5 ползи от всекидневната консумация на портокали

Подпомага тялото при синтез на колаген
6
5 ползи от всекидневната консумация на портокали
Снимка: Istock

Портокалите са едни от най-предпочитаните плодове. През пролетния и летен сезон обичаме да ги консумираме на фреш, а есента и зимата, хапваме цели плодове. Ароматът на портокал доказано подобрява нашите енергийни нива, особено в следобедните часове на дългия работен ден. Консумацията на вкусните портокали пък има редица ползи за здравето ни. Те ни осигуряват калий, калций, фосфор, витамини от групата В, витамини А и С и други.

Защо е добре да включим по 1 портокал на ден в менюто си, вижте в следващите редове.

За здрави черва

Според някои западни проучвания ежедневната консумация на портокали може да има положителен ефект върху чревния ни микробиом. Консумацията на вкусния портокал действа като пребиотик и насърчава растежа на полезните чревни бактерии. В основата на здравата храносмилателна система е и доброто здраве.

Подходящи за отслабване

Грейпфрутите и портокалите са едни от най-добрите плодове за топене на излишни мазнини. Портокалите имат малко калории, но са богати на важни хранителни елементи и фибри. Също така се смята, че редовната консумация на портокали може да подобри стойностите на холестерола, да намали риска от сърдечни заболявания. Разбира се, ако искаме да сваляме килограми е важно да ограничим приема на портокали до ½ или 1 на ден.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има лимонена киселина в портокалитe. Много са вкусни и не се надебелява. От 60 и няколко свалих на 50 и няколко. И ги ядях един след друг по цял ден. Купувах по 10 кг на няколко дни само за моя консумация.
4
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има и бая захар в портокалите, та не са много подходящи за отслабващите.
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ядях по 2-3 килограма портокали през последните 3 месеца и отслабнах 4-5 килограма /нямам затлъстяване, само прочистване/. Сега местните портокали свършиха, а тези от южна африка и зимбабве дойдоха на почти двойна цена и кисели. Затова в момента съм на поне кило мандарини на ден, местно маннгго и грозде със семки. Препоръчвам на всеки здрав да опита да премине предимно на плодова диета плюс по малко от всичко, което обикновено яде - риба, пилешко и т.н.
2
0
 
2
 
! Отговори
Още една преди 1 година
Ще умреш по-бързо....защото цитрусите в бг са тъпкани с имазалил, който е доказано високо канцерогенен и забранен в нормалните държави, но тук няма проблеми , нали едни хора взимат едни парички за тая работа ;)
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Яжте портокали че то и без това друго няма