НЗОК пробва да договори отстъпки за онколекарствата

Ще направим всичко, за да няма чакащи за лечение, обяви Цеков
23 май 2013 13:02,
3
НЗОК пробва да договори отстъпки за онколекарствата
Пламен Цеков. Снимка: Булфото

НЗОК се опитва да договори отстъпки за онколекарствата, стана ясно от думите на управителя на Касата Пламен Цеков днес в парламента.

Този процес върви, но ние не можем да задължим фирмите да идват при нас, обясни той. Цеков уточни, че вече има подадени заявления, като една трета от фирмите са дали по-ниски цени, една трета са дали същите, а една трета са дали малко по-високи от предходните.

Това е втори опит да накараме фирмите да си намалят цените. Ние нямаме механизъм да ги накараме да идват при нас и да правят отстъпки. Въпреки това те са коректни и търсят баланс между нашия интерес и техния, обясни управителят на НЗОК.

Още по темата
Той допълни, че Касата ще направи всичко възможно, за да не се стигне до пациенти, които чакат за онколечение.

На мен не ми се ще да се стига до чакане. Миналата година за първи път няма листа на чакащи за онколечение, ще направим всичко възможно да не се стига дотук, категоричен бе той.

Цеков се ангажира, че ще се вдигнат парите за интензивна помощ. В момента харчим по-малко, отколкото сме планирали и може и да се стигне до второ повишаване на цената, ако имаме икономия, обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
? преди 10 години
Канада продава по евтини онколекарства !Защо не търсите на международния пазар . Няма да дойдат при вас ... Разбира се , ама че изказване ...
2
0
 
4
 
! Отговори
Пфф преди 10 години
Ама защо бе, 300% надценка на лекарствата срещу рак си е съвсем поносима:) Все пак Калоян Арсенов трябва да има парички за казино, не го лишавайте от такива дребни условия заради невъзможността на някакви си онкоболни да си купуват скъпи лекарства:)))
1
0
 
8
 
! Отговори
Салахадин преди 10 години
НЗОК както и НОи единствената успешна дейност ,която трябва да направят е индивидуални партиди на всеки!!Зада спра да храня *** от "МОИТЕ ОСИГУРОВКИ"!!!!