Защо денталните импланти са по-добро решение от "моста"?

Денталните импланти имат най-висок успех в сравнение с всички други импланти
26 фев 2014 13:31,
2
Защо денталните импланти са по-добро решение от "моста"?
Източник: Reuters

Денталният имплант всъщност е заместител на корена или корените на зъба. Подобно на корените, той се закрепя към челюстната кост и веднъж хирургически поставен, не е видим. Тези импланти служат за основа на корони – частта от зъба, която се вижда в устната ни кухина, мостове или протези.
 
Имплантите се изработват от титан, който е лек, здрав и биосъвместим. Това означава, че няма да бъде отхвърлен от организма ни. Титанът и титановите смеси са най-широко разпространените метали както сред стоматологичните, така и сред други костни импланти, като ортопедичните ставни заместители. Денталните импланти имат най-висок успех, в сравнение с всички други хирургически импланти.
 
Специалното свойство на титана да се слива с костта, наречено осеоинтеграция, е биологичната основа на успеха на денталния имплант. Това е така, защото когато се загуби зъб, се губи и костта, която го поддържа. По този начин заедно със заместването на загубен зъб, имплантът помага да се поддържа и плътността и формата на челюстта.
 
В този смисъл те помагат и на лицевия скелет, а косвено и на структурата на меките тъкани – венци, бузи и устни. Денталните импланти ни помагат да се храним, да дъвчем, да се усмихваме, говорим и да изглеждаме напълно естествено.

Повече за денталните импланти можете да прочетете в рубриката Дентално здраве на Puls.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ДаолаИмпланта не е обезобразяване, а последен шанс за много хора. Проблема, е че повечето хора не могат да си го позволят. Импланта е предназначен главно за хора с напреднала парадонтоза, липса на костна тъкан и т.н. . Познавам доста хора с импланти и всички са много щастливи за втория шанс, който денталната медецина им е предложила
1
5
 
35
 
! Отговори
Даола преди 10 години
Може зъбите й да изглеждат добре, но иначе тя е нещо ужасно. Защо някои стари хора се обезобразявят, а други / по-малко на брой/ изглеждат доста добре до финала. Защо ли си мисля, че зависи много от техния дух, характер и заниманието с интелектуални дейности.