Крайнодесните във Франция искат да извадят страната от еврозоната

Тя е "най-абсурдната икономическа зона в света", смята Марин Льо Пен
Обновена: 9 апр 2011 18:47 | 9 апр 2011 14:07, Красимир Ангелов
187
Крайнодесните във Франция искат да извадят страната от еврозоната
Марин Льо Пен. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Крайнодесните във Франция обещаха да извадят страната от еврозоната, ако спечелят изборите догодина, предаде Ройтерс.

На пресконференция в плаващ ресторант край Париж лидерът на Националния фронт Марин Льо Пен нарече еврозоната най-абсурдната икономическа зона в света.

"Резултатите от този експеримент са катастрофални за френския народ. Ако искате да видите до къде ни води всичко това, просто погледнете примерите на Гърция и Ирландия", отбеляза Льо Пен, дъщеря на бившият лидер на партията Жан-Мари Льо Пен.

Тя се зарече да извади Франция от еврозоната 6 месеца след евентуалната победа на НФ на парламентарните избори догодина.

Според Ройтерс пресконференцията на лидерката на националистите е протекла бурно и Марин Льо Пен е била прекъсвана на няколко пъти от викове на журналисти.

Допитвания до общественото мнение показват, че лидерът на НФ може да победи Никола Саркози още на първия тур на президентските избори, които също ще бъдат догодина.

Марин Льо Пен защитава тезата за стимулиране на националната икономика чрез мита и намаляване на дълга на Франция до 25 процента от БВП до 2025 г.

Още икономически новини от ЕС четет в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още по темата: Марин льо Пен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
0
 
0
 
! Отговори
......... преди 13 години
Дончо, за тва си прав - болшинството все чака "оправяч". тва си е наородопсихология - не е само по соца, рева е и по Црая, и по Генерала - политическите пристрастия са различни, ама чакането на Оправяч - всеобщо. та за тва си прав. ама аз говоря по принцип - изборът не е само "ЕС или соц". и не е жизненоважно все да се прикрепяме към някакъв Съюз и Голям брат. има и друг начин за нормален живот. дали ще го постигнем - съвсем отделен въпрос. с тоя *** народ.... не знам как
154
0
 
0
 
! Отговори
.......... преди 13 години
КонБоб, разбирам и твоята гледна точка. ЕС дава все пак някаква сигурност, и към настоящия момент за Бг е по-добре да е в ЕС, отколкото извън. ама трябваше ли да се докараме дотам? нямаше ли начин да сме достатъчно стабилни и без ЕС? принципно питам. и конкретно - скоро ЕС ще ни излезе през носа. засега е по-добре, че сме вътре, ама скоро ще съжаляваме. но няма смисъл да спорим, времето ще покаже.
153
1
 
0
 
! Отговори
Марк преди 13 години
Стигам до извода, че съм направо гениален!даже хипиргениалан!Този сайт трябва да ми плаща , че безценните ми мисли попадат тук!Дааааааа!!А па колко съм готин!Само да ме видиш Ванче, и ще забравиш и политика и всичко!
152
0
 
2
 
! Отговори
Дончо преди 13 години
Е какво не ревете по соца виж множеството мнения как всеки чака на някого да го оправя. еми незнам кой колко е умен ама така няма да стане.
151
0
 
0
 
! Отговори
Боб кон яде ли? преди 13 години
159Може !Ако имаме банки , в които петролните шейхове да си държат милиярдите, а също и всички световни гангстери!Тогава може да сме като Швейцария!А всъщност може и да сме вън от ЕС и без банките, що не ?!?Като Албания например!
150
0
 
0
 
! Отговори
........ преди 13 години
Дончо, що па да ревем по соца? ти така ли ги виждаш нещата - или ЕС, или соц? и ти не си от умните в такъв случай. айде пак ще дъвчем Швейцария - не е в ЕС, ама и соц не е - дали са по-зле от днешна Бг, а? кво пречи да има силни, самостоятелни държави, всяка със собствен ред - харесван от нацията й? пък за пътуването и търговията ще се споразумеят, не е нужно да са в съюз и да нямат граници.
149
3
 
1
 
! Отговори
Марк преди 13 години
Като чета всичко това не мога да не се възхитя от себе си:Боже, колко съм умен!Просто е невероятно!?!?А пък съм и хубав!Ох как се наядох....Сега малко ще се опъна да поспя!Айде със здраве и не секосете толкова, не знаете какво беше преди...Не ви и трябва!
148
3
 
1
 
! Отговори
Дончо преди 13 години
всеки индивид се оправя както може. това е демокрацията. нали това искахте сега ревете как било по соца.
147
0
 
1
 
! Отговори
......... преди 13 години
до Кон: абе ти нормален ли си? ЕС било необходимо на бедните - вярваш ли си? "болен здрав носи" знаеш ли кво значи? е тва е ЕС - бедните издържат богатите. особено със споразумението за конкурентноспособност, което Боко Умния подписа преди седмица - Бг ще трябва да даде един ТИР пари, ако някоя от силните държави в ЕС закъса. абе я ходи си пий ракийката и не приказвай глупости! ЕС помагал на бедните.... ***
146
0
 
