Глобалното затлъстяване стигна застрашителни размери

Хората с наднормено тегло са повече от страдащите от недохранване
13 апр 2016 19:23,
6
Глобалното затлъстяване стигна застрашителни размери
Източник: Reuters, архив

Броят на възрастните с наднормено тегло е повече отколкото на тези, които страдат от недохранване. Това констатира голямо проучване.

Изследването, ръководено от учени от Imperial College London и публикувано в The Lancet, сравнява индекса на телесна маса сред почти 20 млн. възрастни мъже и жени от 1975 г. до 2014 г.
 
Процентът на затлъстяване сред мъжете се е утроил, а при жените вече е повече от два пъти по-висок.
 
"Затлъстяването е тежка епидемия", коментира водещият автор на изследването проф. Маджид Езати. Той призовава правителствата да вземат крайни мерки.
 
Проучването борави със сборни данни за възрастни в 186 страни е установило, че броят на затлъстелите хора по целия свят се е увеличил от 105 млн. през 1975 г., на 641 млн. през 2014 г.

Повече за затлъстяването четете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нека се търкалят хората, бе
4
0
 
8
 
! Отговори
123 преди 8 години
това е показателно за качеството на храната ни.Колкото повече страним от природната храна толкова по зле ще сме.Вие виждали ли сте някъде храна без Е-та вътре,няма и няма и да намерите,сякаш стана задължително да не се употребяват само природни продукти при производството на храна.Задължително я гъчат с химия която организма не може да преработва,защото не е създаден за нея,но пък не се развалят продуктите понеже и бактериите не я ядат
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно време 100 килограмов човек си беше абсолютно дебел. Даже домашните кантари си бяха до 120, после ги направиха до 150, и до 180 - сега има и до 220...домът като свинезавод.. Какво се е променило - храната и най-вече добавките в нея, то не са Е-та и Е-та и Е-та...направи си сам е новото мото на грижовната майка и баба..дотам я докарахме
2
2
 
8
 
! Отговори
науката е слънце преди 8 години
Докато се яде *** след *** ще е така. Човек трябва да приема 70% жива храна (зеленчуци, салата, плодове, сурови ядки, семена), при 50% ще е задоволително, обаче при съвременните хора живата храна е под 10%. Не бройте калориите, просветете се кога и какво да ядете за да сте жизнени. Здрави,енергични и свежи, каквито ни е създала природата
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледам ги децата в детската градина. Тези които имат родители като глиг.ани,изглеждат по същият начин, но в умален вариант. Шестгодишни, високи по един и двадесет,но по тридесет и шест килограма. Е кажете ми това нормално ли е? Това са хипертоници на двадесет години,да не говорим за стави и ред други неща. И заради тези угоителни стопанства, на рожденни дни не се черпи със сладки неща,защото видиш ли, затлъстявали децата,а то всъщност всичко идва от тлъстите им родители.