Тийнейджър хвана цаката на талончетата: 50 лева, 100 лева...

Полицията обаче разкрила схемата му и го предала на прокуратурата
14 окт 2016 15:37,
47
Тийнейджър хвана цаката на талончетата: 50 лева, 100 лева...
Снимка: Dnes.bg

19-годишен младеж намери начин как да взима само печеливши талони от лотарийните игри.

Тийнейджърът от село Драгижево купувал билетите от магазини, преправял ги и после се връщал, за да вземе печалбата.

Схемата му обаче била засечена и полицията започнала разследване.

На 13 юни в полицейското управление в Горна Оряховица бил получен сигнал от продавач-консултант в магазин в Лясковец.

Той разказал, че същия ден млад мъж си закупил лотариен билет от магазина и минути по-късно го предал като печеливш. Изплатена му била сумата от 50 лв.

Същата вечер при отчитане на печалбите регионалния дистрибутор установил, че представения билет е непечеливш и е преправен, пише "24 часа".

Същите схеми били приложени на 6 и 7 октомври в магазини в селата Първомайци и Лясковец срещу сумите от 100 и 50 лв.

След проведени действия по разследването е установено, че извършител на деянията е 19-годишният младеж, който не е известен на полицията досега. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
62
 
! Отговори
245 преди 7 години
хахаха ами явно това е единствения начин да спечели човек повече от 2 лева в тъпата игра ....Наистина, който си мята парите за тези талони да се спре веднага защото само затъва.Обърнете внимание, че всички интервюта с "печеливши" са в рекламния блок на телевизиата - преди или след банковите кредити... Хора това е реклама!!!! И лицата са наети, имат си сценарий, имат си и селски декори.... и няма село неспечелило :-)
23
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 17Да, пич. Все едно да кажеш, че са хванали цаката как се печатат пари някакви фалшификатори, а то си е фалшификат отвсякъде тяхното... не са тръгнали да печатат банкноти като от БНБ всеки случай!
22
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Схемата" не е нова, а добре забравена стара още от първите талончета, поне от тези след 1990а година. Колко е радващо само да разбереш, че и днес има точно толкова предприемчиви младежи, колкото имаше тогава :).
21
5
 
5
 
! Отговори
Bobi преди 7 години
До АнгелМного си умен! Чакай да ти кажа, аз каква е цаката. чл.309, ал.1 НК. До три години затвор, по квалифицирания състав.
20
8
 
0
 
! Отговори
11 преди 7 години
И ква е цаката на Захар Бахаров?
19
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В бантустан винаги се намира цаката за това сме на това дередже!
18
3
 
51
 
! Отговори
Фалконети преди 7 години
Признавам честно, че съм купил общо към 10 билета по 2 лева и един от 3 лева. Но след като "печелих" само 2 лева няколко пъти се замислих и реших да смятам какъв е шанса да спечеля голяма сума. Обичам математиката и смятах и установих, че шанса да ме блъсне кола на улицата е 10 пъти по-голям от шанса да спечеля голяма сума от тези билетчета и то при положение, че винаги се оглеждам когато пресичам улици.
17
3
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заглавието обаче е покъртително. Едно е да хванеш цаката на нещо, друга е да правиш фалшификация. Никой ли не използва вече думите по предназначение?!?!?!
16
1
 
46
 
! Отговори
Solar Power преди 7 години
До Xейтър ТролевНапълно си прав ! Тази игра е безмислена. Много по вероятно е да те удари метеорит от колкото да удариш джакпота. Препоръчвам на тези които играт по 10лв. на ден което е около 200-300 лв. на месец да спрат. 100лв. да си внасят в трета пенсия останалите 200 да ги харчат за семейството. След 20-30 години поне ще имат няколко десетки хиляди лева спестени които ще могат да ползват те или наследниците им. А ако не вярват на БГ системата могат и в друг европейски фонд да спестяват.
15
4
 
47
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Цаката е проста!!! За целта трябва да си собственик или да работиш в печатница или рекламна Агенция.Сам също няма да се справиш трябва ти съучастник най-добре служител от веригата Лафка!! Със служителя в Лафка взимате всички билети ,търкате ги.Печелившите ги заделяте а не печелившите ги печатате същите ,сериен номер,както и слагате покритието което се трие.Не е проблем печатница или рекламна агенция да напечата същите талони.Печелившите билети осребрявате а губещите се продават на Баламурниците!
14
3
 
42
 
! Отговори
Xейтър Тролев преди 7 години
Жалка картинка,!!!Осъзнайте се, никой не е успял да надхитри казиното, и се замислете колко милиона са потънали по веригата докато се събира заветния "джакпот" и как ВИНАГИ го печели някой с бланка за 3лв. Така ви изглежда лесно постижим.
13
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАЦИОНАЛНАТА ЛОТАРИЯ ООД Е ЧАСТНО ДРУЖЕСТВО А НЕ ДЪРЖАВНО НА ЧЕРЕПА Е!!ДОСКОРО ТЕГЛЕХА 6 ОТ 47 С АНИМАЦИОНЕН КЛИПНУЖНА Е САМО ЕДНА ПРОВЕРКА ДА СЕ ВИДИ ДАЛИ ИМА И ЕДИН ПРЕВОД ПО-БАНКОВ ПЪТ НА ГОЛЯМА ПЕЧАЛБА ОТ ИЗТЪРКАТО ТАЛОНЧЕ НА ЛОТАРИЙНА ИГРА ДЕТО ГИ ДАВАТ ОНЕЯ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА!!!
12
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В много страни рекламата на хазартни игри е забранено, да не говорим за подобна свободна продажба на талончета по лафки, павилиони и бакалии
11
1
 
51
 
! Отговори
Темида преди 7 години
Кефи ме как се продават билетчета на деца в междучасието, А уж хазарта е забранен за лица под 18й. възраст, но явно билетчетата драгите законодатели не ги броят за хазарт?Дас е разреши на деца да влизат и играят в казината веднага!Най-якото е, че лотария в която печалбата е същата като на тотото, но шанса е пак 6/49 + да познаеш ези или тура (боже колко са *** хората) е по популярна заради реклама.Е няма такива печалби...наистина ги няма печалбите.
10
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
do 8 И К'во ти е виновен Захари? Човека гледа да изхранва семейство си по законен начин. Ти като си овца Захари ти виновен...много ясно.
9
4
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Недопустимо е подобни билетчета и талончета да се продават на всяка каса и лафка, това все пак е вид хазартна игра, подобни неща трябва да се продават само в обособенни пунктовв, където достъпът на лица под 18 години да е забранен
8
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЗАХАРИ БАХАРОВ Е НАЙ ПСУВАНИЯ ЧОВЕК ВЪВ БЪЛГАРИЯ
7
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не правете алъш-вериш със Шиши! Ще вземе да преяде тока, че да гръмне и на вашата съвест ще тежи!
6
4
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Kупувайте билетиии...11,4 милиона ви очакват!Деее.ба и овцете ви жалки!
5
1
 
93
 
! Отговори
ined преди 7 години
Аз не купувам то LAFKA, Пеевски да го дyxa.