Наш евродепутат: "Зеленият паспорт" ще донесе сигурност

Той не трябва да ограничава права, заяви Андрей Новаков
18 мар 2021 09:55, Красимир Ангелов
42

Европейската комисия представи проекта за дигиталните ваксинационни сертификати. През летния сезон хората, които притежават документа, ще могат да избегнат ограничения като задължителна карантина.

"Преди месеци критикувахa ЕС, че няма единен подход за справяне с кризата. Сега чувам критики, че имаме единен подход за справяне. Въвеждането на някакъв ред, на един стандарт и подход в цяла Европа, е добре прието, защото животът не може да спре", заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков в студиото на "България сутрин".

Още по темата
Той подчерта, че трябва да се гарантира, че това няма да създаде ограничение за хората, които не притежават "зелен паспорт". Трябва да има еднакъв ред за всички държави членки на ЕС, убеден е Новаков.

"Или ще въведат карантина, или ще въведат вечерен час. Няма как да пътуваш спокойно, ако не знаеш дали до края на седмицата нещо няма да се промени. Не може спокойно да си купиш билет. Този "зелен паспорт" би донесъл сигурност и спокойствие", посочи евродепутатът, който не смята, че някога ще стане задължително да се ваксинираме.

"За хората, които не искат да се ваксинират или не са ваксинирани, липсата на този паспорт не трябва да води до ограничение на права", настоя гостът на Bulgaria ON AIR.

Хаосът с ваксините в ЕС

"Когато знаеш, че има двоен стандарт при храните, напитките и валутата, в момента, в който някой ти каже, че в някои държави има ваксини, а в други - няма, не го подлагаш на такова съмнение. ЕК е тази, която трябва да каже: Подписахме 3 договора, разпределението на ваксините е на база на население, тези държави са получили толкова, колкото сме разпределили", коментира Новаков.

Евродепутатът е на мнение, че ако ЕС е спазил своите задължения да плати за ваксините, а производителят не е доставил обещаните количества, той носи морална отговорност пред народите на ЕС.

"Целта беше 70% от Европа да се ваксинира до лятото, в момента са 5%", отбеляза Новаков.

И подчерта, че Европейската агенция по лекарствата няма право да не бъде категорична в становището си за безопасността на ваксината на AstraZeneca. По думите му трябва да има еднакъв подход към всяка една безопасна и ефективна ваксина, без значение дали е произведена в Европа, САЩ или Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
4
 
! Отговори
Кера преди 3 години
А дали агитира за да си вземе бонуса, или вече го е взел, та трябва да рекламира каквото е обещал ?!
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Основната идея на ЕС е свободно движение на стоки и хора.Това няма ли го, няма ЕС.
25
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те и жълтите звезди са носели сигурност, а някои и до днес изтръпват от ужас при спомена за тях - има още живи от носилите ги по онова време...Та толкова за "зелените паспорти".
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"За хората, които не искат да се ваксинират или не са ваксинирани, липсата на този паспорт не трябва да води до ограничение на права."Едно не ми е ясно. Значи е позволено да пътуваш с отрицателен PCR тест, но това премахва ли карантините, наложени от отделните страни? А?
23
1
 
8
 
! Отговори
-- преди 3 години
Май не е далече времето да сложим звездата на цар Давид на ревера си.
22
0
 
8
 
! Отговори
Йосарян преди 3 години
Зелен паспорт на ваксинираните за "сигурност", и жълти звезди на неваксинираните, за "спокойствие" на ваксинираните, че могат отдалеко да ги разпознават и да се крият. И евентуално някакви "карантинни" лагери, за максимално "спокойствие и сигурност".
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде ръй, ръй
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде тъй, тъй.
19
0
 
6
 
! Отговори
2134 преди 3 години
Тоя като говори ,слуша ли се какво говори. Как няма да доведе до ограничения ,нали за това го въвеждат ,иначе какъв е смисъла .Не че сега като имаш зелен паспорт и си ваксиниран не може да се заразиш и да заразиш друг .Значи нямаш зелен паспорт и не те пускат в самолета ,и това не е ограничение :)
18
0
 
8
 
! Отговори
Аа преди 3 години
Боже ама страшни глупости
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така са говорили и германците през 30-те. После за по-голяма сигурност към лагерите
16
0
 
13
 
! Отговори
Браво! преди 3 години
Ето, че вече са напълно оправдани онези от преди 30 години, които бяха оградили границите с бодлива тел. Било е така защото и бодливата тел носи сигурност.
15
0
 
7
 
! Отговори
Зелени презервативи преди 3 години
По време на ковид да не се правят и бебета специална серия зелени презервативи да пуснат и глоби за забременели.
14
0
 
8
 
! Отговори
Смех преди 3 години
Морална отговорност?Прибрахме парите и комисионните и .....
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Степенуване: Зелени гущери, зелена карта, зелен паспорт, зелена трева.
12
0
 
4
 
! Отговори
Jordan SARS преди 3 години
warnings about green pasсports.масови убиици провеждащи нагло престъпни анти човешки и анти климатични мероприятия ползват обсебени подставени на власт за ударно внедряване на все по жестоки дигитално холограмни оръжия вкл подържащи обемно разболяващо следене и пресканиране.Терористите сега ползват терор с тн"Искуствен интелект"За разлика от други години НЕ ЩАДАТ ЛЕКАРИТЕ УБИВАТ ГИ РЕКЛАМНО вкл с КОВИД скенери...
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
We will bring you democracy.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парадоксът на еврооФФсете е,че попиват с гениално оФФчедушие всякакви такива нововъдения,към пълното чипиране на Стадото!Тогава ще настъпи вечен мир и покой.Овцете почипному ще бъдат водени до яслата със слама,която те ще хрупат като пържоли(важното е какво ще им подадат като вкус и ситост по чипа),до сламките за вода(разнообразявана с вкус на бира,ракия,уиски...подаден по чипа),до ки..нефа и до крематориумите за екологичната им обработка,за очистване на природата,където ще отиват с вой от песни
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страхът управлява масите. На това са залагали всички узурпатори.
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди години едни също толкова умни ни обясняваха как "зелената енергия" ще донесе сигурност. Тази зима Тексас и други щати кански реваха от донесената сигурност.