Лазар Колев след присъдата: Премазаха ме

Получи пет присъди, най-тежката – до живот без право на замяна
Обновена: 10 юни 2011 19:03 | 10 юни 2011 18:53, Екип на Dnes.bg
654

Две доживотни присъди без право на замяна получи 31-годишният Лазар Колев. Той беше признат за виновен за изнасилването и жестокото убийство на сестрите Росица и Христина Белнейски. Най-тежкото наказание беше постановено от Пазарджишкия окръжен съд, а до решението си магистратите стигнаха след 20 съдебни заседания.

Освен двете доживотни присъди, Лазар Колев получи още три присъди в размер на общо 50 години затвор – две присъди по 15 години затвор за изнасилването на момичетата и 20 години затвор за блудство с Христина Белнейска.

Умъртвяването на младите момиче е извършено по особено мъчителен за жертвите начин. Според съдебния състав всички доказателства сочат, че именно Лазар Колев е двойният убиец от Пазарджик.

Още по темата

Той трябва да заплати кръвнина на родителите Фани и Стоимен Белнейски в размер на 400 000 лева, близо 80 000 лева разноски по делото и държавни такси в размер на 16 000 лева.

Според прокуратурата, няма втори убиец на сестрите, а втори мъж, който е участвал в изнасилването на второто момиче. По случая е образувано досъдебно производство.
Доживотните присъди Лазар Колев може да обжалва в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


654
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
615
2
 
15
 
! Отговори
габъра преди 12 години
Стига с тая учителка,не разбрахте ли,че не е в ред женицата!Жалко,че сме *** народ и няма да направим нищо,а ще се оставяме да ни замазват очите с ***.Повдига ми се от нашето "правосъдие"!
614
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТОВА ДЕЛО Е ПОКАЗАТЕЛНО, ЧЕ НИКОГА НЯМАТЕ ДА ВИДИТЕ ОСЪДЕНИ МАСЛАРОВА, АЛЕКСАНДЪР ТОМОВ И ЦЯЛАТА ЧЕРВЕНА *** И АНТУРАЖА ИМ ОТ МУТРИ И ЛАКЕИ!!!!
613
17
 
8
 
! Отговори
Дебелия Марковски! преди 12 години
Както винаги успях да манипулирам целия простоват български народ и ми повярваха че Лазар е невинен! Все пак съм дебел!
612
8
 
10
 
! Отговори
Онзи пияния от снощи преди 12 години
Прав беше Матеус: "В България има 7000000 треньори" само че явно има толкова следователи адвокати и съдии! Всеки който пренебрегва съдебното решение без доказателства е ***!
611
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този, който е писал статията е бил мнооого пиян. Две присъди по 15 години и 20 години за блудство. Ами изнасилването поглъща блудството като по-тежко престъпление. а къде тогава е присъдата за убийствата???
610
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя обра каймака...истинските убийца сега се кефят.
609
6
 
24
 
! Отговори
калоферов преди 12 години
видяхте ли тези порьчкови клоуни -сьдийския сьстав.....прикриха истинския убиец и осьдиха момчето без никакви доказателства
608
4
 
23
 
! Отговори
Следовател преди 12 години
Бих препоръчал на Лазар Колев да издаде съучастниците си ,за да споделят неговата съдба.Това може да му е последната утеха...
607
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вероятно момичетата са били карани на поръчка и Лазарчо е искал да намаже .Ужас! пълна идиотщина! Сега ще намазва в пандиза, докато го изкарат и ли самоубият.
606
3
 
10
 
! Отговори
уфффф преди 12 години
Абсолютна пародия ня съд ! Много *** тия съдии и адвокати! Едно изречение немогат да скълъпат като си следва. Моя син е в 6-ти клас и говори по смислено ! Сричат запъват се като ***...?
605
0
 
13
 
! Отговори
INFARKTNA BIRA преди 12 години
EEEEEEEEEEEEEE,LAZAR4O SEGA VE4E E VREME ZA TEB I LIJLIVIQA SVIDETEL KOQTO TE VKARA V TAZI MRISOTIQ DA SI PIQNETE PO EDNO INFARKTNO 4AQ4E I DA SE ZABRAVI SLU4AQ.I DA VNIMAVASH V KAFEZA KAKVO PIESH.OT MENE KAZVANETO.BOG DA TI E NA POMO6T.
604
0
 
4
 
! Отговори
GULETO преди 12 години
ABE 623 KAKAV SVIDETEL MOJE DA BADE SAKILIINIKA MY,YJ SI PRIZNAL PRED NEGO 4E E IZVAR6IL IZNASILVANETO NA SESTRITE.KYPENA RABOTA.AMA TQ CQLATA NI DARJAVA E TAKAVA.NQMA DA STANE TAQ,XORA ILI SPIRAITE S MAFIOTSKITE SI IGRI4KI. NA KAKVO PRILI4A TYI BE,CELIQ SVQT DA NI SE SMEE.I NA MAT ZA NAI DOLNITE XORA NA SVETA.SRAM ME E 4E SAM SANARODNIK NA DOGAN,GOCE I STANI6EV.ZASRAMETE SE XORA.
603
0
 
