Лазар Колев след присъдата: Премазаха ме

Получи пет присъди, най-тежката – до живот без право на замяна
Обновена: 10 юни 2011 19:03 | 10 юни 2011 18:53, Екип на Dnes.bg
654

Две доживотни присъди без право на замяна получи 31-годишният Лазар Колев. Той беше признат за виновен за изнасилването и жестокото убийство на сестрите Росица и Христина Белнейски. Най-тежкото наказание беше постановено от Пазарджишкия окръжен съд, а до решението си магистратите стигнаха след 20 съдебни заседания.

Освен двете доживотни присъди, Лазар Колев получи още три присъди в размер на общо 50 години затвор – две присъди по 15 години затвор за изнасилването на момичетата и 20 години затвор за блудство с Христина Белнейска.

Умъртвяването на младите момиче е извършено по особено мъчителен за жертвите начин. Според съдебния състав всички доказателства сочат, че именно Лазар Колев е двойният убиец от Пазарджик.

Още по темата

Той трябва да заплати кръвнина на родителите Фани и Стоимен Белнейски в размер на 400 000 лева, близо 80 000 лева разноски по делото и държавни такси в размер на 16 000 лева.

Според прокуратурата, няма втори убиец на сестрите, а втори мъж, който е участвал в изнасилването на второто момиче. По случая е образувано досъдебно производство.
Доживотните присъди Лазар Колев може да обжалва в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


654
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
595
0
 
6
 
! Отговори
0 преди 12 години
tova e naigoliamata podivgravka s naroda gledat da prikriat dalaverite si po varhovete a nali idvat i izbori i trabva dagi spe4eliat za tova triabva da ima i presadi da si zapaziat vlasta.
594
1
 
13
 
! Отговори
хронист преди 12 години
Съдебния лекар направил втората експертиза по случая се самоубива внезапно само дни преди да участва в официална пресконференция.Смъртта му минава незабелязано защото същия ден умира и дясната ръка на Доган.Накрая само 20-ина дни преди да бъде призован като свидетел умира и ключовия свидетел,пастира който открива телата на сестрите....Ясно е че много смърт съпътства това дело.Според мен скоро още хра ще замлъкнат за винаги......
593
1
 
17
 
! Отговори
хронист преди 12 години
На 25 декември 2005 година,джип връхлита и убива 69 годишния Николай Шарланов,в близост до къщата на бабата на сестрите.46 дни по късно самите те са намерени убити и обезобразени.Частният детектив Енчо Ганчев е нает от семейството да води частно разследване.Разпитва над 100 човека,на бащата казва:Близо съм да пипна убийците.Викат го на разпит в полицията и искат да им съдейства.Отказва,защото според него от полицията укриват факти.Скоро след това умира внезапно.
592
2
 
5
 
! Отговори
трезво мислещ преди 12 години
и аз като всички си мисля, че този по-някаква причина мълчи и не казва това, което знае. Със сигурност е съпричастен и е участвал. ДОРИ МАЙКА МУ ГО ИЗДАДЕ ПРЕД СЪДА КАТО СЕ ИЗПУСНА ЧЕ ТОЙНЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИ ТОВА НЕЩО САМ. дА ИМАЛО Е ПОНЕ ОЩЕ ЕДИН.Богат, който се е покрил.Той също е извършил много нелогични неща след убийството. Да сестрите може би са блъскани с джип и Колев е участвал и с неговата кола. Едната е загинала при инцидент. Но не ПТП а при преследване да бъде убита. Имало е и джип.
591
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
При всички случаи Лазар е престъпник и мястото му е в затвора, само че това беше половинчата работа на съда. Къде са другите престъпници защото 100% има още.....?Защо са на свобода ? Може би са недосегаеми, силни,влиятклни,властни и богати...?! това са хора от другия свят, третия свят, света на подкупното правосъдие.
590
5
 
4
 
! Отговори
6-то чувство преди 12 години
Незнам защо си мисля, че през онази нощ се е случила злополука с една от сестрите и за да няма свидетел участника или участниците са убили и другото момиче. Дали е Лазар или е имало друга афера след Лазар само той знае, просто мълча глупавия престъпник.
589
1
 
13
 
! Отговори
ана преди 12 години
100% истина.Къде не се намери един свидетел ,който да е бил в онази нощ със сестрите и да разкаже къде са били,какво са правили и т.н те компания нямат ли си,приятели ,приятелки или действат самостоятелно.Жалко за тях !Не харесвам майка им и нейното държание има нещо ,което ме отблъсква.
588
0
 
11
 
! Отговори
blackradio преди 12 години
Следва продължение...Сеа първо най-вероятно ще го отнесе "съкилийника-свидетел" за да няма усложнения...и така нататък
587
0
 
5
 
! Отговори
from UK преди 12 години
It smells SO BAD even here...
586
1
 
12
 
! Отговори
555 преди 12 години
Драги пишещи не му мислете много Нищо чудно след година или две предполагаемия убиец Лазар с вънщност нова и име чуждо да се поеви в някоя далечна страна и богат от по богат.На този свят всичко се случва Малко ли такива случаи има по американските филми Има хора които плащат за такива работи и то много пари стига да се скрие истината Защо мислите е признанието пред съкилиеца??? нали от някаде трябва да тръгне работата да се посочи лицето което е спазарено.Трябва да му се наеме печен адвокат.
585
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ама и журналистите сте едни фрутки непоръбени...Във всеки един материал който чета се подчертава , че майката плачела в съда , майката казала "оставете ме на мира", майката беше безсилна....И без да го подчертавате ни е ясно че е така, но май работите на внушение а ?
584
3
 
20
 
! Отговори
... преди 12 години
Оставете момчето бре... Не че го защитавам, но не защитавам и другата страна. Просто се вижда че това момче не е виновника. Магистратите много добре знаят кой е виновен, но предпочитат да съсипя живота на невинен, отколкото да осъдят виновника и да не се събудят на следващата сутрин. Жалки страхливци (puke)
583
2
 
4
 
! Отговори
габъра преди 12 години
интересно ми е и откъде ще извади близо 500 000 за семейството и разходите по делото.
582
1
 
22
 
! Отговори
? преди 12 години
Искам да попитам, този неизвестен досега метод защо не се прилага и за разкриването на над 150-те поръчкови и неразкрити убийства?
581
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Някой нека обясни,как така пробите в Скотланд Ярд излезаха че са негодни а тука изведнъж станаха "Годни".Нека експерта по ДНК-Иван Иванов обясни какъв е този метод по който извлече днк по начин,цитирам:"Метод който е неизвестен дори на ФБР"Смешноооо и нагласено.Явно има политически натиск за някакво разрешение на случая,защото властта изглежда жалка в очите на народа.....а тя сие такава де.
580
17
 
5
 
! Отговори
Евросъдия преди 12 години
Ще те премажат ами, изверг такъв. Или се надяваше на попаднеш на корумпирани съдии (както някои твои авери).
579
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Някой от вас повярва ли на 100% че това е човека? Странно, обаче ми напомня на убийството на Луканов, там пак ни пускаха някакви сериали.
578
0
 
2
 
! Отговори
ivan преди 12 години
vijte komentara na katadjiata za kolegitemu mnogo mi haresa
577
0
 
1
 
! Отговори
JCPenney преди 12 години
do 43разкарай се от тук,никой от форума не се интересува от vbox
576
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
той още не осъзнава какво точно му се е случило