Обвинение за мъж с френско и турско гражданство за контрабанда на оръжие

Той е задържан с пистолети и бойни патрони
23 ное 2022 14:23, Красимир Ангелов
7
Обвинение за мъж с френско и турско гражданство за контрабанда на оръжие
Снимка: Агенция "Митници"

Окръжната прокуратура в Хасково е привлякла като обвиняем 33-годишният френски и турски гражданин О.С., за контрабанда на пистолети и бойни партони, посочват от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.

От там обясняват, че на 20 ноември през ГКПП "Капитан Андреево" с лек автомобил с чужда регистрация, О.С. пренесъл през границата на страната от Република Турция в Република България, без знанието и разрешението на митниците, оръжия и боеприпаси за огнестрелно оръжие. Сред откритото снаряжение били два броя пистолети и 68 броя бойни патрони. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 5 000 лева, както и „забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжна прокуратура - Хасково.

Разследването по случая се води от разследващ митнически инспектор при Териториална дирекция Митница Бургас.

От пресцентъра на Апелативна прокуратура уточняват, че оръжието е установено при проверка на лек автомобил с чужда регистрация на граничния пункт около 23:30 часа на 20 ноември, а О.С. бил водач на автомобила. Той влязъл от Република Турция заедно с още две лица, с които пътували за Франция. Водачът и спътниците му не декларирали пренасянето на стоки и други валутни ценности. При последвала митническа проверка в джоб на яке, поставено в купето на лекия автомобил и в гърба на шофьорската седалка, митническите служители намерили укрити един пистолет със заличен сериен номер и 68 броя бойни патрони. Още един пистолет бил открит и в куфар, поставен в багажното отделение на лекия автомобил. Установено е, че контрабандно пренесените през границата на страната ни оръжия и боеприпаси за тях са били на О.С.

Под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково са извършени множество процесуално-следствени действия, като разследването по случая продължава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Емо преди 1 година
Нещо не ми се вярва, прекалено изкуствено звучи. Как пък точно в якето бръкнал, и яяя-пистолет. Нагласена работа, подхвърлят на някой за да бележат разкриваемост. А после цялата смяна вдига бариерата и минават 30-40 камиона контрабанда без проверка. Досатъчно има написано по темата в книгите на Е. Димитров-Ревизоро.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тюркешката кръв си казва думата
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
пистолет със заличен сериен - затвор за муджахидина, затвор.
3
1
 
10
 
! Отговори
Кезаря Тервел преди 1 година
Нищо добро от югоизток вече стотици години! Ако имаш Турция за приятел, други врагове не ти трябват.!.
2
1
 
2
 
! Отговори
Вижте го преди 1 година
Терориста Юлиян Борисов Георгиев от Перник е купувал ракети(марка неизвестна) земя-въздух за терор срещу неудобни Българи !
1
1
 
7
 
! Отговори
Пазете си децата преди 1 година
Какво правиме с педофилите-полицаи в град Варна, положението е катастрофално в МВР !