Частните болници съдят Здравната каса

НЗОК даде 50 млн. от преизпълнение от здравни вноски за лекарства
16
Частните болници съдят Здравната каса
Снимка: Булфото, архив

Националното сдружение на частните болници съди Здравната каса затова, че с решение на Надзорния съвет 50 млн.лв от преизпълнение от здравни вноски се изплащат средства за лекарства и медицински изделия, а не се плаща надлимитната дейност.

Още по темата

"Постепенно, постепенно тежестта в здравноосигурителните плащания на Националната здравноосигурителна каса се измества към лекарствената политика. Няма лечебно заведение, което да няма декларирана извънлимитна дейност. Над 80 процента от тази дейност е за спешни случаи", коментира д-р Иван Маджаров от сдружението пред БНР.

Идеята се подкрепя  и от Лекарския съюз. 

"Подкрепяме и за бъдеще подобни начинания, когато те са свързани с грубо нарушение не само от страна на законодателство. За мен има и морално-етичен аспект този проблем. 51 и малко над 51 милиона, които Националната здравноосигурителна каса дължи на лечебните заведения за болнична помощ. Това са и общински, това са и областни, това са и университетски болници", обясни д-р Венцислав Грозев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: НЗОКБЛСболницилекари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
19
 
! Отговори
Ха... преди 7 години
частните болници доказано яко точат пари от здравната каса! Как преглед колоноскопия, се поема от здравната каса, изисква се престой в болницата! Отидох, платих си пари уж за упойка..., а на фактурата пише избор на екип..., ми то друг доктор не прави това изследване, само един е! ...обаче не ми стиска да ги накисна, че пак ще ходя там. Като ти вкарат името в системата, а проверяващите те издадат и.... си аут!
13
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малките общински болници са абсолютно ненужни. "??Така е според плана Ран-Ът
12
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малките общински болници са абсолютно ненужни. Предоставят лоша услуга, защото нямат достатъчно хора и апаратура за добра медицина. Стоят отворени, единствено защото определени политически сили в ляво бунят хората в тяхна защита.
11
4
 
20
 
! Отговори
kk преди 7 години
Тъст ми се лекува в частна болница. Плати си само потребителската такса. Получи 5-звездно обслужване, перфектен кетъринг (можеше да си избира и от няколко варианта меню) и си излезе от там доволен. Тъст ми е шофьор на автобус, а не е баровец. Частните болници са по-добри от малките държавни, които трябва да се ЗАКРИЯТ, защото са зле оборудвани с груб и немотивиран персонал, лоша хигиена, лош мениджмънт.
10
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
" защо изобщо НЗОК трябва да плаща"А защо не?Ако е сключила договор, ще го изпълнява.Просто в парламент правят врътки с парите за здраве и вечно не им стигат
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако ще и с болка в корема да е отишъл,"Пак се правят същите изследвания.Това е.Медицината не е точна наука.
8
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека проверят русенската болница "Медика", където всеки втори хоспитализиран в хирургично отделение е с диагноза "Илеус", която пътека е 2000 лв., ако ще и с болка в корема да е отишъл, ако ще и с гадене, ако ще и с висока температура само, без значение, попадне ли при хирург веднага го пишат с преплетени черва, и да минава по тая пътека.
7
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Касата няма право да граби от болниците.Вдига цените на лекарствата, а намалява плащанията към изпълнителите.Комисионните - за надзорния съвет на касата.Куче влачи диря тяма
6
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С парите от Здравна каса плащаш на адвокати"??Обаче не е с тези пари се водят делата.Частните болници получават средства и от други източници.Всъщност тово даже няма значение.Важното е, че Касата( по - точно чиновниците й) крадат от болниците
5
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ловка врътка - с парите от Здравна каса плащаш на адвокати и съдиш същата тая каса !!! Б***хти............
4
5
 
25
 
! Отговори
истината преди 7 години
В България здравната каса трябва да се закрие и парите от здравните вноски да се наливат в 20 големи болници, които могат да лекуват ВСИЧКО, а не както е сега - 500 болници, който могат да лекуват само хрема и паразитна организация - здравна каса.
3
5
 
33
 
! Отговори
Discovery преди 7 години
И защо изобщо НЗОК трябва да плаща каквото и да било на чатните болници??? Нали за това са частни и изцяло сами трябва да се самоиздържат, ако не могат значи не предлагат качествени услуги на добри цени. Един преглед е 40-60лв при специалист там, и трае 20-30 мин... за разни изследвания изобщо няма да коментирам. Разните им болнични пакети струват майка си и баща си... тааа защо НЗОК да им плаща... който има пари се лекува при тях, ако искат повече пациенти да смъкнат цените малко ;)
2
2
 
20
 
! Отговори
Chips преди 7 години
Da si predstavim sluchkata, ako tezi sastite nadlimitni hora sa proizvoditeli na kartofi naprimer ili krushi, morkovi, luk, karpuzi, duli, mushmuli, zaharno cveklo, riapa, celina glavi........koi s kakvo, kak, kolko i kogo ste .....:-):-):-)
1
4
 
29
 
! Отговори
Nadia Nikolova преди 7 години
Ненаядохте се ей!Добре,че е Москов да ви спре кранчето,че иначе ще се освините.Не може цялата пара да идва при вас.