Защо детето го боли корем?

Няколко са възможните причини
23 апр 2013 08:36,
1
Защо детето го боли корем?
Снимка: Reuters

Понякога болките в корема при децата се дължат на метеоризъм, повишено образуване на газове, което причинява силен дискомфорт заради подуването на корема.

Причините за метеоризма и отделянето на газове при децата са същите като при възрастните. Случва се след консумация на определени храни като боб, леща, и други варива, зеленчуци и газирани безалкохолни напитки. Дъвченето на дъвка също е свързано с по-голямо поглъщане на въздух, което също допринася за метеоризъм.

При децата по принцип метеоризъм се наблюдава по-рядко от възрастните. Ако все пак ви се струва, че малкото страда от колики по-често от обичайното – потърсете педиатъра за консултация. 
 
Ако детето се оплаква от „парене под лъжичката“ и се оригва по-често, най-вероятно страда от киселини. Оплакванията се засилват след консумация на определени храни като цитруси, доматени ястия, какаови и тестени изделия и др., поемане на прекалено голямо количество храна наведнъж и лягане с пълен стомах. 
 
След преглед педиатърът може да препоръча по-често хранене, но с по-малки порции, избягване на някои хранителни продукти, прием на медикаменти и при необходимост провеждане на изследвания. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: детекоремкиселини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
12
 
! Отговори
Пффф преди 11 години
Глупости на търкалета. Болките изобщо не са от варивата, а от химическите лай*а полуфабрикати, с които родителите хранят децата си!