Първите думи на строителния килър: Ранени ли са!

В дъното на кървата разправия е дълг от 106 хиляди лева
Обновена: 19 май 2017 09:21 | 19 май 2017 08:52,
122
Първите думи на строителния килър: Ранени ли са!
Полиция отвежда килъра Драгомиров. Снимка: Булфото

57-годишен собственик на строителна фирма застреля 2-ма предприемачи и рани тежко трети, защото му дължали 106 000 лв. Двойното убийство стана в офис в столичния кв. "Витоша" около 10:20 ч сутринта в четвъртък.

Драгомир Драгомиров и фирмата му "НД-Инвест груп" били наети от жертвите си. Той отдавна работел с тях и дори в сряда отново се срещали. Според разследващите мъжът не е планирал убийството.

Още по темата

Четиримата се видели в офис на ул. "Ради Радев" №18, който не е на компаниите им. След кратък скандал Драгомиров извадил законно притежавания си пистолет “Берета”, 9 милиметров, и застрелял 60-годишната Стойка Стоянова, шефка на фирмата, дължаща му пари, и 38-годишния Вячеслав Коев. Мъжът има българско и руско гражданство.

Стрелял и по 35-годишния син на Стоянова. Именно той е единственият оцелял и най-вероятно Драгомиров е насочил пистолета си към него последен, младият мъж обаче се завъртял с гръб след стрелбата, вдигнал ръка, за да се предпази, и куршумът е минал през нея. Това е забавило скоростта на оловото. Проектилът влязъл в тила на мъжа, преминал през мозъка му и се спрял в челото.

Пристигналите на място полицаи веднага качили оцелелия на линейка и го закарали в Окръжна болница. Операцията по изваждането на куршума приключи едва към 16 ч в четвъртък.

"Проектилът е успешно изваден и са евакуирани хематомите", казва пред "24 часа" д-р Славомир Кондов - началник II неврохиругично отделение в болница "Св. Анна". Мъжът обаче продължава да е в критично състояние. Решаващи ще са следващите 48 часа.

Веднага след като гръмнал бизнеспартньорите си, Драгомиров се качил на колата си и тръгнал в неизвестна посока. Само след минути бил задържан от полицията.

"Ранени ли са", попитал мъжът, разказаха криминалисти пред изданието. Той бил върнат на местопрестъплението, преди да го отведат в СДВР за разпит.

На местопрестъплението имало най-малко 5 гилзи от пистолета на 57-годишния строителен шеф.

Драгомиров вече е обвинен за умишлено убийство на повече от един човек. Той може да получи доживотен затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
20
 
! Отговори
1234 преди 6 години
Човека е изпаднал в амок !Невинен е!
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 38"Проектилът влязъл в тила на мъжа, преминал през мозъка му и се спрял в челото."Как хубаво звучи за тези които дължат пари и се правят на интересни...няма да изкараш от това , при това - 100% сигурно, че няма и лев да видиш!
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До д-р Исня 34За момента всеки може да претегли 100 бона и 3 години затвор.."теглене" не е правлнен термин. "отпускане" е коректно.ами що отпускаш, като знаеш, че няма какво да вземеш ? с какъв акъл ?
31
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е виновна системата и демокрацията, капитализмът с демокрация е най-добрата система, по-добра никой не е измислил, но проблема са българите защото са прости и бе могат да приложат демокрацията и капитализма. В Англия и Германия такова нещо никога не може да се случи, на запад хорат имат интелект и култура.
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
niama darzhava, niama zakoni... kakvo ochakvate ?!?!?!? naroda sam shte si reshava problemite ! samo korupcia.. tocheni na evropeiski proekti... i tn. demokracia ?!?!? hohohohoohooh
29
2
 
3
 
! Отговори
д-р Исня преди 6 години
"Той може да получи доживотен затвор."Добре, че в България всичко е хипотетично. За момента всеки може да претегли 100 бона и 3 години затвор. Цената си заслужава за ефекта, който ще създаде.
28
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евала на Драгомиров! Свобода за човека, а убитите на прасетата!
27
0
 
