Как да се погрижим за кожата след лятото?

Намалете приема на млечни храни
13 сеп 2022 22:48, Михаела Лазарова
5
Как да се погрижим за кожата след лятото?
Снимка: Istock

Топлият сезон е към края си, а времето навън ни подсеща за идващата есен. Лятото, макар и прекрасно, понякога остава следи, които искаме да премахнем – косата е останала без блясък, а кожата има нужда от дълбока хидратация.

Какво е нужно да направим, за да възобновим красотата, блясъка и здравината на най-големия орган в нашето тяло? Ето няколко идеи как да върнем перфектния вид на кожата ни преди следващия сезон:

Погрижете се за загрубялата кожа

През лятото съчетанието на силните слънчеви лъчи, хлорираната (или морска) вода, както и недостатъчното приемане на вода, може да причини допълнително загрубяване на вече грубата кожа на лактите, коленете, петите. За да се предпазите от този нежелан ефект, мажете редовно тези части от тялото със зехтин или вазелин, преди да си вземате душ. Кожата ще остане приятно мека, дори и след това.

Използвайте грижа за след слънчеви бани

Макар и сезонът на отпуските да е почти приключил, не пречи да продължите да използвате останалата грижа за след плаж. Нанесете я след вземането на душ, тъй като дори обикновената питейна вода може да причини изсушаването ѝ. Можете да се консултирате със специалист и вместо обикновен душ гел да използвате душ олио за атопична кожа. Ако пък желаете, просто добавете капачка зехтин екстра върджин към вашия любим продукт за баня.

Посетете любимия си салон

Подгответе кожата си за есента, като си направите дълбоко почистване или хидратираща процедура. Колкото и да се стараете, понякога домашната грижа невинаги е толкова ефективна и в прехода между сезоните, професионалните манипулации могат да възвърнат блясъка на кожата ви.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Пена преди 1 година
Па я се мажем със свинска маз.
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мажете се с млечна течност от фалос и много доволни ще останете! Даже може да си разквасите устите с нея!