Защо червената леща е изключително полезна?

Осигурява дълготрайна ситост
13
Защо червената леща е изключително полезна?
Снимка: Istock

Лещата има много разновидности и червената е една от тях. Тя заслужава наистина специално внимание в диетата и кухнята ви, защото притежава невероятни ползи за здравето и тънката талия. Освен това има един много ценен и важен плюс пред останалите видове леща – червената леща изисква много малко време за готвене, което ви спестява продължителното стоене около печката. С нея могат да се приготвят всевъзможни ястия, все полезни за здравето.

Защо червената леща е изключително полезна?

Съдържа богата палитра витамини и минерали

Червената леща е невероятно богат източник на желязо, магнезий, калций, калий, фосфор, витамини от група В, витамин А. Освен тях тя е много богата и на протеини и фибри, което я прави полезна едновременно за трениращи хора, за хора, които се опитват да отслабват или такива, които се стремят да контролират кръвната си захар.

Съдържа много фолиева киселина

Фолиевата киселина е много важен елемент за развитието на клетките, особено на нервната система и особено по време на бременност. Тя, разбира се, има своите незаменими функции не само за развиващия се плод. Ценна е за регенерацията на клетките, тъканите, за правилното делене на клетките, за контрола на хормоналния баланс в тялото.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Лещата е полезна с това, че ти алкализира тялото!
11
0
 
2
 
! Отговори
Роза преди 4 месеца
Не само червената!Лещата е универсално ястие,защото увира бързо и можеш да и сложиш много допълнителни съставки-такива ,с каквито разполагаш в момента!Аз съм и слагала нарязан картоф,соеви кубчета,червено цвекло,праз-въобще,каквото имам под ръка!Наистина е много хранителна и бързо засища!
10
0
 
1
 
! Отговори
Аноним преди 4 месеца
До 1 това е сурово и толкова много продукти объркани в едно се губи вкусът поне за мен
9
0
 
1
 
! Отговори
Данчето преди 4 месеца
До Анонимен Забрави за кокосово масло! Вредно е!
8
1
 
2
 
! Отговори
Супер Селтак преди 4 месеца
Всичко червено, което не скача трябва да бъде забранено!
7
1
 
6
 
! Отговори
вгз преди 4 месеца
Червената леща вдига кръвната захар и не е добре за всички, които са с диабет 2. А те в България станаха доста.
6
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Защото е залежала по складовете пък трябва да се продаде,е затова е много полезна...
5
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 1 За заместил на хляб нито е евтина рецептата с тези рикоти и пр., нито е бърза.
4
2
 
5
 
! Отговори
Британски учЕн преди 4 месеца
защото е червена.
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Аз ям само кафява леща :)))
2
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Защото е по 10лв/кг.
1
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Червената леща ни е любима вкъщи. Дали на крем сума с кокосово масло и къри или под формата на хляб. Да, хляб от червена леща. Накисва се във вода за няколко часа. Изцежда се, слагате в блендер с няколко яйца, бакпулвер, извара, рикота, котидж сирене, бяло сирене или каквото си поискате. Див лук, копър, сушени зеленчуци- което ви е на сърце. Малко зехтин. Става уникално. Нискокалорично и много питателно. Вкусно, лесно, евтино, бързо. За ценителите на добрата храна.