11
 
! Отговори
м дааа преди 6 години
Поръчките са като заемите , отиваш да си търсиш парите , а те вече ти спрели паловината - за одобрение , за адвокат , за нотариус за първа вноска .... Първо се плащат оперативните разходи по спечелване на поръчката и ако остане нещо -за бай Хъ , ако не -му се обещава ,че с другата поръчка ще си избие загубите от тази.
26
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално е при демокрацията да се стрелят за пари, вече 30 години свикнахме.
25
1
 
17
 
! Отговори
д-р Исня преди 6 години
Ето, че в България правораздавателната система все пак работи. Ако държавата е абдикирала, сам се оправяш. Дано все повече хора да имат дупце като този пич. Тогава , както каза човекът от доле и лекарите ще станат хора! Сметай
24
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Георги 12Най-опасен е човек който няма какво да губи.. а ако ти си го докарал до тази ситуация - това е резултата.==да си го запишат дебело лихварите !!
23
1
 
9
 
! Отговори
щщд преди 6 години
Егати ефективния стрелец,няма празно! Да не би това да му е била основна професия преди?11206
22
0
 
42
 
! Отговори
nkavrakov преди 6 години
Продават жилища на цени като в Копенхаген,Мадрид и водещи европейски градове.Пазара на имоти е балонизиран отвсякъде,не купувайте нищо и в никакъв случай на зелено каквото и да ви обещават,не теглете и ипотечни кредити.Цените на жилищата в момента са толкова надценени и надути до космически нива че в никкаъв случай не съответстват на заплатите и икономическото развитие в държавата ни.
21
1
 
31
 
! Отговори
аз преди 6 години
Трима измамници по - малко в България.Остават още 240 бр.
20
0
 
35
 
! Отговори
Сократис преди 6 години
Случаят няма какво да се коментира, това са си техни взаимоотношения - не са се разбрали, изтрепали са се и толкова.Има служби, има Съд - те са на ред.Друг е въпросът как се представи този случай вчера и как днес.Вчера заглавията и текста внушиха на читателите, че работник във строителна фирма застрелял шефовете си а днес се оказва,че собственика на строителната фирма застрелял 2-*** предприемачи и ранил трети...Тези драскачи на публикации не дължат ли обяснение?! Или утре ще четем 3-ти вариант..
19
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изпаднал в АМОК - условна и порицание пред строя.
18
0
 
38
 
! Отговори
Така преди 6 години
За да се стигне до саморазправа,убиеца явно е бил убеден,че няма начин да си събере вземането-сигурно е питал адвокати, сигурно е търсил начини...но в България законния вариант,който да разреши взаимоотношенията между фирмите не работи.От личен опит знам-фирмата нама активи и по сметките няма пари.Няма какво да запорираш, защото НАП 100% те е изпреварил. И като ти стане изискуем кредита,като те напуснат работниците...като НАП запорира и твоите сметки... който има пистолет е на ход. Или себе си..
17
0
 
31
 
! Отговори
nkavrakov преди 6 години
Статията е пример за ситуацията на пазара на имоти в София.Имотната ,строителната и банкова мафия се вихрят с пълна сила в момента.Цените са на нива които вече се определят като БАЛОН.Надуват се по лична преценка,продава се на зелено на космически цени без абсолютно никаква законова сигурност че обекта ще се завърши.Ако някой е решил да купува имот в София ,да не го прави в близките поне две години.Ситуацията от 2008 година се повтаря.
16
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този не е за съд , а трябва да го поставят на отговорно държавна работа и да защитава интересите на населението в държавата.Ако има такива повече нямаше да има крадене от населението и да изплащаме на Москва милиони за нещо ,което го няма. /Белене,фирми от млечната, земеделската,енергийната,туристическата оръжейната дейност
15
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анти ГЕРБЗакони има. Хората не ги спазват. Стига с тази мантра "липсват закони". Самозалъгваме се. Всичко зависи от хората на всички нива. Манталитетът ни е прогнил.