Плевнелиев отказа на Москва за Деня на победата

Президентът ни няма да маха на тълпата от трибунката за 9-и май
21 мар 2015 13:12,
1018
Плевнелиев отказа на Москва за Деня на победата
Росен Плевнелиев. Снимка: архив, Булфото

Президентът на България Росен Плевнелиев е получил покана за участие в тържествените мероприятия по случай 70-годишнината от края на Втората световна война в Москва, но не планира посещение в руската столица, пише "Взгляд", цитиран от "Фокус".

От пресслужбата на президента ни не посочват причината за отказа.

Плевнелиев е известен със своите русофобски изказвания. Миналата година той определи Русия като "националистическа и агресивна държава", пише руското издание.

Днес министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров съобщи в свое телевизионно интервю, че Москва е поканила на мероприятията на 9-имай 68 ръководители на държави и правителства, както и няколко международни организации, и е получила около 30 положителни отговора.

Само преди дни президентът на Словакия Андрей Киска съобщи, че се е отказал от участие в московските тържества по случай Деня на победата. Очаква се обаче празненствата да уважи чешкият му колега Милош Земан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1018
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
519
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
защо му е на Роско , парада на победата , той се почита 2 февруари , и 8 март . Парада на Победата е за мъже , това е за победители , Роско не му е там мястото . Ние днес сме с ЕС утре с Русия , да не забравяме , че България е единствената страна , която почва Втората Световна война с едни съюзници (германците) , а в края на войната се бие против свойте бивши съюзници и от страна на Русия
518
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
kakvo obsto dnesnata administarcia v Moskwa ima sas zaginaliye milioni voinici, ta Plevnaliev nema da ide da po4ete pametta na zaginalite?na ShanzLizaneto on odi li da marshiruva usmihnat za smrtta na kioravite karikaturisti? Odi! a odi li uhilen.? mi odi.sa e resil da ne odi na 4evenia plosta uhilen zastoto ima obsto m/u zaginalite armeisi i vnucite im. ima. ot tova toia go e strah i ostva vraticata za Borisov. ski narode. Budkata kak se gune samo i samo da go pokaniat.nai dobre e Cacko da ide
517
0
 
8
 
! Отговори
Надя преди 9 години
Президент няма никакво достоинство и собствено мнение,марионетка,жалко.
516
0
 
9
 
! Отговори
А преди 9 години
Нямам търпение да му свърши мандата на този плевнелиев. По некадърен и лишен от достойнство човек от него не съм виждал. Абсолютен *** !
515
1
 
4
 
! Отговори
Аз преди 9 години
До АнонименТебе биха ли те? :)))))))
514
0
 
16
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Не ни е виновна Русия, че Бойко сложи *** за президент - за него е "прекрасен", само че е заразен с бацила на Псаки и ни излага постоянно, дори с отсъствието си! Само неговата светла мисъл може да роди определението "националистична държава" за многонационална федерация.
513
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
този сайт трябва да се закрие за манипулиране на общественото мнение
512
0
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
До Анонимен1941г.или 1939г. незнам България да е била на три морета. На три морета е била през едно друго далечно време.
511
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
До АнонименКакто е твоето мнение.
510
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато си драскаме по форумите, лекичко съвсем невинно по сми пускат едни надписчета, как ще се откажем от суверенитет в полза на чужда армия!А честита ви окупация!!!
509
2
 
9
 
! Отговори
до Пламен преди 9 години
Пламенчо мама, много филми за демокрацията гледаш :) Изборите в България ВИНАГИ са били фалшифицирани, манипулирани и нечестни :) Но това го знаят информираните хора.. и умните хора..
508
14
 
6
 
! Отговори
Пламен преди 9 години
До Стоян 686Не си суверен и не си народ. Суверенът се произнася на избори. Този човек е избран с мнозинство, не е назначен. Който е недоволен, да го каже като човек, а не да псува и да се изживява като съдник. Прочети коментарите. Няма такъв съд. Обърнахте форума в зверилник!
507
1
 
7
 
! Отговори
istinata преди 9 години
Politikata e gad.dokato ima Bulgaria shte sme im blagodarni i az pone shte im davam resprkt na rusnacite nezavisimo che na tiah ne im e nujen
506
3
 
9
 
! Отговори
Пламен преди 9 години
Оценка за политик, или партия са изборите. Ако го правите във форум, добрият тон е задължителен. Независимо дали е Плевнелиев, Първанов, или който и да било. Президента бил ***, а анонимния неудачник - умен!?! Точно неуважителния тон е показател за простотия.
505
3
 
28
 
! Отговори
Redneck преди 9 години
Тоя *** Плевнята е с най-ниския рейтинг от всички български президенти. Защитава интересите на чужди държави, а за България не го е грижа. Всички вече разбрахме, че на тоя лакей нарежданията му ги дават отвъд океана. За народа тоя *** е едно недоразумение в българската политика.
504
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Nikoi nqma pravo da obijda prezidenta ni!
503
5
 
4
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
Тук сме, руски, няма да отида в България. Български президент изрази отношението си към руския народ. Той не е обидена, Путин - той обиди на цялата нация. Дай Боже, ще дойде по-Khokhlov - върху доходите.
502
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не само в миналото русия ни е нанесла щети, те продължават с опитите си и днес с подкрепата на бг продажниците...
501
30
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да си срещу българския президент в подкрепа на руските агресори... Просто уникално!!! Какво ви става, бе, хора!!!
500
26
 
7
 
! Отговори
помнете бълтари преди 9 години
Русия под една или друга форма ни е нанесла такива щети в миналото, че дължим съществуването си на характер проявен от нашите деди.