Тракторите настъпват срещу полицията

В Брюксел протеста на фермерите се нажежи
7 сеп 2015 15:56,
39
Тракторите настъпват срещу полицията
Снимка: кадър Facebook

Земеделците, които днес блокираха Брюксел с техниката си и затвориха движението предприеха и атаки към полицаите. Фермери и млекопроизводители затвориха магистралите и по пътя си блокираха движението.

Още по темата

Пред сградата на Съвета на ЕС, където по-късно днес ще заседават министрите на земеделието, те издигнаха чучела и празни ковчези, съобщава БТА. Телевизия RTL даде думата на българска участничка, която заяви, че от година работи в ужасни условия, като продава продукцията си на цена на половината от себестойността.

Земеделците настояват пазарът на тяхната продукция да бъде защитен с общоевропейски мерки. Сред исканията им е възстановяването на млечните квоти. Протестиращите са основно млекопроизводители, животновъди и производители на зърнени храни.

Млечните квоти в ЕС уреждаха до неотдавна производството на мляко и млечни изделия в Общността. Всяка държава имаше национална квота, която да се разпределяше между производителите на краве мляко. Всеки производител получаваше своя квота. Разпределението покриваше количеството мляко, което всеки производител може да предлага на пазара, без да плати вноска за съответната година.

Квотите отпаднаха тази пролет, след като действаха в продължение на 31 години. Земеделците търпят допълнителни загуби и от въведеното от Русия ембарго, отговор на мерките, предприети срещу Москва от ЕС заради анексирането на Крим.

 

 

Agriculteurs contre forces de l'ordre ce matin dans le quartier européen.

Posted by Euranet Plus - RTBF on Monday, 7 September 2015

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
8
 
39
 
! Отговори
as преди 8 години
Гледам щитовете на полицайте и те гейски.Даже и от слънцето не можат да ги опазят-прозрачни са
19
8
 
43
 
! Отговори
морски преди 8 години
Ето го бумеранга на санкцийте срещу Русия.
18
8
 
36
 
! Отговори
do 30 преди 8 години
germanski pensioner moje da si kupi s mesechna pensia 2 000 litra mliako i poveche daje, a kolko litra moje da si kupi bg pensioner?
17
9
 
33
 
! Отговори
до Паметлив преди 8 години
А като им спрат подаянията колко ще останат?
16
8
 
35
 
! Отговори
agneshko meso преди 8 години
v hiliadite germanski eftini supermarketi, det gi ima i v bg , edin liter mliako 3,5% maslenost struva 0,55 ?uro za germancite.a v RBG kolko struva edin liter mliako s 3,5%maslenost za bulgarite?
15
22
 
33
 
! Отговори
до 27 vrag na naroda преди 8 години
Путин им плаща панаирите! Мамка му и жуже!
14
8
 
41
 
! Отговори
Паметлив преди 8 години
До АнонименМалко си в грешка!ЕС е 500 млн.,като поне 100млн са мюсулмани!Белите хора са с висока средна възраст и едно нашествие от 50-60млн съществено ще наклони везните!Освен това тия процеси имат свойството сами да се ускоряват и то в геометрична прогресия!
13
12
 
36
 
! Отговори
Ту'лата преди 8 години
До АнонименНе са никакви бежанци, а незаконни имигранти. Не са незначителен проблем, но не са нещо, с което белите хора в Европа да не могат да се справят.
12
9
 
36
 
! Отговори
spasov преди 8 години
Нещо не ми се връзва.Продавали по-евтино,но като ида в магазина цените на млечните продукти са си същите,проблем,но къде?
11
10
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аааа, искате си квотите и субсидиите, а? Е нали сме либерали, пазарен капитализъм - какви квоти и субсидии искате?
10
21
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Ту'латаА за бежанците кой ще се погрижи, докато европейците се бият по площадите?...С бежанците само на вас ви промиват мозъците. Европа е 600 милиона. Те са няколко десетки хиляди, вярно е, че се проблем, но незначителен, повечето хора на запад не са виждали бежанци и не знаят за проблема, ти и в България не по-различно но българите са злобно племе и само раздухват - бежанци, бежанци...
9
15
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България има уникален климат и прородни дадености да залее цяла Европа с висококачестена селскостопанска продукция, много по-добро качество отколото западно европейците сега консумират и на по-добра цена - взаимно изгодно и за тях и за нас. А техните производители могат да се преквалифицират на програмисти, сервитьори, крупиета или фармацевти - всеки има равни възможности. Но за съжаление комунистите за 45 години съсипаха българското земеделие.
8
8
 
39
 
! Отговори
Хидроинженерът преди 8 години
Настояваме да може да се протестира на майчин език.
7
13
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До BE до 4Жената продава произведеното от нея на половин цена, защото политиците се намесиха на свободния пазар и затвориха много негови врати....Точно обратното. Преди когато ЕС и държавата се намесваше и даваха квоти и субсиидии по 2 хил евро за крава бяха добре. Сега квотите отпаднаха и свободния пазар определя цената. А иначе и преди е продавала на половин цена, но дуржавата и ЕС са компенсирали със субсидии и квоти.
6
8
 
35
 
! Отговори
Ту'лата преди 8 години
А за бежанците кой ще се погрижи, докато европейците се бият по площадите?
5
10
 
51
 
! Отговори
BE до 4 преди 8 години
Пазарният капитализъм умря с намесата на политиците в него. Няма ги свободните пазари, от които се определя цената на дадена продукция. Жената продава произведеното от нея на половин цена, защото политиците се намесиха на свободния пазар и затвориха много негови врати. Айде бе. Ще ми взима някакъв политически гламатурник решения за санксии, а после аз ще плащам цената за това като си изхвърлям продукцията. Размириците в Европа тепърва започват. Чакайте да дойдат и още от онези.
4
9
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Смърт на ЕС..
3
11
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Земеделците търпят допълнителни загуби и от въведеното от Русия ембарго, отговор на мерките, предприети срещу Москва от ЕС заради анексирането на Крим."Крим е руски. Въпросът е затворен.
2
8
 
54
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Хубаво видео... И демокрация и евроценности на едно място...
1
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хаха какъв ли шанс имаше *** :)с тая лопата ще отмести поне 3 такива