Крадена кола, Германия, случайности, Facebook

Как българин разбра къде се намира задигнатият му автомобил
25 фев 2016 17:14,
19
Крадена кола, Германия, случайности, Facebook
Снимка: Facebook

Хора, пътища, автомобили... но и крадена кола, намерена чак в Германия, благодарение на един Facebook пост.

Това е историята на 23-годишният Стефан Трифонов, който живее на общежитие в "Студентски град" и оставил колата си на осветено и охраняемо място.

Това обаче далеч не спряло крадците – колата му е задигната, а Стефан прави всичко, което може - подава сигнал в полицията, а след това пише и във Facebook.

Публикацията му със снимка и описание на автомобила започва бързо да се разпространява в социалната мрежа. И не след дълго той получил обаждане от българин, който живее в Германия.

"Човекът ми каза как е видял колата, както си е карал колелото. Ей така - кола с толбухинска регистрация", разказва Стефан пред "Нова тв".

Преди това обаче той дори не е вярвал, че публикацията му ще има ефект. Стефан казва, че е написал всичко това просто до приятелите си, които познават него и автомобила му и евентуално биха могли да помогнат.

Човекът, който се свързал със Стефан разказал, че отначало се зарадвал при вида на колата с българска регистрация и решил да поздрави хората, но след това видял "човек като глобус" и размислил.

Момчето подало сигнал и към родните власти, които да се свържат с полицията в Германия, но все още няма яснота дали и как точно ще се случи това. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
до селтак преди 8 години
До Иво Стойнов. ***,кви 100 бона.? Това е а 3 за не повече от 12 000лв
10
0
 
1
 
! Отговори
Драскач преди 8 години
Ей глобус, върни на човека колата бре...не е ли те срам бре?50-ет години е събирал пари да я купи и тото е играл. Засрами се бре...
9
6
 
8
 
! Отговори
Иво Стойнов преди 8 години
Незнам за квко въобще коментирате нещо различно от това как може на 23 години да кара ауди за 100 хиляди лева..Много съм доволен че хората все повече почват да гледат като с мойте виждания но според мен от 15 поста поне 5 трябваше да питат точно това...КАК НА 23 ГОДИНИ КАРА АУДИ ЗА 100 бона..ДИЛЪР??БАЩА КРАДЕЦ НА ДДС?ДАЛАВЕРАДЖИЯ БУХАЛКАДЖИЯ?
8
0
 
5
 
! Отговори
А преди 8 години
По-важния въпрос е как е успял да напусне страната, без документи на колата и при положение, че е била обявена за открадната... но явно момчето докато е видял, че е открадната, те са били на границата с Германия?
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лесно ще го намерят, едва ли има много хора с глобус вместо глава. Ще го хванат по картата на земното кълбо. Освен ако не се маскира като Марс или Юпитер
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Момче ако знаеш немски пиши директно до немската полиция или помоли някой да се обади, ако чакаш от БГ да се за движат нещата, колата ти сигурно вече ще е в Зимбабве.
5
0
 
17
 
! Отговори
aa преди 8 години
ЧОВЕКА ГЛОБУС-ТЕ ТОВА Е!!!!
4
2
 
46
 
! Отговори
Бежанец с нагон преди 8 години
Преди крадените коли от България потъваха на западните Балкани в Косово и Албания ама сега покрай новите германци с български фалшиви книжки и паспорти явно се е отворил най-якия пазар за крадено в Германия!
3
3
 
24
 
! Отговори
бай иван преди 8 години
Дефинирайте ми "човек глобус"
2
1
 
49
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Лекичко правиш снимка на "глобуса" и в мрежата, така ще се разбере кой е и от къде е защото сега "глобуса" може да се "потопи" някъде из Германия, като разбере, че го търсят.
1
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубаво разбрал къде се намира колата му но това още не показва дали има резултат това.