Хероинът бил натъпкан в памперси и туби

Задържани са 10 души, МВР търси поръчителя
7 юли 2011 12:23,
33
Хероинът бил натъпкан в памперси и туби
Тубите с дрогата. Снимка: Агенция "Митница"

Заловеният хероин на Капитан Андреево е бил скрит в пакети с памперси и туби с перилни препарати, съобщи пред "Фокус" началникът на Митница Свиленград Тодор Караиванов.

Той разказа, че дъната на тубите са били предварително изрязани, за да се скрие наркотикът, след това са били залепени по специфичен начин, така че да не пропускат.

Още по темата
"В три от автомобилите беше по този начин – в туба с перилен препарат. В четвъртото превозно средство беше доста трудно да се установи наркотичното вещество. Там имаше 40 пакета памперси. Всички бяха фабрично залепени, с почти еднаква тежина и еднакъв външен вид. В два от пакетите с памперси, в дамски чорапи, бяха открити по две пресовки с наркотично вещество, което на наркотеста отговаряше на хероин", обясни Караиванов.

Той допълни, че случаят напомня за друг от началото на годината, когато наркотикът е бил скрит в тенекии с маслини.

Всички хора от автомобилите са задържани, общо 10 души. Има образувано досъдебно производство.

"В случая най-вероятно се касае за организирана престъпна група. Установява се поръчителят на пратката", завърши Тодор Караиванов.

Dnes.bg припомня, че снощи митничарите на Капитан Андреево заловиха над 50 кила хероин на стойност над 5 милиона лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
УЪ преди 12 години
ДАЙТЕ ХЕРОИНА НА *** ДА СИ ГО ИЗБОЦКАТ !ИЛИ... ГО УНИЩОЖЕТЕ ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ПРЕД НАРОДА...А НЕ ПАК ДА ГО ПРОДАВАТЕ ....МАФИАНИ С МАФИАНИ!
31
0
 
3
 
! Отговори
Родител преди 12 години
ДА, Я кажете за марихуианата наистина, защото имам двама сина на по 20 и 23 години, да са ми живи и драви, но за съжаление идвмата са с условни присъди за притежание. Немога да спя когато са навънка защото следващия път когато някои полицай реши да ги обискира ей-така, ще бъдат ефективно затворени :( :( Те не са ПРЕСТЪПНИЦИ просто са потребители
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доживотна за хероин би решила проблема, а не да пълним затворите с децата ни които си живеят тяхния живот по тяхното времи и просто си пушат трева а не се напиват като животни и не нападат хората по улицата !!
29
2
 
1
 
! Отговори
нев преди 12 години
тея лакоми хасковлии неим стигат цигарите и алкохола а вече се връзват и на наркотици . Тука обаче лабаво няма а и колко са глупави да памъкнат цялото семейство.
28
2
 
4
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 12 години
Единственно *** са на далавера.Ако бяха минали ,щяха да искарат някои лев.Сега като ги хванаха ,държавата им поема издръжката за известно време а и здравните.Кофти че ги натопиха с петдесете кила. Тоест станаха курбан за да могат да минат големите пратки , докато балъците се борят с манговците и се радват ,че са хванали.А иначе лошо няма!Хубаво е колкото и когато наркотик да хванат! Спор няма, наркотика е гадория, но пък е хранилка за мнозина добре облечени бизнесмени в България!
27
1
 
3
 
! Отговори
are a преди 12 години
леле това за 1 ден! смятай колко минава за 1 месец или седмица? или не са си платили тея навреме или просто са имали касмет митничарите :)
26
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аееее и изпращача ше найдите дет е извън страната и поръчителя ше найдете па дет е извън стрънътъ...Леко ше оцапате гащите от напъни...Ае сеа полицията ни станъ и международнЪ
25
10
 
5
 
! Отговори
АЙДЕ НА ПИ АР-А преди 12 години
ИЗБОРИ ИДВАТ ТРЯБВА МАЛКО ПИ АР ИЗМИСЛЕН ДА ИМА. И СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ ЩЕ ХВАНАТ НЕ 50 А 350 КИЛА АМА ОТ ТЕЯ ДЕТО ВЕЧЕ САГИ ХВАНАЛИ :)КОЙТО ИСКА ДА МУ ВЕРВА НА БОРИСОВ АМА АЗ ОЩЕ ПОМНЯ КАК БОМБАТА ГРЪМНА ПРЕД ГАЛЕРИЯ.
24
1
 
7
 
! Отговори
ДАВАМ ,....АКЪЛ преди 12 години
....Съдиите знаят ....всичко ,питайте тях ,дрУгари от МВР!
23
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
поръчителя просто е решил да се отърве от мулетата ,хероина ще си отиде по предназначение,а медиите само ще ни будалкат.
22
1
 
12
 
! Отговори
ЧЕРВЕНАТА КНИГА преди 12 години
*** СА ЗАЩИТЕН ВИД В БГ ....?
21
0
 
7
 
! Отговори
м преди 12 години
Двата мерцедеса били на ***. Даже и *** взеха да забогатяват по нечестен начин. Смятаме ги за глупави, а те виж само какви акъли имали. Напаст голяма са *** и нямат спирка.
20
1
 
10
 
! Отговори
топло преди 12 години
.....МВР ,търси поръчителя...?НАГОРЕ ,НАГОРЕ Е ...ЧАК ДО СЪДИИТЕ !
19
2
 
10
 
! Отговори
Пора преди 12 години
За пренасяне на такива количества хероин присъдата трябва да е доживотна и без право на обжалване !
18
6
 
7
 
! Отговори
kk преди 12 години
Боже,какво доживяхме!!!Тошко крадеца да дава интервюта!!!Какви кадри КАДРУВАТ в митниците,какво чудо!За този си мислех,че е вън от системата от преди 10 години!Но и ГРОБ не може без КОРУМПЕТАТА!!!"Няма контрабанда"!Дянков,на кой ги разправяш тия "шменти-капели"?С Бойко в "устата ли си плюете"?
17
2
 
9
 
! Отговори
:-))))))) преди 12 години
nqma zna4enie dali e po signal,vajno e 4e sa hvanati. tova sa glasovete za kostov na edna *** mahala.
16
6
 
8
 
! Отговори
дядо преди 12 години
не си платиха митническия рекет и ги "заловиха" или не ритат мачле
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"100 кила ракия давам" хлъц
14
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
be na kvi se praqt teq,na golemi sledovateli,pak po signal e stanalo ina4e 6a mi namerqt kyra
13
3
 
11
 
! Отговори
100 кила преди 12 години
'50 кила'??? Пффф, тези от Dnes.bg влизат в първата квартална кръчма, и когото докопат най-трезвен му дават пише статии...