ЕК: Не във ваксините е спасението от пандемията, а във ваксинирането

„Уморени сме от мерките, но ако не ги прилагаме, ще загубим близки хора“
Обновена: 15 окт 2020 23:11 | 15 окт 2020 21:45, Елка Василева
171
 ЕК: Не във ваксините е спасението от пандемията, а във ваксинирането
Стела Кириакидис. Снимка: архив, БГНЕС

Спасението от пандемията от COVID-19 не е във ваксините, а във ваксинирането. Това заяви еврокомисарят по здравеопазването Стела Кириакидис при представянето на предложението на Европейската комисия за действия на европейските държави при предоставянето на ваксина срещу новото заболяване.

Тя отбеляза, че основна цел на ЕС ще бъде да следи дали ваксината, когато бъде одобрена и доставена, е действително безопасна. По нейните думи, докато няма ваксина, прилагането на известните мерки остава от ключово значение, предаде БТА.

Всички сме уморени от мерките, но ако не ги прилагаме, ще загубим близки хора. Всеки от нас е част от решението, посочи Кириакидис.

Още по темата

Тя призова за ясна информация към гражданите и за борба с дезинформацията.

Еврокомисарят настоя държавите от ЕС предварително да проверят възможностите гражданите бързо да бъдат обхванати от кампаниите по ваксиниране. Бързо решение няма, но ваксинирането ще облекчи здравните системи и ще помогне за възстановяване на икономиката, ще върне чувството на предвидимост, добави еврокомисарят.

По нейните думи е необходимо събитията да бъдат изпреварени, за да се избегне повторение на последиците от налагането на обща карантина. Времето тече бързо, всеки трябва да направи необходимото, призова Кириакидис.

Зам.-председателят на ЕК Маргаритис Схинас отбеляза, че досега комисията е предприела над 800 мерки, свързани с пандемията и е одобрила 373 решения за държавна помощ. С усилията на ЕС животът на стотици хиляди хора бе спасен, 600 000 европейци бяха върнати у дома, посочи той. По неговите думи комисията е осигурила предварителни договори за доставка на почти един милиард дози ваксина. Бихме искали ваксините да бъдат сигурни, общодостъпни и безплатни, добави Схинас.

Европейската комисия предупреди правителствата на ЕС, че не са подготвени за нова вълна инфекции от COVID-19 и препоръча общи мерки за използването на ваксините, ако в даден момент те станат достъпни.

"Докато еволюцията на пандемията се връща към нивата от март, нашето състояние на готовност не е“, заяви Маргаритис Схинас, цитиран от Ройтерс.

Той призова държавите от ЕС да приемат обща стратегия за новата фаза на пандемията и да избегнат "какофонията" на различните национални мерки, характеризиращи първите месеци на пандемията на стария континент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
кък само е позинал тоз венгер !
29
1
 
7
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Важно е за всички да знаем ,че руската ваксина струва 11 ? !!! 11 ?.Западните се очаква да са между 200 и 300 ? !!! Сетихте ли сеееее...
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не може да ме накара на сила да консумирам нещо, което не искам още повече, яе са защитени от съд, ако ми докарат някоя болест с ваксината си.
27
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Спасението от пандемията от COVID-19 не е във ваксините, а във ваксинирането."Това е глупост и безмислица. Някои хора на високи постове с вид на големи мъдреци ръсят глупости.
26
0
 
15
 
! Отговори
Сезонна вирусология преди 3 години
"""... не във ваксините,а във ваксинирането..""" - бихте ли повторили ,моля Ви , нещо ми убягва........ :-(
25
1
 
16
 
! Отговори
Георги преди 3 години
Целта е да се бият ваксини на цялото население на планетата и да се намаля броя на хората, защото виждате какво става. Пластмаси, замърсени води, глобално затопляне. Хиляди животни измират, за да може хората да не си нарушават комфорта. На природата и се такова мамата. Този начин на живот няма как да продължи. И понеже няма как да накарат всички хора да живеят без коли, без пластмаса, без шампоани, прах за пране и т.н. - По-лесно е да се редуцира населението.
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във ваксината има наноботи,после ставаш послушен!
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жив рекет
22
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никого няма да задължават, ваксинирането и издаването на сертификат за васкинация ще бъде напълно доброволен. Просто без този сертификат не може да пътуваш в градски транспорт, не може да пазаръваш в търговските центрове, децата ти няма да пъдат допускани в училище и не може да работиш държавна работа и повечето работодатели няма да те наемат, здравната каса няма да плаща за неваксинирани, сам ще си плащаш лечението. Всеки сам избира доброволно дали да се ваксинира.
21
1
 
10
 
! Отговори
до 12 от славянин преди 3 години
''Сертификатът за ваксиниране или за липса на вируса вече е паспорт към "относителната нормалност". Ще е задължителен, ако искате да се качите на самолета, да влезете в киното, ресторанта, и накрая, в собствената си къща.''Тогава ще ме принудят и мен да им поставям челно по една 9х19 мм ваксина! След нейното поставяне никаква болест повече не може да те хване!
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 12 заври си сертификата дето слънце не огрява!
19
0
 
14
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
И какво като направиха ваксината, не могат да принудят насила никой да си я сложи. Хората си имат права и тяхно право е да откажат ваксиниране. Против международното право е и противоконституционно е задължителното ваксиниране. Нямат право да ни принуждават.
18
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може да успеете на запад при промитите мозъци, тука ше срещнете българската овчарска гега по главите ви
17
8
 
1
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До славянинУмника ми той :D Жената казва, че даже и да има ваксини ако хората не се ваксинират смисъл е 0.... Докато няма лечение (не ваксина) няма да се оправят нещата :(
16
0
 
10
 
! Отговори
славянин преди 3 години
''Не във ваксините е спасението от пандемията, а във ваксинирането''Тия избиха рибата! Ами ваксинирането с какво сe прави бе, еврочукундури, с ваксини или с вода!?
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 12: И как точно ще ме задължат? И кой по-точно? Няма как да стане.
14
0
 
20
 
! Отговори
Боц преди 3 години
Типичен механизъм на лъжливите управляващи е първо да създават и налагат проблем, а после да 'предлагат' решение.
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам си БЦЖ тия измислени ваксини за грип и ковид не ми трябват.
12
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сертификатът за ваксиниране или за липса на вируса вече е паспорт към "относителната нормалност". Ще е задължителен, ако искате да се качите на самолета, да влезете в киното, ресторанта, и накрая, в собствената си къща.
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така наречената реверсна пропаганда вече действа. Предупреждават, че в началото няма да има "достатъчно ваксини за всеки" и че сте късметлия, ако ще сте сред ваксинираните. Но Путин и Си Цзинпин им унищожиха плановете като съобщиха, че Русия и Китай вече имат ваксини, които са произведени в достатъчни милиарди количества, евтини, и ще има за всеки човек на Земята. При това няма да са задължителни.