VIP услуга в болница: 150 лв. и си говориш с лекаря

Друга пък поискала 30 бона дарение, за да лекува мъж в кома
17 окт 2016 08:30,
35
VIP услуга в болница: 150 лв. и си говориш с лекаря
Снимка: архив, Ройтерс

Болница въведе такса разговор с лекар анестезиолог преди операцията. За тази услуга се плащат 150 лева. Това съобщи изпълнителният директор на Изпълнителната агенция "Медицински одит" проф. Златица Петрова по време на семинар в Стара Загора.

Тя разказа, че въпросната болница, която е една от най-големите частни и многопрофилни не само в София, но и в цялата страна, е въвела редица подобни услуги, като ги е класифицирала в своеобразни пакети. Така например една от тях е контактуване с медицинско лице по време на целия престой в лечебното заведение.

"Контактуването с медицинско лице е част от алгоритъма за добра медицинска практика, това не е VIP услуга, нито бонус", коментира пред "Монитор" този "иновативен" начин за прибиране на пари от болните проф. Петрова.

Многопрофилна болница в София е поискала 30 000 лева дарение от близките на млад мъж в кома, за да го лекува. Това е друг случай, на който са се натъкнали медицинските одитори по време на своята работа. Въпросното лечебно заведение, което също е частно, има договор с Националната здравноосигурителна каса, която плаща за медицинските грижи при такова състояние.

Освен това се оказало, че пациентът в кома има и договор за допълнително здравно осигуряване с частен фонд.

Независимо от това болницата се е опитала да прибере 30 бона от неговите роднини.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
42
 
! Отговори
Наивен преди 7 години
При един побой над лекар, четейки гневните коментари в защита на лекарите, моя коментар беше че познавам лекари, които си заслужават боя. Тогава получих много минуси.Сега ще видя има ли промяна.
7
3
 
33
 
! Отговори
Живко Марков БНРП преди 7 години
Ние ще въведем такса разговор с нас към докторите.За да говорят с нас да си ни плащат и доктори и адвокати и депутати ИЗВЕРГИ.Калашников трябва да говори с тях!!!
6
0
 
4
 
! Отговори
ANonimUS преди 7 години
Нека да ви кажем, за кой ли път, че от вас научаваме!!!
5
0
 
41
 
! Отговори
alex преди 7 години
Не разбрах какви ще са последствията и наказанията за тези болници ??
4
0
 
42
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 7 години
Добре ще е в статията нещата да се казват с ТЕХНИТЕ ИМЕНА! Какво, реномето ли им пазите? Ако ще казвате нещо- го казвайте, какви са тези шикалкавения?Чудя се за какво по дяв0лите плащаме здравни и пенсионни осигуровки? Ако се разболееш- трябва да плащаш яко, пенсиите пък са мизерни..
3
0
 
32
 
! Отговори
Пара лично преди 7 години
Изпълнителна агенция, която не смее да оповести името на болницата, трябва да ни пази от безскрупулни бели администратори ...Как ? гарвани... Ама първи крякат за бездомните кучета !
2
1
 
23
 
! Отговори
akud преди 7 години
новата мафия лекари. кметове и съдебна система
1
1
 
8
 
! Отговори
Опа преди 7 години
Похвално!!!