Откриха гена на интелигентността!

Той повишава мозъчните умения
15 май 2014 18:41,
9
Откриха гена на интелигентността!
Източник: Reuters

Учени от САЩ са идентифицирали ген в сивото вещество на мозъка, който според тях е отговорен за интелигентността.

Става дума за протеина, наречен „Клото“, който повишава мозъчните умения и увеличава коефициента на интелигентност с шест точки, независимо от възрастта на човек.

Изследователите са разгледали мозъчната кора.

Според предишни изследвания кортикалната дебелина е тясно свързана с умствените способности, паметта, вниманието, възприятията, съзнанието, мисленето и езика, но досега нямаше доказателство, точно кои гени са свързани с тези закономерности.

Оказва се, че „Клото“ е мощен стимулант на ученето, мисленето и паметта. Това е така, защото протеинът повишава здравината на връзките между нервните клетки в мозъка.

Учените се надяват, че това откритие ще спомогне за лечението и профилактиката на различни видове деменция.

 

Продължението на материала може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
муспи преди 9 години
В евреите такъв ген напълно липсва, засекретено е и за разтръбяване се приравнява с отричане на холокоста. Пощуряли са от завист,98862 и единственото каквото направиха по този въпрос е унищожаването на българското образование и избиването на българите.
7
0
 
1
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Я веднага да се достави няколко тона за Народното събрание...Че и на тия дето стоят зад "дупетатите" да се даде ! Дето се броят за бизнесмени. ***, докато не вдигнете стандарта на българите и не започнете да плащате реално за свършеното - нищо добро не ви очаква !!! Помнете, че за всичко се плаща ! Ама не с пари, *** - не с пари !!
6
1
 
3
 
! Отговори
До #5 преди 9 години
Първо се научи да слагаш запетаите, после се прави на оригинален!
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е значи това което липсва на *** е ...... Клото!
4
9
 
3
 
! Отговори
Един Българин преди 9 години
Нарочно публикуват такива новини и негативни коментари, само и само да прекършат и заличат самочувствието на българите. Световният елит си е наумил да заличи българите от лицето на земята и това го пише в плана Ран-Ът. Българите сме едни от най-интелигентните хора по света. Благодарение на нас половината свят има писментост и цял свят ползва компютри.
3
0
 
10
 
! Отговори
Стар виц преди 9 години
Попитали шопа колко глупав и колко умен може да бъде човек? Той отговорил:"Можеш да си улав, колко си искаш, но умен - само колкото можеш!"Моя позната, красиво и умно девойче, преди години ми разказа този виц. Беше току що изпатила, наивно явявайки се на конкурс в научен институт, без да се замисли, че тези "мероприятия" там често пъти се оказват предварително уредени. После това момиче добави, че сентенцията на шопа от този виц трябва да се изпише над централния вход на БАН.
2
5
 
7
 
! Отговори
Бай Ви Ганя преди 9 години
Е това в България нямаше как да се открие !
1
6
 
13
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Гена на глупостта в БСП си го предават като летен грип.