Българинът, обезглавил британка, бил пристрастен към хероина

Намирал пари чрез кражби от приятели, разказва негов хомосексуален партньор
Обновена: 22 май 2011 13:03 | 22 май 2011 13:03,
64
Българинът, обезглавил британка, бил пристрастен към хероина
Снимка: Reuters

Българинът Деян Деянов, който обезглави възрастна жена на остров Тенерифе, се е пристрастил към хероина във  Великобритания, разказва бившият му хомосексуален любовник – шотландският строителен работник Стюарт Кросби, цитиран от вестник "Дейли мейл".

Освен че редовно пушел марихуана, Деянов си инжектирал тежкия наркотик, който правел поведението му опасно непредсказуемо.

Българинът си осигурявал пари за наркотици, като се включил в разбойническа банда и като крадял от приятели. Междувременно той обикалял гей-баровете в търсене на сексуални партньори, макар че спял и с жени.

"Не мога да си представя, че Деян би могъл да извърши нещо толкова ужасно и зло", коментира Кросби.

"Той причини много беди и неприятности, докато беше в Шотландия. Срам ме е, че съм го познавал", добавя той.

Миналата седмица Деян Деянов обезглави 60-годишната британка Дженифър Милс-Уестли в курорта Лос Кристианос на испанския остров Тенерифе.

Бившата приятелка на Деянов, 28-годишната Надя Миланова, която има шестгодишно дете от убиеца, казва, че все още живее в страх от него.

"Живея в кошмар от шест години. Наркотиците го превърнаха в различен човек от този, когото познавах. Той беше мил и внимателен, но се промени", каза тя и добави, че веднъж я е заплашил, че ще я хвърли от балкона, а в друг случай извадил нож и казал: "Ти избираш кой да умре - ти или бебето".

Друга бивша приятелка на Деянов, която имала двегодишна връзка с него, когато била на 17,
разказва, че той я нападнал, защото мислел, че тя му изневерява. Сега жената е омъжена и има петгодишно дете, но споделя, че все още изпитва ужас от него.

След като заминал за Великобритания, Деянов започнал работа на строеж в Единбург, където се запознал с Кросби, който го подслонил в дома си. Двамата започнали непостоянна връзка, по време на която Деянов обикалял гей-баровете и спял и с жени. Бил уволнен, защото не се явил на работа.

Още по темата

"Той остана при мен в Шотландия няколко седмици, но просто не можех да търпя наркотиците му и се наложи да го изгоня", разказва Кросби.

Две години по-късно българинът се появил отново, този път в компанията на друг източноевропеец на име Себастиан Великов, който бил женен, но имал хомосексуална връзка с Деянов.

Бъдещият убиец се хвалел, че си е намерил банда от източноевропейци и изкарвал пари, като заплашвал и грабел хората. Накрая си отишъл.

"Дейли мейл" отбелязва също, че семейството на Деянов било сравнително заможно по време на комунизма, но след падането на режима обедняло и се разпаднало. Брат му Елин вини него за семейните несгоди.

"Той разруши семейството ни. Баща ми фалира заради него и ни напусна пак заради него. Нещата се разпаднаха окончателно, когато майка ми полудя толкова, че трябваше да я вземат в психиатрична клиника, а Деян открадна последните пари на баща ми (еквивалентни на 3500 британски лири) и ги пръсна за наркотици и хазарт. Ще ми се да беше умрял", казва Елин.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
0
 
! Отговори
do 61 преди 12 години
на англичаните се знае,че кралицата им е майка,но не се знае кой им е бащата!!!бъди жив и здрав и аз ги ...
61
2
 
1
 
! Отговори
BULGARO преди 12 години
TOVASA BULGARITE SMET ITO BES STOINOST.
60
0
 
1
 
! Отговори
JCPenney преди 12 години
много хубав човек
59
2
 
7
 
! Отговори
PPP преди 12 години
Така и си знаех, че това сте го преписали от английски вестник Дейли Мейл... Къде са му изнамерили гаджетата от преди 20 години та са дали и интервю за него? И колко му платиха на тоя шотландски ***??? Мразя англичаните, така както и те ни мразят и ни бомбардираха преди 50 години София!!! Забравихте ли Майкъл Шийлдс какси го прибраха от Варненския затвор и го посрещнаха като герой в Англия, че беше размазал главата с камък на един българин на Слънчев Бряг. Сервитьорче беше момчето...
58
3
 
