Живот дори след смъртта

Родители замразиха яйцеклетки от починалата си дъщеря
Обновена: 10 авг 2011 20:35 | 10 авг 2011 20:05,
72
Живот дори след смъртта
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Израелският съд разреши на родителите на загинало в катастрофа момиче да запазят и замразят нейни яйцеклетки, съобщи "Аарец".

17-годишната Хен Айда Аиш получила тежки травми след катастрофа. След като лекарите констатирали мозъчна смърт, родителите й се съгласили органите й да бъдат използвани за трансплантация.

Едновременно с това обаче те поискали да замразят и яйцеклетки от дъщеря си.

Как ще бъдат използвани в бъдеще, не се съобщава. Предполага се, че яйцеклетките ще бъдат съхранени, за да бъде родено биологично дете на починалата от сурогатна майка.

Съдебното решение се отнася единствено за съхраняването на яйцеклетките, а за тяхното използване ще бъде необходимо допълнително разрешение.

От 2003 г. в Израел на вдовиците на загиналите в бойни действия бе разрешено да използват генетичния материал на съпрузите си за изкуствено оплождане.

Родителите на починалия също могат да го използват с разрешение на съда, припомня изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: починалаяйцеклетки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
2
 
1
 
! Отговори
do 68 преди 12 години
Da blizki sa s drugite mitologii s tazi razlika che bibliata ne e tolkova interesna :))))
69
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
stiga s tozi bog veche aman
68
1
 
1
 
! Отговори
do 64 преди 12 години
ama mnogo ...mnogo si prost...
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хем съм за ,хем не...от една страна тази жена продължава рода си,но от друга- дете без майка е да не кажа най-лошото на този свят...
66
4
 
7
 
! Отговори
ева преди 12 години
Томи, ти пак си тук?!!?! Човече, вярвай в каквото си искаш, обаче не натрапвай заблудата си и на другите. Всеки здравомислещ човек ще ти каже, че Библията и бог не е нищо повече от една приказка, подобна различните митологии
65
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вече и в България се напълни с ненормалници, "преоткрили" науката :-))
64
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво значение има от каква яйцеклетка си се пръкнал.Никакво.Ща стоя и мисля все едно от това ще зависи живота ми.Не това е важно.А по-добре ли е да знаеш,че *** е жива и те е захвърлила без пет пари да дава за теб.Това за мен е извращение.
63
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каква наука, това си е чисто извращение! Скоро някой ще почне да разкопава гробовете, защото чул отнякъде, че можело да се съживяват мъртъвци...
62
13
 
4
 
! Отговори
до евреите преди 12 години
Толкова деца без родители има по домовете, вие сте тръгнали да замразявате яйцеклетки...И защо?!?! Явно се мислите за нещо повече от другите и смятате, че вашето потомство ще е по-добро от това на останалите хора?!?! Всеки луд с номера си! :-))
61
1
 
15
 
! Отговори
Honorik преди 12 години
Значи по въпроса за науката и човешсия прогрес ще кажа едно-всяко нещо,което се използва за добро,не може да бъде в противоречие с Бога.Защо ако някой може да създаде поколение чрез изкуствено оплождане,след като няма друг начин да създаде потомство,това да е против Бога?Помислете колко би се радвал такъв човек и би могъл да прослави Бога,тъй като все пак му е даден шанс да продължи рода си.Иначе би бил отчаян,а защо не и озлобен срещу съдбата,че няма шанс да се радва на деца.
60
0
 
9
 
! Отговори
до Днес.БГ преди 12 години
Днес.БГ, защо ме цензурирате?!?! Не съм написал цинизми, а само малко по-различно мнение...Не сме 1970 година, уважаеми!!!
59
1
 
6
 
! Отговори
Honorik преди 12 години
Значи,помислете върху следното:жена е починала и са взели нейните яйцеклетки,които могат да се използват като генетичен материал за изкуствено оплождане на жена,която не може да има деца.Това е като са се използва дарена *** за изкуствено оплождане.Не ми е ясно,защо считате,че родилото се дете трябва да узнае непременно,че е плод на изкуствено оплождане?!Какво значение има кой те е износил и чии гени носиш?
58
1
 
18
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
До 52: Живота си е живот, аз не бих се чувствал некомфортно, дори да знаех, че съм се пръкнал от такава яйцеклетка. Поради простичкия неоспорим факт, че всеки живее своя живот, не на някой друг. Животът е с една цел: Да се живее! Започнеш ли да си въобразяваш, че си се пръкнал с някаква мисия, значи нещо ти се е разхлопало... Лично мнение, не ангажирам никого с него.
57
5
 
5
 
! Отговори
do 55 преди 12 години
Vzemi si bibliikata i si a sloji na rafta s drugite knigi s fantasy kato gryckata mitologia.
56
5
 
8
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
Единственото, което ми харесваше при комунизма беше безбожието, омръзна ми, когато стане дума за научно постижение в медицината да се намесват типове излизащи с аргумента: Библията това, библията онова...
55
3
 
22
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
До 56: Защо да е гадно? Това е шанс въпреки, че си умрял да предадеш ДНК-то си, т.е. да продължиш да живееш чрез потомството. Само крайно ограничен човек не би видял всъщност колко е хуманна тази идея.
54
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
това вече е гадно, как ги разрешават тия неща незнам да раждаш изкуствено или направо друг човек да роди дете от починали хора, само като се замисля и незнам какви са тия хора, отчаяни и леко мръднали
53
5
 
0
 
! Отговори
Томас преди 12 години
47Дали ще успееш да кажеш някое противоречие? Да писана е за около 3500 години - това е вярно.
52
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
vseki e svoboden da se preklania pred kakvoto iska , smeshnoto e che izbirate literaturni geroi koito s nishto ne sa dokazani che syshtestvuvat:) az shte se preklaniam pred pinokio pyk :)
51
0
 
2
 
! Отговори
sta преди 12 години
Евала на Кримена ,ама ми се счупва главата докато разшифровам.