го свърши...и великите ни политици пак ще пляскат на доган и депесето колко са най-велики --то ва е то свинарника - българия ...сега мълчат останалите ...ослушват се какво ще произлезе от най великия доганчо
70
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
само така 58 !
69
0
 
1
 
! Отговори
... преди 15 години
Е,човеко,ти ми хареса! Ти каза всичко!
68
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
kolkoto i da se derete i da govorite nikoga nqma da izgonite nito turcite nito ***, taka 4e si ledayte rabotata vsi4ki ste vazduh pod nalqgane .
67
0
 
1
 
! Отговори
GB преди 15 години
Предсмъртен SMS не е ли намерен! Я ДАНС да се занимае с разпечатките на мобилните оператори! Те имат опит в тая работа. Хептен се усраха!
66
0
 
1
 
! Отговори
сашко преди 15 години
кога па го написаа даже и го намериа,би рекъл шопа
65
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Доган бил с насинено око и разбита уста.Къде е текста на писмото?Тия от МВР се *** от страх май.
64
0
 
1
 
! Отговори
DEXTER преди 15 години
DO # 62 Shtom ne interesuwa - togawa zashto si w tozi forum be boklukDyado ti sashto e bil eni4arin - PO TO4NO TUR4IN
63
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Още ще се съмоубият...........
62
0
 
1
 
! Отговори
jigsaw преди 15 години
Стига с тоя *** сте ни занимава ли!
61
0
 
1
 
! Отговори
prez binokal. преди 15 години
Zanimavat horata s glupavi komedii i tragedii. Istinata e , che ako Amerika udari Iran, dolara shte skochi. Osvobodete se ot komunisticheski koalicii , za da namalite progresivnia rastej na bednotiata..Bog da prosti choveka, sam si e izbral ubiicite.
60
0
 
1
 
! Отговори
мехмед ходжа преди 15 години
Ахмед Емин пише предсмъртното си писмо. В един момент спира. "По- бавно, г-н Доган, не смогвам да запиша..."
59
0
 
1
 
! Отговори
Debora преди 15 години
KRAINITE POZICII, NIKOGA ZA NIKOGO NE SA BILI DOBRI. VSIAKA ETNOST V BG. TRQBVA DA IMA NE POVECHE I NE PO MALKO OT 1 PREDSTAVITEL. AKO SA POVECHE , ZAPOCHVAT DA SI PRECHAT. TOVA UBIISTVO NEMOJE DA SE GADAE. NA TAZI DLAJNOST PSIHICHNO BOLNI NIAMA.