Крайнодесните във Франция искат да извадят страната от еврозоната

Тя е "най-абсурдната икономическа зона в света", смята Марин Льо Пен
Обновена: 9 апр 2011 18:47 | 9 апр 2011 14:07, Красимир Ангелов
187
Крайнодесните във Франция искат да извадят страната от еврозоната
Марин Льо Пен. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Крайнодесните във Франция обещаха да извадят страната от еврозоната, ако спечелят изборите догодина, предаде Ройтерс.

На пресконференция в плаващ ресторант край Париж лидерът на Националния фронт Марин Льо Пен нарече еврозоната най-абсурдната икономическа зона в света.

"Резултатите от този експеримент са катастрофални за френския народ. Ако искате да видите до къде ни води всичко това, просто погледнете примерите на Гърция и Ирландия", отбеляза Льо Пен, дъщеря на бившият лидер на партията Жан-Мари Льо Пен.

Тя се зарече да извади Франция от еврозоната 6 месеца след евентуалната победа на НФ на парламентарните избори догодина.

Според Ройтерс пресконференцията на лидерката на националистите е протекла бурно и Марин Льо Пен е била прекъсвана на няколко пъти от викове на журналисти.

Допитвания до общественото мнение показват, че лидерът на НФ може да победи Никола Саркози още на първия тур на президентските избори, които също ще бъдат догодина.

Марин Льо Пен защитава тезата за стимулиране на националната икономика чрез мита и намаляване на дълга на Франция до 25 процента от БВП до 2025 г.

Още икономически новини от ЕС четет в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още по темата: Марин льо Пен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
1
 
! Отговори
......... преди 13 години
Марк, доста си елементарен. разбира се, че всички страни от бившия соц-блок искаха в ЕС. тези страни бяха изтормозени от тоталитарно управление, и в ЕС видяха всичко, което им е липсвало - това е нормалния порив на бедния изтормозен човек към лъскавата "свобода". но хората с по-трезва мисъл и без бедняшки комплекси виждат нещата в дълбочина - и за тях ЕС не е нищо повече от новия неуспешен геополитически модел. какво ти дава ЕС - свободата да пътуваш. ок, ама колко неща ти отнема? знаеш ли?
134
4
 
0
 
! Отговори
Марк преди 13 години
Тези които критикуват ЕС и членството ни в него са някакви особенни хора!Всички, които не са в ЕС искат да са в него /Сърбия, Македония, Хърватия и т.н./, така както преди 10 г. цяла Източна Европа искаше и стана член на ЕС!Значи критиците на членството ни в ЕС са по-умни и разбиращи от всички тези правителства и техните експерти!!ХАХА - хахах!Баси тъпирите!
133
0
 
2
 
! Отговори
Гениален преди 13 години
137Шенген е пушук е дим!Нищо съкществено няма да се промени! Само ще отпаднат едни дребни формалности /да си показваш личната карта на границата на друга страна от ЕС/!Това е пропагандна измишльотина и за правителство и за опозиция!Имча значение само при наплив на джагали от африка! Тогава по-добре е да не сме в Шенген!Пример:Сарщкози иска да усили граничния контрол с Италия, но не може защото са В Шенген и двете страни!
132
0
 
1
 
! Отговори
Потенциален емигрант преди 13 години
Интересуваме дали всички жени на запад приличат на травестити?
131
0
 
1
 
! Отговори
бай хой преди 13 години
скоро по-умните ще поискат да се отделят изцяло от ЕС. но Бг, както винаги, отново залага на куция кон....
130
6
 
4
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 13 години
до ВАНЯ-135:Ванюша , где твая "КАТЮША" . Много ти знае "балалайката"- бегай по СИБИР и пропагандирай сталинизма !
129
0
 
3
 
! Отговори
Соцев преди 13 години
За 20 години не стана демокрация, а за 5% дебелокрация, а за останалите беднокрация.Жалко,че където отидем всичко се разпада и ние се разпадаме ,като държава.Остава една територия,която скоро и нея ще вземат.Тези дето подскачаха за правда не ги виждам да строят демократичния капитализъм.Всичко беше една лъжа, на която се вързахме и се заробихме,един път към богатите и втори път към лъжедемократите.Стана едно общество ,нито да си жив,нито ит н.
128
1
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 13 години
Хайде да се уточним: Влизането ни в Шенген е от полза за бГ мултимионерите и мутрите: цените на стоките веднага ще нараснат 2 пъти (справка Гърция, Полша), което неменуемо ще направи пенсионерите и слабите икономически хора мизерно живеещи, и в същото време вносителите и прекупвачите адски ще се обогатят. Затова върхушките на БСП, РЗС, НДСВ и цялата Синя коалиция реват Шенген, та Шенген! Поне 90-95% от народа ще изреват първите 4-5 години след влизането ни в Шенген. Полза ще имат и от изп.власт, дупетатите и магистратите, които ще влезат по пантофи в обетованата земя. За останалите ще има няколко години глад и скъпотия. Освен това центробежните сили в ЕС се увеличават. Богатите страни не са съгласни да хранят на обща ясла страни като Полша, Гърция, Португалия, Италия , Испания. Така че бъдещето на ЕС не се очертава като особено силно. Видяхме, че Франция, Англия и Норвегия влязоха в необявена война с Либия без съгласие (санкция) от ЕС. И накрая НАТО клекна пред САЩ.
127
0
 
