Разделянето на здравните услуги на два пакета беше неминуемо

Бивш шеф на Пирогов: Трябва да се подобри качеството на здравните услуги
5 юни 2015 13:46,
4
Разделянето на здравните услуги на два пакета беше неминуемо
Снимка: bgonair.bg

Разделянето на здравните услуги на два пакета е неминуемо заради финансовия недостиг на НЗОК. Това коментира в сутрешния блок на телевизия България Он Ер бившият директор на УМБАЛСМ Пирогов д-р Спас Спасков. По думите му това трябва да доведе до по-ясно регулиране на ресурсите на касата и отлагане на неспешните лечения.

Според него трябва да се повиши качеството на предлаганите услуги и подкрепи реформите на министъра на здравеопазването Петър Москов.

Спасков посочи, че въвеждането на комплексно обслужване ще нанесе сериозен удар на малките и специализирани болници. По този начин според него управляващите правят опит да се спасят частните и държавните болници, които трудно ще се справят с конкуренцията.

Заместник-директорът на Българския лекарски съюз д-р Юлиан Йорданов подкрепи мнението на д-р Спасов, че е необходимо по-добро качество на болничните услуги. Йорданов поясни, че България е на последно място в ЕС по разход за здравеоопазване на глава от населението – 408 лева.

Чуйте целия разговор във видеото на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Нермин преди 8 години
Вземи копирай от русия европа та дори от африка само не прави експерименти да не стане,,убава работа ама българска"дека са протесна мрежа дека са ранобудните не им свършиха парите явно
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мошениците най бързо се сдружават . Като не ви стигат парите къде са милиард и осемстотин усвоени приватизирани от предишното управление на ГЕРБ . Алчни нагаждачи да не сте лами, колко лакоми глави имате и как се не наядахте. Когато изпразните джобовете на хората сами ще се лекувате и от глад ще умрете.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
..и ще отнемат свободите ни,с които сме свикнали в тази странаДокато един ден не се събудим и не открием че сме станали социалисти Роналд Рейгън
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един от традиционните методи за налагане на социализъми държавно регулиране е чрез здравната системаЛекарите започват да губят своята свободаЛъжите следват една след друга.Лекар решава, че иска да практикува някъде.Правителство обаче му казва, че не може да го направизащото в града има достатъчно лекари и трябва да отиде другаде.Всички сме наясно, какви може да са последицитеот такъв прецедент - държавата да определя къде и как ще работим.После ще последват и други федерални програми..