6
 
! Отговори
GULETO преди 12 години
AZ SE 4UDQ ZA6O KATO GI E IZNASILIL IM S4YPIL 4AK I TAZOVETE.ABE TIQ SESTRI SA BLASKANI OT AVTOMOBILI BE.GOCE KOI PRIQTEL SPASI PAK OT ZATVORA. KAJI TI LI IZPRATI LAZAR4O GRYEV DA IZSCENIRA IZNASILVANE.6E IZLAJETE PRAVOSADIETO NO NARODA NE.AZ SAM RAZKRIVAL IZNASILVANE I MI SA QSNI TIQ RABOTI.SGAN MRASNA LAJLIVA.VIE STE ***.
602
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А лъжливия свидетел изпробван ли е с детектор на лъжата? Или сега ще го самоубият и няма да може да се провери?
601
4
 
8
 
! Отговори
Isaac преди 12 години
Lazare,6te izgnie6 w zatwora,bokluko!!
600
3
 
39
 
! Отговори
blackradio преди 12 години
Снощи като ги гледах...няма нужда да разбираш от право и да си следил случая. Едната съдийка се беше почти оакала от страх докато произнасяха присъдата. На прокурорката лицето и щеше да се изсипе на земята така се беше изкривило. Абсолютна пародия ня съд. Ако опра до правосъдието ще искам някакво политическо убежище в първото посолство изпречило ми се пред очите...
599
4
 
9
 
! Отговори
Силата на правото преди 12 години
Този Лазар Колев може и да е невинен,но нали е *** и трябва да влезе в затвора,дори трябва да го убият както и всички *** трябва да бъдат избити гадните полу хора и ***,хубаво би било освен него и ако има друг убиец и той да влезе в затвора.
598
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Учителката от Пазарджик Калина Янева:Аз видях убийците на сестрите Росица и Христина Белнейски. Минах на метър от тях и имахме визуален контакт. Всичко стана случайно през онзи фатален януари 2006 г., когато те изгубиха живота си по такъв зверски начин. Стана в центъра на Пазарджик, на ул. Граф Игнатиев, където живея. Моят дом е на 23, а убийството е извършено на 24, в необитаема къща. И сега всичко е пред очите ми. Убедена съм, че сцените, на които бях свидетелка, са част от драмата на двете сестри. Дадох показания в полицията, но и до днес прокуратурата не ме е потърсила за разпит. А може би точно в моя разказ се крие ключът към разгадаване на случая.Това заяви пред Труд вчера детската учителка от Пазарджик и бивша общинска съветничка от ДСБ Калина Янева. Притеснена, че толкова време никой не я търси, тя решила да се обърне към медиите.На 28 януари 2006 г. по обяд се прибирах вкъщи и минах покрай къщата. Отпред беше спряла кола, а отвън стояха двама мъже и три момичета. Мъжете ги бях забелязала да идват там и по-рано - чистеха дома и явно го приготвяха за обитаване. Единият държеше за китката едното от момичетата и аз преминах на метър от него, можех да го докосна. Девойката беше с тъмна пола над коленете, с ярко червило и размазан грим. Сигурно беше плакала. Когато ме забеляза, мъжът я пусна. Погледнах я дали не се нуждае от помощ, но тя нищо не каза. По-късно разпознах в нея по-голямата Росица. Мъжът беше с тъмна коса, облечен във фланелка с надпис Дизел. Той беше по-спокоен. Другият обаче беше много изнервен и експресивен. Зад колата, на тротоара, той дърпаше Христина и се опитваше да я вкара в двора. Казах си наум: Момичетата не искат, а мъжете настояват... Зад двамата имаше трето момиче, което мярнах за малко, защото колата пречеше, върна се в спомените си Янева.Случката се запечатала в съзнанието й и отново изплувала на 30 януари - ден преди телата на сестрите да бъдат открити в местността Грамадите. Около 15 ч пак минавала по Граф Игнатиев. Навън нямало никого, само същите двама мъже се суетели около колата си пред къщата.Бяха до багажника и опитваха да натъпкат в него някакви големи неща, увити в найлон. Единият държеше лост. Твърдя, че той е левичар. Преминах край тях и те буквално замръзнаха. Тогава видях нещо, което смрази и мен. От единия найлон се подаваше човешки глезен. Беше леко окосмен, с едра кост и явно пречеше да затворят капака, защото стърчеше. Направих няколко крачки и усетих, че мъжът с лоста сякаш опитва да ме доближи. Ускорих крачка и отминах, припомня си учителката.Тя повече не видяла двамата мъже, те сякаш се изпарили. Едва през април, докато гледала по вестниците снимките на убитите сестри, Янева си спомнила за видяното. Отишла в полицията и разказала всичко. Чакала да бъде извикана отново и когато това не станало, година по-късно пак се явила и написала показанията си.
597
0
 
1
 
! Отговори
пича преди 12 години
Това е голяма далавера.
596
0
 
8
 
! Отговори
Mr. Truth преди 12 години
До 602: Прав си братле за това за ДНК-то! Еми, как ще обяснят нашите какъв е метода, като такъв метод не съществува!!! :) Бутнали са там нагласена ДНК, взета от мом4ето по време на следствието и са казали там оня мушмурок да скалъпи нещо за пред блееещата публика, 4е има специален метод по който е извлякъл ДНК-то и така.....и ето ДНК доказателството е готово ....