4
 
! Отговори
Gabi преди 13 години
Чакайте бе, франсета, първо приватизирайте петролните кладенци в Либия, сетне намерете *** на Саркози, че я е загубил, облагородявайки млада либийка, пък тогава се отказвайте от Евросъюза. То за Франция, Германия, Швеция и още няколко богати страни ЕС вече е обща ясла, за която те трябва да дават пари, а такива като Гърция, Полша, Португалия, Италия, а както се очертава скоро и GB (UK) да ги вземат, така че наближава времето да теглите шута на ЕС и кой откъдето дошъл!
126
3
 
3
 
! Отговори
Ваня преди 13 години
Алооооо,131,как си с историята ?Да си спомняш ,кога сме печелили,съюзявайки се с Германия??Тебе,май,леко на мазохизъм те избива,папагал такъв!!!!
125
3
 
0
 
! Отговори
nina преди 13 години
do Mark Turchina xodi da lapach beli pichonki.......***...
124
4
 
17
 
! Отговори
Марк преди 13 години
Истината , братя е в обединение на белите , хетеросексуални , мъже, християни - създателите и крепителите на съвременната цивилизация, на чиито плещи лежи и се изхранва целият свят!Да живеят белите , хетеросексуални, мъже - християни!
123
3
 
4
 
! Отговори
до 112 преди 13 години
Възкръснал призрак от Студената война!"Гнусните империалисти, ограбват страните от третия свят!!" подобни тъпотии бяха характертни за 50-те и 60-те години на миналия век! Дори не за 80-те!А бе как е възможно подобна глупост!Та страните от ОПЕК /износителки на петрол/ са най-богатите именно защото Запада им плаща за петрола!Без западните кинти папуасите още щяха да са по дърветата!С тези кинти си правят здравеопазването, образованието и т.н.Отделен въпрос е, че местните дерибей си прибират
122
5
 
8
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 13 години
ГЕРМАНИЯ ПАК ЩЕ СЕ СЪЮЗИ С НАС !
121
1
 
4
 
! Отговори
Ваня преди 13 години
125,аз пътя съм го избрала отдавна,и като казвам"прецакани",имам предвид в исторически план,ама,като чета папагалските ти хвалебствия за една държава,която, просто, винаги и само, си е гледала интересите,ми е жал за такива като тебе,явно си много ограничен,тц,тц,дано да не сте много,че жална ни майка!Аз много добре знам ,че политиката не е толкова просто нещо,за разлика от теб!И,ако обичаш,не ни досаждай с протяжните си адмирации към нещо,което въобще не разбираш!Не ни устройват!
120
0
 
6
 
! Отговори
СВЯТ преди 13 години
АТАКА АКО НАПРАВИ ТАКИВА ИЗБОРНИ ОБЕЩАНИЯ .ЦЯЛАТА МАХАЛА ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА.... СИДЕРОВ...
119
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Със и без все тая,БГ ще си е БГ.
118
0
 
22
 
! Отговори
Марк преди 13 години
След 10 г. в цяла Европа на власт ще са националистите!Доказателства?Моля!Меркел призна, че мултикултурният модел в Германия се е провалил, в опит да отговори на националистическите настроения!Саркози - няма какво да говорим изгони 200 ***, иска да затвори границата с Италия, заради емигрантската вълна от Африка, но не му разрешава щото е Шенген/впрочем ето защо не ни трябва Шенген!/Британския премиер също заявява че интеграцията се е провалила!Швейцарея - референдум отхвърли джамиите!
117
2
 
13
 
! Отговори
Алеха преди 13 години
Никога не съм искала да влизаме в ЕС .... и след 9г. отново съм на същото мнение.. Това, че управляващите ни хвърлят прах в очите с Евро плюс са един балон, ще си плащаме като попчета за нищо... по зле сме от преди 3г.... а изгледите не са много обещаващи... управниците ни се държат като деца в детска градина... странно обаче къде отиват всичките ни данъци, тази годи обложиха и земеделците, ето ти 2млрд. допълнително само от тях... но нещата са още по зле, къде отиват всички тези пари??!?!?
116
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ванче ,политиката не толко просто нещо ,а и като те чета имам чувството че си прецакана по презумция.Аз не се радвам че тя ще спечели,а защото белите хора се пробуждат и дано да не е твърде късно.