Папата призова Европа да посрещне мигрантите с "Добре дошли"

Той се намеси във френската вътрешна политика
Обновена: 23 сеп 2023 15:47 | 23 сеп 2023 14:35, Нели Христова
131
Папата призова Европа да посрещне мигрантите с "Добре дошли"
Снимка: БГНЕС

Папа Франциск изрази в събота послание, че европейските правителства трябва да направят повече, за да се грижат за мигрантите, пресичащи Средиземно море. Според него, "тези, които рискуват живота си в морето, не нахлуват, те очакват "Добре дошли".

Закривайки среща на епископи и млади хора от Средиземноморието във френския пристанищен град Марсилия, той добави, че миграцията е "реалност на нашето време, процес, който включва три континента около Средиземноморието и който трябва да се управлява с мъдра далновидност, включително европейски отговор". Посланието на папата, отправена пред президента Еманюел Макрон, чието правителство планира по-строги мерки за контрол на миграцията, е продължение на настояването при пристигането му във Франция в петък, че "хората, които са изложени на риск от удавяне и изоставени на вълните, трябва да бъдат спасени".

Отделно папата очевидно се намеси във френската вътрешна политика, като се насочи към два от проектите на Макрон за евтаназия и вписване на правото на аборт в конституцията. Възрастните хора рискуват да бъдат „изхвърлени настрана под фалшивите претенции за предполагаемо достойна и "сладка" смърт, която е по-"солена" от водите на морето", предупреди Франциск. Той също така говори за "неродени деца, отхвърлени в името на фалшивото право на прогрес, което вместо това е отстъпление пред егоистичните нужди на индивида".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
0
 
! Отговори
хи-хи преди 7 месеца
Изпратете ги на тоя рептил,че да видим,как ги посреща,настанява,храни и им пуска кардиналите си да ги ***!Ей това аз викам посрещане,а не да ги кани на гости на туземните аборигени!
104
0
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 7 месеца
Евроатлантическа българия също прати хора да помагат на окупационния френски контингент в Мали. Емигрантите от Мали трябва също да са добре дошли у нас.
103
0
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 7 месеца
Кабинентът Борисов 1, заедно с външния министър Николай Младенов, организираха в Правец по искане на западните ни партньори обучение на главатарите на Ислямска държава. Факт. България е длъжна да приема бежанци от Сирия.
102
0
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 7 месеца
До Анна/100 "Да ги посрещат тези,които десетилетия използваха суровините им безплатно и тероризираха населението на тези страни." - България СЪЩО участва в демократизирането на страните в Близкия изток и Сирия. Няма какво да се правиш на незнаеща. България също е длъжна да приема бежанци от тези страни. Факт.
101
1
 
6
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 7 месеца
Е щом папата иска - бързо да настани 2000 мигранта във Ватикана. Да даде пример.
100
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кога ще го сменят тоя!
99
1
 
4
 
! Отговори
аман от шапшали преди 7 месеца
Тва деде е бетер Байдън!
98
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
тоя дядка съвсем си е загубил ума - нали той няма да плаща и да тегли затова че мигрантите безчинстват, изнасилват и ограбват
97
3
 
7
 
! Отговори
= преди 7 месеца
Този дървен комунист е срам за светата католическа църква. Не ни стигат соросоидалните псевдо либерали и всякаква объркана левичарски напаст, та сега и Ватикана. Когато ги попиташ може ли Европа да събере милиардите бедни от цял свят те н разрез с всякаква здрав разум твърдят че може.Може, но язък за хубавата Европа
96
2
 
14
 
! Отговори
Големия памперс преди 7 месеца
Дъртия рептил да си прибира мигрантите във Ватикана, ще дойдат добре за кардиналите му - гейове и педофили.
95
2
 
15
 
! Отговори
Анна преди 7 месеца
Да ги посрещат тези,които десетилетия използваха суровините им безплатно и тероризираха населението на тези страни.
94
1
 
11
 
! Отговори
От 103 - Равносметка преди 7 месеца
Кръстоносците се справиха през 12-и-15-и век. После ние още няколко балкански народа удържахме гладниците-авантаджии чак до 19-и век включително "и турците не стигнаха Париж", както казва българският поет Борис Христов. И през 21-и век полската еврейка Меркел широко отвори вратите на Европа за скакалците, като със закон им осигури прехрана на аванта за сметка на работещите и плащащи данъци европейци.
93
1
 
6
 
! Отговори
До 97 преди 7 месеца
До Кръстоносец - шоп - Не са 3, 15 са, плюс серия "Северни кръстоносни походи" през 12-и-14-и век, които не знам колко са на брой. Останалите са: Обозначените само с цифри, те са общо 9; после са Албигойският (Катарски) и Младежкият (наричан също и "Детски"); през 14-и век са двата Смирненски кръстоносни похода, а в края на 14-и и средата на 15-и век и два Балкански - Никополският и Варненският. ТОВА Е ЦЕНАТА да бъдат спрени гладните мюсюлмански скакалци, юрнали се към Европа за аванта.
92
1
 
10
 
! Отговори
Папата преди 7 месеца
Да си ги прибере у тях!!! Всеки един НЕРАБОТЕЩ БЕЖАНЕЦ Е ПРОБЛЕМ ЗА ДЪРЖАВАТА В КОЯТО ОБИТАВА НЕЗАКОННО И Е РЕДНО ДА СЕ ЕКСТРАДИРАТ ОТ ТАМ ОТ КЪДЕТО СА ДОШЛИ ПО ЗАКОН НО ЕС МОЖЕ ДА СИ ГИ НАРУШАВА!
91
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Папа педафилий да си ги води в покоите .Ще има да го трескат в тъмната страна .
90
1
 
9
 
! Отговори
Сатаната преди 7 месеца
Папи е моят най-верен слуга!
89
1
 
17
 
! Отговори
Друг преди 7 месеца
Този и той се побърка. Затова толкова хора нспускат католическата църква в Германия. Слаба система скоро ще се срине като къща от карти!
88
2
 
12
 
! Отговори
Кръстоносец - шоп преди 7 месеца
Е оти ги ручахме жабетата ? Три кръстоносни похода залудо. Ричи Лъвското Сърце ще се обърне в гроба.
87
1
 
23
 
! Отговори
Аз1 преди 7 месеца
Що не си ги вземе вьв Ватикана?!?!?
86
8
 
5
 
! Отговори
Антипапа преди 7 месеца
Симпатизирах на този, докато се показа , като явен путинист.. той е, като наследник на римския папа, който не виждаше холокоста и едва ли не , беше готов да се договори с хитлер. срам за Ватикана е този папа.