2
 
! Отговори
......... преди 13 години
ето ти, като чакаш: отнема ти около 60% от суверенитета на държавата - точно около 60% от законите във всяка една страна-членка идват директно от Брюксел и само се превеждат. опита се да ти отнеме домашната ракия - на мен не ми пука, аз не пия, но откъде накъде? сега отнема правото на хората да продават билки- на мен пак не ми пука лично, но защо пък да се дава монопол на големите компании? няма суверенитет - без значение в коя държава си - управлява те правителство, което не познаваш.
145
0
 
3
 
! Отговори
11 преди 13 години
Абе досега нищо не ни е и дал ЕС. Дори и емигрирането не е по-лесно сега. А за взимане не ни ограбва но определено ни подтиска. На тоя етап като махнахме митата ни заляха техните стоки, а те от нашите почти не купуват. Ползват ни за роби , откриха сума ти предприятия чужди с продукция 100% за износ. Тоест досега реално икономически не са ни помогнали нито със суровини нито с пазар за наши стоки, а при соца въобще не беше така а имаше реална помощ.
144
1
 
1
 
! Отговори
Ваня преди 13 години
Марк,много добре знам,не си мисли,че не съм запозната с историята! Обаче,в твоето изложение има,за съжаление,едно "АКО" !! В нашата история то ни доведе до две страшни национални катастрофи,за които и до сега си плащаме ,да не говорим,че вместо на 3 морета,ни взеха още територии,нали?!И сега се ослушваме,и чакаме,кога турците ще си вземат и Родопите !Така,че всичко това е много хубаво,ама не е станало !И онзи папагал да не говори глупости,защото ИСТОРИЯТА винаги се повтаря,за съжаление!
143
2
 
0
 
! Отговори
Марк до 144 преди 13 години
Та още чака отговор на въпроса си:Какво точно ми отнема Европейския съюз?Впрочем и още един въпрос:На колко години си? /Ако не е твърде личен/
142
0
 
2
 
! Отговори
ППП преди 13 години
Браво! Най-умното мнение което съм чел от години. Усетиха се французите ще се усетят и други. Този не добре организиран съюз с доказателства Португалия, Ирландия Гърция а също и в Испания не е много розово а сега разбираме и за недоволство в Франция. Доказателство, че и на нас ни не е мястото там е че вече 4 години откакто сме там вървим надолу. Единствената облага остана отново само за някой от политиците които пооткраднаха от някой измислен фонд, щото те с техните условия нормален човек неможе
141
2
 
2
 
! Отговори
Кон боб яде ли ? преди 13 години
Ееех, ами да - на богатите не им трябва ЕС! Само да влачат бедните на гърба си!ЕС е необходим на бедните като нас!
140
0
 
0
 
! Отговори
........ преди 13 години
147, нещо не те разбрах - Швейцария нямала бедняшки комплекси, пък не искала да е в ЕС.... еми нали и аз това казвам, единствената причина някой да поиска да е в ЕС са /неоправданите/ надежди за измъкване от мизерията. Швейцария не страда от мизерия, няма комплекси, и не и трябват "спасители". всъщност подкрепяш моята теза, ама или не си прочел какво казвам, или си толкова глупав, че не разбираш какво говориш.
139
0
 
4
 
! Отговори
Марк до Ваня преди 13 години
Ако Германия бе спечелила 2-та Св.в. знаеш ли какво щеше да е сега положението?Да ти кажа:1. България на 3 морета - 170 хил.кв.км - 20 млн. население!2. Европа обединена, но под егидата на съюзниците - Германия, Италия, Унгария, Румъния и България!3. Останалите народности щяха да чакат пред посолствата на гореизброените страни за визи, за обединенто безвизово пространство!4. Единна валута - марката!5. В Бг гастарбайтери - французи, поляци, гърци и т.н.Световният ред се определя от победи
138
1
 
0
 
! Отговори
Кон боб яде ли? преди 13 години
144Ти явно не си "изтормозен от тоталитарното управление, беден човек"!Явно нямаш "бедняшки комплекси и виждаш нещата в дълбочина"!Доколкото знам Швейцария отговаря на тези критерии и не иска да е в ЕС!Явно си швейцарец /ка/!А може и да си Мила Гешева, която се оплакваше , че малък Тошко я изнасилили и понастоящем е женена за швейцарец и живее там!Сигурно е така, иначе подобни тъпотии, като тези които пишеш, нямат друго обяснение!
137
1
 
1
 
! Отговори
Ваня преди 13 години
139,толкова си изтрещял,че сигурно пишеш ,затворен в някоя психиатрия! И,самоопределяйки се като фашист,що не поемеш,като те изпишат,разбира се,ти самият,за Сибир,каторгите там ще ти паснат идеално!! Или,пък,за Бухенвалд,там ще чакаш отново да станем съюзници на Германия и ще се подготвяш,най-вече,психически,ако не те направят *** дотогава !Сигурна съм,че напълно отговаряш на критериите за тази цел!Айде,със здраве,и си пий хаповете редовно,не ги крий под езика!
136
1
 
0
 
! Отговори
Марк до 144 преди 13 години
Не не знам колко неща ми отнема.Кажи ми, ако обичаш?