0
 
! Отговори
neron преди 12 години
TOVA E DEAN ELFA OT RODINA V RUSE , SIN NA POMAK OT RODOPITE ILI NAPOLOVIN FES - PULEN KOMLEKSAR I NESHTASTNIK PROSE6E OT MALUK STOTINKI ,VSE NIAMASHE PARI ,KAKVO ZAMOJNO SEMESITVO JIVEEXA CQLOTO SEMESTVO SUS BABATA ZAEDNO . DA GNIE V ATVORA SEGHA CIAL JIVOT . VSE EDNO E YMRILA VE4E TOZI *** NO PO SVETA PI6AT BULGARIN- DA SE YTO4NI 4E E S TYRSKO POTEKLO A NE E BULGARIN
57
0
 
2
 
! Отговори
психо преди 12 години
като чета коментарите, всеки лае срещу ***, партиите, беднотията, ама това са само външни фактори, а не са причините такива *** да съществуват, тези хора са си гнили отвъре, нещо в главите им не е в ред, появяват се и в добри семейства...
56
1
 
2
 
! Отговори
гадооост преди 12 години
голяма гадост ей, ама такива ги има навсякъде по света, не само в БГ, хора програмирани за унищожение
55
0
 
3
 
! Отговори
дан преди 12 години
до 48...абе ***, ти излизал ли си навън да видиш как и къде живеят *** гастарбайтери бе??? *** виж и тогава говори
54
2
 
5
 
! Отговори
до 48 преди 12 години
Ей ефенди, що говориш езика на *** бе? Събирай си чаршафите, килимите, терлиците и гити от *** му! Аааа маха, некадърни неориентирани хора!
53
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Винаги съм знаел, че изчадията на комунистите, а и те самите са *** и наркомани и долни главорези преди 89-та буквално, след това преносен смисъл.
52
0
 
4
 
! Отговори
от 53 преди 12 години
исках да кажа НЕ променят хората
51
0
 
9
 
! Отговори
Емо преди 12 години
"Наркотиците го превърнаха в различен човек от този, когото познавах" Хора разберете, че наркотичните вещества променят хората, а смъкват маските и показват истинското,същественото което се крие в човека, което бива скрито поради различни причини!Хубавото е че не всички хора са такива ***. Замислете се ако имате или ваш любим има т.нар. лошо пиянство. Това показва че има някакъв сериозен проблем, който трябва да се разреши, ако може, иначе някой ден вакуумната тенджера гръмва и като на тоя!
50
3
 
5
 
! Отговори
Гласът на разума преди 12 години
Проблема му е, че е комунистическо ***. Това е истината.
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цялата статия сякаш е писана от дете...има нещо нередно тук!
48
3
 
4
 
! Отговори
Fockz преди 12 години
Освен че редовно пушел марихуана, Деянов си инжектирал тежкия наркотик, който правел поведението му опасно непредсказуемо.За 20 години практика,няма такова нещо като съчетаването на марихуана и хероин!Тотално различни противоположности са!Това е все едно "вегетарианец" да е месояден,+ да е - , а днес.бг да напишат читава статия...Е няма такова нещо!
47
11
 
3
 
! Отговори
tur4in преди 12 години
da vi *** u bednite gjauri, si4kite ste pederasi i narkoman4eta
46
15
 
4
 
! Отговори
tur4in преди 12 години
da vi *** u bednite gjauri, si4kite ste pederasi i narkoman4eta
45
1
 
15
 
! Отговори
до 35 преди 12 години
За съжаление, Деян Деянов е българин. Снимката му беше разпространена в много медии- печатни и електронни. По- жалкото е, че България продължава да не полага адекватни грижи нито за много млади хора, които посягат към наркотиците и попадат в огромната дупка на безисходицата, нито за психично болните хора, а вярвайте ми- и двете групи се увеличават неимоверно бързо. И никой не знае какво ще му поднесе живота утре и дали сам няма да изперка.
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дидо Елфа е от Русе и го познавам даже, но бегло преди да откачи тотално от хероина и да изчезне от света на нормалните...
43
2
 
4
 
! Отговори
до баба ти преди 12 години
Ти си абсолютен ***,бе пич!Заради такива като теб ме е срам ,че съм българин!Пълен ***!Добре,че не живея в Бг да търпя такива като теб!Айде цъкайте минусите,комплексари-мъжкари!