Храните, които да ядем с обелки

Вижте пет от тях
8 юни 2016 21:47, Екип на Tialoto.bg
5
Храните, които да ядем с обелки
Снимка: архив, Reuters

Здравословното хранене изисква усилие. Продуктите трябва да бъдат приготвени по определен начин, в конкретни комбинации и дози. Не и когато залагате на някои плодове и зеленчуци! Единственото, което трябва да направите е, да ги измиете и да запазите целостта им, включително и обелката/кората.

Свикнали сте да белите ябълките, защото са ви по-вкусни? Е, спрете! Ето кои храни трябва да оставите с обелките и защо:

Ябълки

В обелката на този вкусен плод се съдържа голямо количество пектин – фибри, които подпомагат метаболизма, понижават лошия холестерол и кръвната захар и поддържат теглото ви.

Моркови

Морковите са богати на полиацетилени – химично съединение, което в момента се изследва обстойно заради потенциала си да убива човешки ракови клетки в епруветки. Те могат да имат противогъбични, антибактериални и анти-възпалителни свойства. Полиацетилените се намират основно в горния слой на зеленчука, така че оставете белачката настрани.

Картофи

В кората на картофите се съдържат повече фибри, желязо и фолиева киселина, отколкото в месестата част.

Вижте кои още храни да ядем с обелки в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: хранаобелки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
9
 
! Отговори
Б Б преди 7 години
Най са полезни обелки от орехи и дини. И на Минко мандолината също се яде с обелките
2
0
 
12
 
! Отговори
уникално откритие преди 7 години
Обелките се получават след обелване на плода или зеленчука. Според статията има хора, които белят храната и после ядат обелките - за гарнитура предполагам....Аве вие акъл имате ли вееее?
1
1
 
22
 
! Отговори
ммм преди 7 години
Аам ам , че вкусно. Обелки пълни с пестициди и нитрати! Колко полезно , нали?