Осъдиха убиец на куче, ще плаща 1500 лева

Мъжът бил особено жесток, застрелял го пред свидетели
26 апр 2016 12:22,
38
Осъдиха убиец на куче, ще плаща 1500 лева
Снимка: архив Булфото

Ловец, който застрелял куче от породата "каракачанка", бе наказан с глоба от 1500 лв. Присъдата на Районния съд в Панагюрище срещу мъж от село Бъта бе потвърдена и от пазарджишкия Окръжен съд, като магистратите освободиха от наказателна отговорност стрелеца, но го осъдиха на паричната санкция, както и да плати 500 лв. разноски по делото.

Това е първото по рода си дело за умъртвяване на четириного, което се гледа в Пазарджишкия съдебен окръг, коментират магистрати, цитирани от в. "Монитор".

Мъжът бе признат за виновен, че на 5 октомври 2015 година в местността "Рангелица" край Бъта е проявил жестокост към каракачанската овчарка и е причинил смъртта на кучето, като го е прострелял с малокалибрено нарезно оръжие с неустановени марка и модел.

Кучето било собственост на човек от същото село, който гледал животни в обори, имал и четири овчарки, за да ги пазят.

След като го застрелял кучето, мъжът се качил на джипа си и отпрашил към селото, но свидетел на зловещата случка станал стопанинът на каракачанката, който повикал полицаите. Аутопсията на убитото четириного показала, че кучето е издъхнало след разкъсване и контузия на десния бъбрек и левия бял дроб, а като доказателство за прострелването в тялото на кучето-пазач бил открит проектил, калибър 22 LR.

Кучето струвало на собственика му 1500 лв., които стрелецът му изплатил още преди да тръгне делото в съда, но наказанието не му се размина.

Магистратите счетоха, че убиецът е действал с пряк умисъл и жестокост, използвайки огнестрелно оръжие, опасно за хора и животни. Още повече, че в близост са се намирали двама свидетели и едно куче, което е играело с простреляното.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: кучесъдУбиец
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
0
 
! Отговори
lifestyle преди 7 години
До Respektнещастник днес е убил кучето утре така ще убие и човек бе какво да ти обяснявам същия *** си !
20
3
 
4
 
! Отговори
101010101010 преди 7 години
До 99999Никога не са ме ръфали кучета щото съм смел красив и умен. И нямам целулит. Това е грозно. Аз да не съм жена.
19
14
 
9
 
! Отговори
Respekt преди 7 години
Уважавам делото на ловеца, без да уважавам професията му. През уикенда една каракачанка щеше да ме изяде заради това, че минах по улицата а тя имала малко кученце. Или по-скоро излезе от портата на двора си и се метна връз мен. Жалко, че нямах патлак за да я разстрелям на място, но имаше камъни и те ме спасиха. И добре, че децата не бяха с мен. А само преди месец идваше да се гали. Не ме пусна да си продължа до моята порта, ама вече е ясно, че ще я утрепам преди да е налетяла на някои деца.
18
7
 
6
 
! Отговори
до 24 преди 7 години
Кучета пазачи стоят близо до стадата или обекта който пазят,а не на километри в околността,където са заплаха за хората и дивеча!Анадънму?
17
2
 
11
 
! Отговори
99999 преди 7 години
До 88888Те кучетата не са глупави и ръфат онова продължение на гърба само на лошиите и страхливите хора. Тебе колко пъти са те ръфали?
16
11
 
1
 
! Отговори
Осъдили преди 7 години
са ловеца,понеже е убил куче от любимата порода на един велик човек!
15
5
 
16
 
! Отговори
До 12 Боби преди 7 години
Заради такива като теб сме така зле.Първо, този не е ловец, а *** убиец на кучета за негов кеф.Второ, стреля се от ловци по подивели и скитащи кучета, а не по куче-пазач.Трето, ако кучето е било без спъвачки, има глоба от 50 до 100 лева, но никой не дава право на този да избива животни.За това, което е направил, само 1500 лева обезщетение му е малко, има си и предвидена глоба за това между 500 и 1000 лева.
14
8
 
4
 
! Отговори
Да бе, преди 7 години
нека съм с бележка за вреден,кучето да е без каишка и прелка пред предните лапи,извън населено място по ЗУТ,пък да видим как ще ме осъдят,след като пласирам изстрела!
13
3
 
7
 
! Отговори
До патладжан преди 7 години
Ми да чакаме да те гръмнат и да видим...:(
12
11
 
6
 
! Отговори
88888 преди 7 години
До 77777Ти май не си нормална. Когато едно такова куче селскостопански пазач ти наръфа целулитното продължение на гърба, тогава друга песен ще запееш.
11
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МАЛКО МУ Е...
10
18
 
9
 
! Отговори
Боби преди 7 години
Не е ясно дали кучето е било извън населеното място.Ако да- това не е право, а задължение на ловеца. Дали е имало спъвалка на предните крака, отглеждано ли е според правилата като се регистрира, паспорт има ли, част от глутница която прогонва всички диви животни на километри от района ли е, стопанина предупереждаван ли е, че няма право да пуска свободно животното в природата? Много въпроси- и един осъден да плати затова , че е изпълнил задълженията си
9
5
 
32
 
! Отговори
77777 преди 7 години
Вие нормални ли сте? Тук става дума за кучета пазачи, за животни, обори и т.н. Какво събиране на екскременти бълнувате?! Какви съвсем други ситуации описвате?Това е как да кажа, направил се е на много велик, убил е животното за да си направи кефа и е жалко, че съда не го е наказал, както заслужава.
8
2
 
13
 
! Отговори
Момо преди 7 години
"като го е прострелял с малокалибрено нарезно оръжие с неустановени марка и модел."Как така с неустановено?!
7
10
 
6
 
! Отговори
до 5 преди 7 години
щото тва е българската работа - никога не са доволни, винаги някой дава акъл, винаги някой коментира как можело да е по-добре.а вината за нападенията от кучета трябва да бъде търсена единствено и само в собственика, защото ако агресията на самото животно не е провокирана и толерирана от самия стопанин, то никога не би нападнало, познавам хора с питбули, булдози и дого аржентино, които могат да откъснат гръкляна на човек за секунди, но понеже са добре отгледани и тренирани, никога не са нападали
6
14
 
13
 
! Отговори
простотии преди 7 години
Според закона за лова, чл. 5 обект на лов са всички подивели и скитащи кучета и котки. Ако е на територията на ловна дружиннка, трябва да осъди съда за морални щети.
5
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пожелавам това да се случи на всички собственици на кучета, които не събират екскрементите им.
4
8
 
24
 
! Отговори
мъкааа преди 7 години
Аз пък искам да прочета, точно кога стопаните на големи кучета ще почнат да ги държат на каишки с наморници, да не нападат възрастни и деца. Кога общините ще си свършат работата, и ще приберат или кастрират опасните бездомни кучета. Приииимерно така
3
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мария Нестерова е избрала тая снимка защото има прилика с кучето, почти еднакви снимки са.
2
11
 
3
 
! Отговори
d преди 7 години
До ГнявСамо спокойно дишаайй