Никакви бурки вече във Франция

Влезе в сила забрана за носене на дрехи, покриващи лицето
Обновена: 11 апр 2011 14:40 | 11 апр 2011 10:10, Елка Василева
158
Никакви бурки вече във Франция
Снимка: Reuters

Във Франция влезе в сила закон, който забранява на хората да скриват лицето си, когато са на публично място. Това се отнася по-специално за мюсюлманките, които носят бурка.

Съгласно новите нормативни правила всяка жена, независимо дали е французойка или чужденка, намираща се на улицата или в парка и е облечена с дреха, закриваща лицето й, може да бъде глобена със 150 евро.

Хората пък, които принуждават жените да носят дреха, закриваща лицето й, ще бъдат наказвани още по-строго – с до две години затвор.

Позицията на правителството е, че скриването на лицето на публично място е в противоречие със самото устройство на Франция. Освен това тази практика принизява статута на жените, което е несъвместимо с френското разбиране за равенство, пише ВВС.

Още по темата

Жители на страната като цяло, включително и мнозинството мюсюлмани, са съгласни с тези аргументи. Онези, които се обявяват против – малък брой ислямисти и такива, които са за свобода за всекиго, едва ли са в състояние сериозно да повлияят върху общественото мнение.

Повече въпроси обаче предизвиква друго: необходима ли е подобна тотална юридическа забрана, когато според най-смелите оценки в цяла Франция има не повече от 2 000 жени, които носят бурка.

Според критиците на президента Никола Саркози неговата позиция по този въпрос е изключително популистка и че по такъв начин просто се опитва да спечели по-голяма подкрепа от избирателите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още по темата: Францияпаранджа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"че със забраната на 1000 трътлести цървулани да носят черни чаршафи"От къде знаеш, че под "чаршафа" е трътлеста? Ясно е че твоята жена е трътлеста и си стяга тлъстините в тесни панталони напращялия ***, но от къде знаеш какво има под "черния чаршаф"
87
0
 
12
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
Крайно време беше
86
7
 
8
 
! Отговори
Сопа преди 13 години
Е, слагайте ми минусчета, ясно ми е, че масата не можете да мислите и не ви е хубаво да ви кажат истината в очите, а тя е, че сте стадо и се подвеждате по елементарни номера. Както френски така най-вече и български. Затова 20 години едни и също мутри ви ограбват докато блеете пред празната копанка.Не вярвате? Идете в Париж, красив град пълен с *** и арабели. И кво като носят дънки и т-шъртове? Мислите си, че са станали европейци? Наивници.
85
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мюсюлманите не идват в Европа за да приемат европейската култура, те идват да наложат своята. Хем бягат от държавата си заради порядките в нея, хем искат да ги натрапят на другите. Правят си гета, генератори на престъпност. В някоизападни градове отдавна има зони, през които местните не смеят да минават. Така лъсва лъжата за безпомощните хора, преследвани несправедливо от собствените си държави.
84
6
 
5
 
! Отговори
Сопа преди 13 години
Наивна история. Ако си мислите, че със забраната на 1000 трътлести цървулани да носят черни чаршафи ще се реши проблема с излямизацията в Европа жестоко се лъжите и сеп одвеждате по елементарните популистки номера на еврейо-арменското президентче. Че някое правителство наистина иска да скастри мюсюлманите и да "прочисти" европа ще повярвам, когато скъса с арабелите изцяло. Спре да им купува нефта, да им изнася стоки, да им приема парите и т.н. Всичко друго е кьорфишек за стадото.
83
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Поне 99% от харабските жени .ТРЯБВА задължително да носят БУРКИ и противогази Такива мутри с такива мустаци и във филм на ужасите рядко се срещат "Ти си много ограничено и просто момче! Виждал ли си някога арабка. Бих казал, че трябва да носят бурки, но точно поради противоположната причина. Европейките са просто пластмасови кукли в сравнение с арабките. Я питай чичо ти Берлускони какви предпочита, той рабира поне от тия неща за разлика от теб, явно си някой секуален неудачник.
82
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Има райони в България, където арабски държави дават пари на ръка за да се забулват жените....България е разграден двор.Ислямска пропаганда,джамии......Помаците също бяха подлъгани.....В собственият ни двор има бомба със закъснител!
81
0
 
21
 
! Отговори
християнин преди 13 години
Абсолютно точно!Аз като отида там и ми се пие ,те викат ааа...не може,при нас законите са такива.Е добре при нас са други.
80
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
нашето правителство да престане с толерирането на мюсюлманите и да спре да дава като пример за това европейците - защото на запад абсолютно всички са националисти . и такива проблеми са приоритет не като тука .
79
0
 
18
 
! Отговори
до 74 преди 13 години
Как може да ги наричаш пингвини?! Те са нинджи!!!
78
0
 
20
 
! Отговори
1но мнение преди 13 години
Прекалената толерантност на европейците ги докара дотук. Те са възпитавани да помагат и да приемат на всеки, без да преценят неговите истински намерения. Виж, ние цял живот сме живели в среда, която ни дели на различни категории . на правоимащи, на активни борци, на работници и селяни, на лекари и пациенти и т.нт. И все пак не живеем добре, защото сме научени първо да се мразим помежду си, а такъв народ лесно се управлява. Французите обаче ще се оправят, ние да му мислим.
77
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
адмирации на френското правителство за решението . който иска да носи бурка и да изповядва исляма да го прави в мюсюлманска страна . Франция не е таква . много съжалявам че в България нямаме подобни на Саркози и Мари Льо Пен управляващи да приложат същото и тук . а нашите управляващи правят точно обратното - дават на мюсюлманските малцинства по големи права от нас, докато ни превземат напълно
76
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Поне 99% от харабските жени .ТРЯБВА задължително да носят БУРКИ и противогази .Такива мутри с такива мустаци и във филм на ужасите рядко се срещат .Затова са го измислили харабитата --до първата брачна нощ да не виждаш булката .Или кога щесе ожениш за Джаба .Сега като им махнат бурките и стана страшно ,ще падат и гаргите във Франция от ужас
75
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Въпросът е още по-принципен. Ще се съобразяват ли мюсюлманите с порядките в Европа или ще се мъчат да наложат своите.
74
0
 
8
 
! Отговори
Blake преди 13 години
Айде, No more ninjas :)
73
1
 
28
 
! Отговори
Shark преди 13 години
Браво на французите!! Тея пингвини да си ходят там откъдето са, ако искат да бадат в Европейска страна ще се съобразавят със законите. Ако не марш кой откъдето е.
72
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
бурките са идеално прикритие, никой не може да познае кой си
71
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Време е и в Англия да се приеме този закон. Че пълно с такива камикадзета по улиците.
70
0
 
8
 
! Отговори
петре преди 13 години
Очаква се ООН тия дни да наложи зона забранена за полети над Франция за да не могат френските самолети да бомбят забулените по улиите .
69
0
 
16
 
! Отговори
До 55 преди 13 години
Много си прав и на всичко отгоре кадъните тук се г----т като глухи *** с който им падне,особенно ако е турчин от турция защото ги издържат и им дават пари.Ама иначе се правят на много морални