5 причини постоянно да ви е горещо

При паник атаките страдащият може да усети прилив на топлина
4
5 причини постоянно да ви е горещо
Снимка: Istock

Усещането за топлина при всички хора е различно. Някои са по-зиморничави от други, студено им е дори температурите навън да не са ниски. На други пък им е горещо постоянно. Потят се, дори когато стоят неподвижно. Изпитват приливи на горещи вълни и нямат нужда да се обличат топло дори в най-студените дни.

Повишаването на телесната температура е защитен механизъм на тялото, както и изпотяването. Това са естествените начини на организма да се охлади. Според WebMD, когато температурата се повиши, това може да означава, че имате някаква инфекция, вирусна или бактериална. Но повишаването на температурата и усещането за повече топлина могат да са предизвикани не само от инфекции, но и от други скрити състояния в организма.

Статията е информативна. Ако усещате горещи вълни или ви е нетипично горещо през цялото време, консултирайте се с лекар.

Какви могат да са причините да ви е постоянно горещо?

Инсулинова резистентност

Ако тялото ви функционира правилно и метаболизмът ви е безупречен, в тези условия панкреасът ви ще произвежда оптимални количества инсулин за нуждите на организма в обработването и усвояването на захарите от храната. Ако обаче страдате от инсулинова резистентност, вашият черен дроб, мускули, мастна тъкан ще отхвърлят инсулина в една или друга степен в зависимост от тежестта на състоянието ви. Това ще принуди панкреаса да произвежда още повече инсулин, за да компенсира. Излишните количества от този хормон предизвикват усещане за горещина, защото тялото се съпротивлява на прекомерните нива на инсулин. Като краен ефект от този сложен механизъм ще усещате горещина.

Дехидратация

Дехидратацията може да предизвика горещи вълни и усещане за топлина, дори ако не се намирате в топла среда. Ако се потите повече, това ускорява отделянето на течности от тялото ви. Недостатъчният прием на вода влошава състоянието. Двете неща в комбинация могат да доведат до дехидратация. За да компенсира, тялото се опитва да противодейства на този стрес, като повишава леко вътрешната температура. Резултатът е усещане за повече топлина.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Прекалили сте с ах-ох-ах...Случва се,когато се търкат на сухо два предмета.
1
0
 
2
 
! Отговори
Тираджията Z преди 2 години
Прекалили сте с дрогата