Какво ново под скалпела?

Пластичните процедури - все по-достъпни и безопасни
5 апр 2013 15:26,
13
Какво ново под скалпела?
Снимка: Reuters

Абдоминопластиката и липосукцията са термини, добре познати на хората, борещи се с теглото си. Напредъкът в съвременната пластична хирургия прави тези процедури все по-достъпни, бързи и безопасни.

 
Последните нововъведения в сферата позволяват едновременното провеждане на двете процедури, без използване на неудобните за пациента дренажи. Това означава по-сигурна пластична хирургия и по-бързо възстановяване след операцията.
 
Според д-р Лорънс Грей, пластичен хирург в Atlantic Plastic Surgeory в Ню Хемпшир, САЩ, абдоминопластиката и липосукцията доскоро бяха разглеждани като строго отделни процедури. Това правеше операциите много по-извазивни, а усложненията – много по-чести. Провеждането им по отделно налага прекъсване на кръвоносни и лимфни съдове, което от своя страна налага поставянето на системи за дренаж, които са много неудобни и трябва да се носят до две седмици след втората операция. Системите, освен това, изискват полагане на грижи за тях и носят риск от инфектиране на околните тъкани.
 
Според д-р Грей, новите техники позволяват да се избегне прекъсването на лимфните съдове, както и задържане над линията на кръвоносните. Това, от своя страна, позволява едновременното провеждане на липосукцията и абдоминоплатиката. Освен това, поддържането на постоянен кръвоток позволява отстраняване на по-голямо количество мазнини. Запазването на целостта на лимфните съдове премахва и необходимостта от дрениране на коремната област.
 
Нещо повече, докато старите техники повеляваха влизане през коремните мускули, при което се прекъсваха кръвоносни съдове и нерви и имаше риск от отмиране на кожа и загуба на сетивност, новата техника премахва мастните натрупвания около кръвоносните съдове. Съчетаването на абдоминопластиката и липосукцията в една процедура намалява и постоперативните усложнения – болка, загуба на сетивност в кожата на корема, отмиране на кожа, белези. Това спестява и средствата за лечението им. Съкращаването на общия брой процедури, обаче, има най-големият положителен финансов ефект. Поредното голямо предимство е, че много пациенти, които не са могли да преминат старата процедура (по медицински или финансови причини) могат да бъдат подложени на новата операция, с много по-добър естетичен ефект отпреди.
 
Д-р Грей пояснява, че новата процедура е предложена за пръв път от бразилски и френски хирурзи и започва бързо да добива популярност. Според него, до 10 години 90% от операциите ще бъдат извършвани по този начин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
ha ha преди 11 години
тая, дали ще ме "сгъне" на канадска
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 2 и 4вие май жена не сте виждали.Ние също си имаме косми по ръцете (друг е въпроса ,че е модерно да се скубят). Иначе аз без да съм атлет и на стероиди имам по-големи косми по ръцете от нея и доста очертани мускули. Това обаче не ме прави мъж особено.
11
2
 
1
 
! Отговори
д-р Дебилова преди 11 години
А пропо, относно спора за пола на съществото: било е жена, сега е *** и е в процес на окончателно полово самоопределение. А може да и/му хареса така; въпрос на избор в зависимост от ситуацията ( имам предвид ситуацията в банята).
10
1
 
5
 
! Отговори
д-р Дебилова преди 11 години
Пак хитри рекламни трикове на презокеанските печалбари. Първо нагъваш мазни бургери, след това ти вадят маста, а накрая може и *** да направят. А на борещите се с надебеляването ще кажа само едно: в Аушвиц не е имало дебели! Не се тъпчете като *** и няма да живеете като тях!
9
0
 
5
 
! Отговори
коко преди 11 години
И ако се чудите коя е точно - Джесика Зелинка се казва.
8
0
 
3
 
! Отговори
коко преди 11 години
Това е жена. Само човек, който си няма никаква представа от лека атлетика може да каже, че е мъж (от тази снимка).
7
4
 
1
 
! Отговори
до виовиои преди 11 години
Мъж е ,веднага се познава. Какви трябва да са му ръцете,като на миньор или каменоделец ли? Много са си му хубави.
6
2
 
5
 
! Отговори
Челси преди 11 години
Аз съм на принципа, колкото ядеш толкова и да тренираш, и няма да има наднормено тегло. Не може да седиш по цял ден пред ТВ и да станеш само да се преместиш до компютъра или да идеш до тоалетната и да няма последствия. Обездвижването при много хора е проблем. Хапни си след 1час като ти слегне храната легни си направи 2-3 серии коремни преси и и това е. Не мисля че ще е проблем да се отделят по 5мин 1 час след яденето да се по раздвижи човек.
5
0
 
7
 
! Отговори
7 преди 11 години
МНОГО ЛАПАТ СТЕРОИДИ, И ПОСЛЕ САМОЛЕТА СЕ НЕ ВДИГА, А ЖЕНИТЕ СТАВАТ КАТО МЬЖЕ . САМО СПОРТ И КОРЕКЦИЯ НА ХРАНЕНЕТО. БЕЗ ЧИПС И ГАЗИРАНО. ТОВА Е! А В АМЕРИЧКО ТОВА СИ Е БИЗНЕС . МНОГО Е ПРОТИВНО- В ГЬРБА КАТО ТИНЕЙДЖЬР, ОТПРЕД 103 ГОДИШНА БАБА.
4
1
 
6
 
! Отговори
do 2 преди 11 години
Човек, виж само едно - екипа... жена е, мъжете бягат с клин или шорти, а това е различно. Иначе - двата пола се доближават все повече в късите дистанции на атлетиката. От химията се окосмяват повече - вижда се от снимката... ръцете на тая мадама са ужани...
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До viovioi -UNISEX, БРАТО!
2
1
 
8
 
! Отговори
viovioi преди 11 години
Тва на снимката мъж ли е или жена??? До това ли водят съвременни те методики?? Ха-хаха-Х-хихи...Ако е мъж кви са тия нежни ръчички и няма пакет?? Ако е жена - какви са тези космати ръце и корем на плочки, а нема и цици??? Улеее...майко мила!!!
1
0
 
15
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 11 години
Бе то човек да се тъпче като разпран, пък после - абдоминопластика...Мярка във всичко трябва...