6 храни, които усилват болката и неразположенията

Консумацията на захар е свързана с редица възпаления
30 яну 2022 23:00, Михаела Лазарова
14
6 храни, които усилват болката и неразположенията
Снимка: Istock

Все по-често обръщаме внимание на това как храните и напитките, които консумираме всеки ден, се отразяват на нашето здравословно състояние. В зависимост от вида и качеството им, те биха могли да ни осигурят повече енергия, добро настроение, да ни помогнат да поддържаме в баланс нивата на кръвната захар, кръвното налягане, холестерола. Или обратното, има храни, след чиято консумация се усещаме мудни, подути, а и някои болки се обаждат. Вижте за кои по-точно да внимавате.

Млечни продукти

Знаете ли, че според западни изследвания, 75 процента от хората по света губят способността си да усвояват правилно млечните продукти. Това се случва с напредването на възрастта, когато се изчерпва ензимът, разграждащ лактозата.

Ето защо при някои хора могат да се появяват неразположения като подуване на корема, коремни спазми, метеоризъм или диария. Според някои учени, хората с артрит също трябва да ограничат консумацията на млечни продукти.

Соя

Соята обикновено се среща в широк спектър от продукти, включително тофу, соево мляко, соев сос и вегетариански заместители на месото. Неферментиралите соеви продукти съдържат фитинова киселина, която нарушава усвояването на хранителните вещества и дразни лигавицата на червата. Това не само може да допринесе за възпаление, но може да причини и симптоми като болки в ставите, хранителни дефицити, кожни обриви и други.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
6
 
! Отговори
Мизерията преди 2 години
Болката я усилва поскъпването на всичко и това че не сме спирали да сме най мизерните в Европейския съюз
7
1
 
1
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 2 години
БЛАГОДАРЯ МИХАЕЛА ДНЕС БГ
6
1
 
7
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Всяка вечер махам една купа салата от червено цвекло,черна ряпа и моркови.На другата сутрин в тоалетната е голям купон.Чак влизам с противогаза!
5
5
 
3
 
! Отговори
до 5 преди 2 години
слагат ти минуси, обаче дори Гугъл, дето е собственост на ЮдеюСемити и е пълен с Индийци - дори Изпълнителният им директор е такъм и още какви ли не, като го питаш дали способността да разглаждаш Лактоза зависи от Расата, дава отговор, че Абсолятно Зависи от Расата и белите не са засегнати от проблема от 75 до 95% от другите раси са. Аз още четох и от Азиатците най-близо до белите са Корейците, 20% могат като Бял да обработват лактоза, следват Японците, но останалите Азиатци едва на 5%.
4
2
 
6
 
! Отговори
" селянин " преди 2 години
Вълшебникът , който прави това което пожелаете е другаря Методи Механджийски . Винаги е с вас и задоволява вашите скромни желания . Неговата най-добра храна в случая е доказана , тя ще ви доведе до болка най-много до 12 часа . Това са неговите сперматозоиди . Така вашият проблем се решава .
3
5
 
7
 
! Отговори
Горд Бял Расист преди 2 години
"75 процента от хората по света губят способността си да усвояват правилно млечните продукти. Това се случва с напредването на възрастта, когато се изчерпва ензимът, разграждащ лактозата."95% и няма нищо общо с Възрастта, а с Расата - само ЧистоКръвните Бели (не Смесени *** преличащи на бели), след 2-рага година от живота си продължават и то за цял живот да произвеждат ензима разградащ Лактоза. Черни, Семити и ЮдеюСемити - не могат, също само 5% от Азиатците, коита са с ЕвроАзиатски гени!
2
4
 
12
 
! Отговори
Фарма мафия преди 2 години
Изредени са всички основни групи храни: зеленчуци(и то основните консумирани и виреещи в България), меса, млечни произведения и житни растения. То не остана какво да ядем, значи трябва да минаваме на хапчета. Ясно е кой стои отново зад статията, определено убиващата ни последните години фармацевтична индустрия.
1
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Излиза,че каквото и да хапнем,все е зле.Поне да бяха написали какво да ядем,за да не умрем от глад.